مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب، خطر بروز سرطان سینه و پروستات را افزایش می دهد
امتیاز:
کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت ایلام گفت: افراد باید آگاه باشند که مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب، بخصوص چربی های حیوانی، گوشت، شیر و لبنیات پر چرب خطر بروز سرطان سینه و سرطان پروستات را افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار وب دا، آیت بسطام پور در این رابطه اظهار کرد: برای پیشگیری از اضافه وزن، چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان ها مصرف انواع روغن و چربی را باید کاهش دادو از شیر و ماست و پنیر کم چرب به جای پنیر خامه ای و شیر و ماست پر چرب استفاده کرد.
وی افزود: مصرف غذاهای آماده و فست فودها از جمله سوسیس، کالباس و پیتزا که حاوی چربی زیادی هستند، باید کاهش داده شود و از غذاهای بخار پز و آب پز به جای کبابی و سرخ کردنی بیشتر استفاده شود.
بسطام پور گفت: افراد می توانند با مصرف محدود انواع شیرینی ها و استفاده از شیرینی های سده و بدون کرم یا خامه به مقدار کم به حفظ سلامتی و تناسب اندام خود کمک کنند.
وی گفت: باید توجه داشت که افراد باید روغن جامد و نیمه جامد را حذف کنند و به جای آن انواع روغن های مایع بااسید چرب ترانس کمتر از دو درصد آن هم به میزان کم را جایگزین نمایند تا به سلامتی خود کمک کنند.
بسطام پور تاکید کرد: مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرینی باعث افزایش فشار خون و اضافه وزن می شود که هر دو خود نیز از عوامل اصلی ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی و عروقی بشمار می روند.
وی از افراد خواست که به منظور حفظ سلامتی خود مصرف انواع مواد قندی، شکلات، نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی، شیرهای طعم دار، پاستیل، بستنی یخی، کیک و کلوچه و انواع سس های سالاد و کچاپ و قهوه فوری را به حداقل برسانند.
وی به افراد توصیه کرد که به جای مواد قندی از کشمش، خرما، توت خشک، میوه و سالاد و مواد سالم و طبیعی استفاده کنند تا به حفظ سلامتی و طول عمر خود کمک کنند.