نهادینه کردن فرهنگ تغذیه مناسب از ضروری ترین نیازهای امروز جامعه است
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر علی دل پیشه در آیین تجلیل از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام ضمن خیرمقدم به مدعوین و گرامیداشت روز جهانی غذا با بیان اینکه رسانه ها می توانند از طریق ترویج سبک زندگی سالم و فرهنگ تغذیه مناسب برای تغییر شرایط موجود اقدام کنند، گفت: الگوی تغذیه باید مورد بررسی قرار گرفته و در فرهنگ جامعه نهادینه شود چرا که تغذیه رابطه مستقیمی با سلامت افراد جامعه دارد.
وی افزود: با توجه به افزایش بیماری های مزمن از جمله دیابت پیش بینی شده تا سال 1400 با سونامی این بیماری مواجه شویم که همه ارگان های مرتبط با موضوع تغذیه باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این پیشروی به کار گیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: طبق مطالعات صورت گرفته روند رو به رشد بیماری سرطان در کشور نگران کننده است اگرچه با متوسط شیوع آن در جهان مشکلی نداریم اما در کشور ما سرعت آن بالا است و با توجه به موضوع ریزگردها در کشور به خصوص در استان ایلام و تاثیر این ذرات بر سلامت مردم و مواد غذایی و تاثیر آنها در ابتلا مردم به این بیماری ها به خصوص در مناطق جنوبی استان حائز اهمیت است.
وی در ادامه این مبحث گفت: درجنوب استان بخش کشاورزی وسعت و رونق بیشتری دارد و در مقابل نیز ریز گردها در این منطقه شدت بیشتری دارند بنابراین سلامت محصولات کشاورزی اولویتی حیاتی است و باید بسیار حساس با این قضیه برخورد کنیم که نه صنعت کشاورزی متحمل ضرر و زیان شود و نه سلامت جامعه با سهل انگاری به خطر بیفتد.
دکتر دل پیشه با بیان اینکه موضوع تغذیه ارتباط مستقیمی با اندوخته های ذهنی، قدرت تفکر و سلامت روحی و جسمی فرد دارد، اظهار کرد: باید طوری برنامه ریزی کنیم که در بخش کشاورزی برای جلوگیری از مشکل به دنبال تولید محصول سالم و با کیفیت باشیم و هم تذکرات لازم برای تامین سلامت جامعه داده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: با وجود بضاعت محدود، همکاران در معاونت غذا و دارو مواد غذایی را به طور مستمر رصد می کنند، در این زمینه نشانگرهای رنگی تغذیه ای به منظور اصلاح الگوی مصرف و ارتقاء سلامت جامعه بر روی برچسب محصولات غذایی درج می شود و مردم با دقت بیشتری کالای مورد نیاز خود را خریداری خواهند کرد.
وی با اشاره به تغییرات آب و هوایی و گرم شدن هوای کره زمین تاکید کرد: باید محصولات کشاورزی و متناسب با آن غذای مردم نیز تغییر یابد و با اصلاح الگوی تغذیه صحیح هزینه های زیاد درمان نیز کاهش می یابد.
دکتر دل پیشه با اشاره به اینکه تغذیه به عنوان یکی ازمهمترین فاکتورهایی که برجسم و روان افراد در جامعه خصوصاً کودکان تاثیرگذار است، یادآور شد: همکاران ما علیرغم بضاعت محدود و مشکلات اعتباری در معاونت غذاو دارو به طور مرتب هم ازسیاست های وزارت بهداشت و سیاستهای کلان کشوری در این عرصه تلاش می کنند که ما هم از این تلاش و اهتمام همکاران حمایت می کنیم.