برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از ایدز در شبکه بهداشت و درمان شهرستان بدره
امتیاز:
کارگاه آموزشی پیشگیری از ایدز با حضور بهورزان ،کاردانان وکارشناسان بهداشتی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان بدره برگزار گردید .
به گزارش خبرنگار وب دا، در این کارگاه کارشناس مسئول مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان بدره با بررسی وضعیت و تاریخچه بیماری ایدز در ایران و جهان بیان کرد: تماس جنسی، تماس با خون آلوده (استفاده مشترک از سرنگ و سوزن بویژه در بین معتادان)، سرایت از مادر به کودک از جمله راه های اصلی انتقال ویروس ایدز به افراد است.
رحمان کاظمی با بیان برخی تصورات اشتباه در خصوص راه های انتقال بیماری ایدز اظهار کرد: بیماری ایدز به هیچ وجه از طریق دست دادن، بغل گرفتن، بوسيدن، مواد غذايي و ظروف غذاخوري، عطسه، سرفه، گوشي تلفن، لباس، استخر شنا، توالت و حشرات به افراد منتقل نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه جداسازي و قرنطينه كردن آلوده شدگان كمكي به امر پيشگيري از انتشار بيماري نمی کند، اضافه کرد: افراد آلوده به HIVمي توانند با یادگیری آموزشهای جزئی در كنار اعضاء خانواده خود به زندگي عادي ادامه دهند و با اشاره به مراحل پیشرفت بیماری و نحوه تشخیص آن افزود: ممکن است ویروس ایدز در بدن باشد ولی فرد مبتلا از نظر سلامتی کاملاً سالم به نظر برسد بنابراین تنها راه مطمئن تشخيص آلودگی و يا عدم آلودگی به ويروس انجام آزمايش خون در آزمايشگاه است، از زمان ورود ويروس به بدن انسان تا زمانی که آزمایش فرد مثبت شود، فاصله زمانی بين دو هفته تا شش ماه طول می کشد.
وی با بیان اینکه ترس از آسیب های روانی – اجتماعی به خصوص اعتیاد و بی بند و باری، یکی از نگرانی های اساسی خانواده های ایرانی است، افزود: ساختار خانواده و نحوه ی تعامل اعضای خانواده با یکدیگر نقش مهمی در مدیریت این بحران ها و پیشگیری از وقوع خطرهای رفتاری مرتبط با ایدز چه در سنین کودکی و چه در سنین نوجوانی دارد .
کارشناس مسئول مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان بدره با اشاره به عوامل خطر ساز آسیب های روانی اجتماعی برای فرزندان تاکید کرد: روابط خانوادگی را گرم تر، اختلافات خانوادگی را کمتر، ارتباط با فرزندان را بیشتر کنید زیرا داشتن رابطه صميمي و پر محبت با فرزندان توأم با انضباط در پيشگيري از رفتارهاي پرخطر منجر شونده به ايدز بسيار موثر است.