X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 22 خرداد 1395
روش صحیح تغذیه در ماه رمضان را رعایت نماییم

  روش صحیح تغذیه در ماه رمضان را رعایت نماییم

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، هدی طاووس نژاد در این رابطه اظهار داشت: اگر اصول منطقی و علمی در این راستا رعایت نگردد ممکن است عوارضی حاصل شود که یا روزه گرفتن را عامل آنها محسوب کنند و یا اثرات آن باعث عدم تداوم روزه گرفتن گردد.

 
  وی با بیان اینکه بطور کلی چهار فاکتور در تغذیه در ماه رمضان باید مورد توجه قرار گیرد، ابراز داشت: زمان غذا خوردن، میزان غذا خوردن، چگونه غذا خوردن و انتخاب نوع غذا از موارد مهمی هستند که باید از سوی روزه دار رعایت شوند.
 
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملکشاهی در ادامه به مواردی در موقع سحری خوردن را پیشنهاد نمود و گفت: خوردن غذا‌های اصلی با در نظر گرفتن حجم آن، شرایط جسمی ، سنی، وضعیت‌های خاص روزه گیر و یا داشتن بیماری اشکال ندارد و بایستی از چندین نوع غذای پختنی، میوه جات، سبزی جات، صیفی جات، و نوشیدنی های سالم و چای‌های گیاهی متعدد که به منظور‌های مختلفی وجود دارند استفاده کنید. بجای نوشابه های مضر، قندی، رنگی ودارای مواد نگهدارنده از چای های گیاهی متعدد برای تصفیه خون، جگر، کلیه ها، وشستن معده و روده از مواد نامناسبی که توسط غذاها و خوردنی ها وارد بدن میشوند ویا برای جلو گیری از افزایش کلسترول، قند، چربی، فشار خون و… استفاده نمایید.
 
وی افزود: حتماً از غذاهای قلیا ساز مثل میوه ها، سبزیجات، صیفی جات، و غلات نیز به همراه غذا استفاده کنید. غذا ها را خوب بجوید و از خوردن غذا های رنگیزه دار، طعم دهنده دار، دارای مواد نگهدارنده و نیز از غذا های تصفیه شده مثل آرد سفید، قند، نوشیدنی های شیرین ورنگی، قهوه، پنیر‌های فرآوری شده، آب میوه‌های ساختگی، سوسیس و کالباس که عوارض متعدد غیر قابل جبرانی دارند و بعضی نیز باعث خستگی روزانه می‌شوند پرهیز کنید.
 
طاووس نژاد در ادامه سخنان خود تصریح کرد: یکی دیگر از نکات تغذیه‌ایی در ماه رمضان این است که از خوردن آب قبل از خوردن سحری خودداری کنید و همچنین از خوردن نوشابه های قند دار نیز در وقت سحر جلوگیری کنید.
 
وی در ادامه به بیان نکات تغذیه ایی ماه رمضان در وقت افطار اشاره کرد و بیان داشت: به دلایل مختلف غذا های افطار نباید شامل غذا های اصلی، حجیم وسنگین باشد زیرا معده مدتی خالی بوده و نبایستی به یکباره آنرا به فعالیت وادا شت. باید معده آمادگی پذیرش شام را داشته با شد. ابتدا با مقداری آب گرم و خرما، خوردن را آغاز کنید و از غذا های بدون چربی در افطار استفاده نمایید. همچنین از خوردن آجیل جات، بستنی، چیبس، گوشت جات، پنیر، ماست وشیر پر چرب در افطار بپرهیزید. در خوردن شیرینی جات در موقع افطار افراط نکنید از قند های ساده بجای قند های مرکب استفاده کنید تا بتوا نید به میزان لازم شام صرف کنید و در خوردن نوشیدنی اصراف نشود زیرا مانع شام خوردن خواهد شد.
 
تصاویر
  • روش صحیح تغذیه در ماه رمضان را رعایت نماییم
ثبت امتیاز