استان ایلام کمترین میزان مصرف سموم کشاورزی را در کشور داراست
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، سید محمدتراب میری در آیین تجلیل از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام ضمن تقدیر از تلاش های رئیس دانشگاه علوم پزشکی و همکاران وی در راستای سلامت و امنیت مواد غذایی در جامعه عنوان کرد: سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی 15 درصد و در ایجاد اشتغال 25 درصد است و استان ایلام هر چند از نظر سطح زیر کشت با 2 میلیون هکتار معادل 1.2 از کوچکترین استان های کشور است که از این میزان 340 هزار قابلیت کشاورزی داشته که 80 هزار هکتار به شکل آبی و 260 هزار هکتار آن دیمی است.
وی ابراز کرد: تنوع محصولات در استان ایلام در نقاط مختلف مطلوب است و سال گذشته در بسیاری از آیتم ها تولیدات خوبی داشتیم که شامل 290 هزار تن گندم، 9 هزار تن جو، پنج هزار تن ذرت و مقادیر قابل توجهی حبوبات بوده است.
وی با بیان اینکه تولیدات دامی نسبت به مصرف در ایلام قابل توجه است، گفت: تولید مرغ و گوشت این استان سه برابر مصرف آن است و سالانه 25 هزار تن گوشت قرمز و 51 هزار تن گوشت سفید وارد بازار مصرف می شود در حالیکه مصرف استان بین هشت تا 10 هزار تن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام افزود: 600 تن عسل با کیفیت مناسب در استان تولید می شود و در بخش شیلات نیز هر چند تولید محدود است اما در حال توسعه هستیم.
میری بیان کرد: یکی از مهم ترین ارکان امنیت ملی امنیت غذایی است و در تعریف آن باید به موضوعات داخلی کشور و آسیب های آن بیشتر توجه شود و به جای سایر مسائل به شرایط و عوامل اقتصادی نظیر نرخ بیکاری، نرخ تورم، تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی سنگ بنای یک جامعه توسعه یافته است، تاکید کرد: ناامنی غذایی طومار یک جامعه را بر باد می دهد و حتی در بعد اخلاقی نیز تاثیرگذار است چرا که عامل اصلی سلامت فکری، روحی و جسمی است.
این مسئول در ادامه اظهار کرد: ضریب خودکفایی همه جوامع مبتنی بر تولیدات بخش کشاورزی است که در کشور ما این ضریب در بخش کشاورزی بیش از 90 درصد است، بنابراین محصولات تولیدی باید با مصرف متناسب و با صرفه باشد چرا که در حال حاضر بعضی از محصولات ما به صورت سنتی و مصرف پایه تولید و با نازلترین قیمت به کشورهای دیگر صادر می شود، باید ضمن اینکه میزان و حجم تولید برایمان مهم باشد، سلامتی در جامعه در اولویت قرار گیرد.
میری گفت: کشاورزی بدون سموم مقرون به صرفه نیست چون میزان تولید را کاهش و هزینه را افزایش می دهد اما زمانی که به طور معقول و به صورت برنامه ریزی آن را مدیریت کنیم نتیجه بهتری خواهد داشت.
وی اعلام کرد: مصرف سالانه سم در دنیا 2 و نیم میلیون تن است که در ایران این میزان به ازای هر هکتار 562 گرم است، سال گذشته 113 برند سم خطرناک در کشور ضبط و حذف شد.
میری ابراز امیدواری کرد: در آینده به سمتی پیش رویم که استفاده از سموم را به حداقل برسانیم و بتوانیم تولیدات خود را در تمام بخش ها از جمله کشاورزی که رابطه مستقیمی با سلامت جامعه دارد ، توسعه دهیم.