رابطه مراکز علمی و صنعتی و کاربردی در کشور تقویت شود
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، پروفسور علی منتظری در جلسه اولین دفاعیه دانشآموخته دکتری مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و روانی استان ایلام ضمن تقدیر از میزبانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و برگزاری شایسته و قابل توجه بررسی پایان نامه دکترای تخصصی آسیب های اجتماعی عنوان کرد: از اینکه افتخار پیداکرده ام در استان ایلام و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان یک مرکز علمی موفق حضور پیدا کنم، بسیار خرسندم و از رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام جناب پروفسور دل پیشه و دیگرعزیزان دست اندر کار این پایان نامه که بنده را در این تیم تحقیق گنجانده اند، صمیمانه تقدیرو تشکر می نمایم.
وی در ادامه سخنان خود افزود: مرحوم علامه طباطبایی فرمودندکه وقتی آیت الله مطهری وارد کلاس درس می شدند، به بنده حالت سرور و خرسندی دست می داد زیرا می دانستم که همه مطالب و موضوعاتی را که شاگردانش نیاز خواهند داشت را ایشان بیان خواهند نمود. وقتی بعضی از دانشجویان و تلاشگران عرصه پژوهش در کنار ما قرار می گیرند، احساس غرور و تحسین خواهیم نمود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه پژوهشگران و محققان کشورمان مقالات بسیاری در مجلات و نشریات خارجی به چاپ می رسانند، باید توجه کنیم این آمارها بخش عمده ای ازآنان کمی است. درآنجایی که به کیفیت تولیدات علمی می رسیم مقداری مشکل وجود دارد که تلاش کنیم مشکلات را در این عرصه رفع کنیم.
رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی کشور تصریح کرد: یکی از راههایی که ما می توانیم کیفیت تولیدات علمی را بالا ببریم، داشتن صبر و حوصله است. متأسفانه دانشگاهها و مراکز علمی ما محققان و پژوهشگران به ویژه دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی را با عجله وادار می کنند که یک پذیرش ازیک مجله ای که احتمالاً در پایگاه اطلاعات isi هم نمایه شود، برای فارغ التحصیلی ارائه کنند.
وی در ادامه این مبحث گفت: دانشجویان این مقطع چون عجله دارند و می خواهند فارغ التحصیل شوند، به مجلات کم اعتبار مراجعه می کنند و کاری را که برای آن زحمت کشیده اند، ناچار می شوند در مجلات کم اعتبار منتشر نمایند در حالیکه ما با صبر و حوصله می توانیم مقالات خود را در یک مجله با اعتبار چاپ کنیم تا کمیت و کیفیت را باهم ارتقاء دهیم .
پروفسور منتظری اعتماد به نفس را یکی دیگر از عوامل ارتقاء دهنده تولیدات علمی در کشور عنوان کرد و بیان داشت: وجود اعتماد به نفس در بین دانشجویان و محققان کشورمان می توانند به ارتقاء سطح تولیدات علمی کمک شایان به ذکری داشته باشد بنابراین لازم است این عامل را در بین پژوهشگران داخلی تقویت کنیم و به نحوی به پژوهشگران جوان یاد دهیم که تحقیقات خود را در مجلات خوب و با اعتبار چاپ نمایند .
وی همچنین در رابطه با کاربردی شدن دانشگاه ها و مراکز علمی ابراز کرد: در این راستا می توان گفت که ما در برخی جهات توقعات و انتظاراتی که از یک پایان نامه ویا یک دانشگاه و مراکز علمی داریم، غیر علمی است. باید توقعات و انتظارتمان از مراکز علمی و دانشگاهی در چار چوب وظایف و تعاریفی باشد که برای آنان ارائه شده و کاربردی شدن یک تحقیق و مطالعه مستلزم این است که ده ها زنجیره قبل از تدوین موضوع پایان نامه، جایگاه های آن تعریف و پایگاه های مربوط به آن نیز وجود داشته باشد.
رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی کشور ادامه داد: وقتی در جامعه این زنجیره ها که تعریف شده در جای اصلی و واقعی خود قرار نداشته باشند، چه انتظاری از پایان نامه کاربردی باید داشته باشیم. برخی از حرف ها و بحث ها متاسفانه علمی نیست و فقط به عنوان تیتر در رسانه ها مورد استفاده خواهد بود و این حرف ها علمی و منطقی نیست. وقتی ما می خواهیم دانشگاه ها یکروزه تمام مشکلات جامعه را حل کند، کدام یک از این الزامات وجود دارد که دانشگاهها و مراکز علمی را در این راه یاری کند.
پروفسور منتظری در پایان سخنان خود یادآوری کرد: تقویت رابطه مراکز علمی و صنعتی و کاربردی درجامعه به عنوان یک هدف درنظرگرفته شود تا اینگونه پایان نامه ها کاربرد پیداکند و مراکز علمی وصنعتی به هم نزدیک شوند. وقتی که دانشگاهها ظرفیت های لازم را نداشته باشند و استاد و دانشجو و حلقه های قبل و بعد این چرخه فراهم نباشد، پایان نامه ها هیچوقت کاربردی نخواهند شد. ما باید تلاش کنیم اگرانتظار و توقعی داریم در راستای تکمیل این چرخه باشد تا تحقیقیات و پژوهشها در راه رشد و تعالی جامعه و ارتقای سطح تولیدات علمی سودمند باشند.