کودکانی حاصل طلاق والدین هستند، همواره در معرض استرس قرار دارند
امتیاز:
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان ایلام گفت: کودکانی حاصل طلاق و جدایی والدین هستند، همواره در معرض استرس قرار دارند.
به گزارش خبرنگار وب دا، مریم السادات دربندی در این رابطه بیان کرد: طلاق به طور کلی به معنای گسسته شدن محیط طبیعی زندگی کودک است در میط زندگی پدر، مادر، فرزند یا فرزندان در واحد معیشتی عاطفی و کارکردی قرار دارند که به صورت سنتی و پذیرفته شده در این محیط نقش هایی برای پدر و مادر تعریف شده است در شرایط ایده آل هماهنگی میان نقش هایی که پدر و مادر بازی می کنند سبب رشد کودک در محیطی متعادل می شود.
وی ادامه داد: وقتی طلاق رخ می دهد کودک از بسیاری چیزها محروم می شود در این میان محرومیت او از دو چیز اهمیت بیشتری دارد.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان ایلام با اشاره به اینکه محرومیت اول ریشه در این واقعیت دارد که در محیطی هماهنگ و کامل پدر و مادر هر کدام نقش هایی را در پرورش کودک بازی می کنند، افزود: در واقع در چنین محیطی پدر به برخی جنبه های پرورشی کودک و مادر به برخی جنبه های دیگر رسیدگی می کند و زمانی که این دو با هم هماهنگی داشته باشند جنبه سومی به وجود می آید که نتیجه آن وجود و ایفای نقش همزمان پدری و مادی است اما طلاق در عمل هر سه جنبه پرورشی را از بین برده یا آن را مصنوعی می کند.
وی گفت: محرومیت های بعدی عبارت از این است که طلاق به طور کلی زخم عاطفی در نهاد کودک ایجاد می کند این زخم به این دلیل ایجاد می شود که افرادی که در ذهن کودک باید بیشترین نزدیکی و صمیمیت را با هم داشته باشند دیگر به هم نزدیک نیستند و گاهی خیلی از هم دور شده اند.
دربندی یادآور شد: با توجه به اینکه این افراد هر کدام به شکلی روی ذهن کودک و بارور شدن ذهنی اش تأثیر داشته اند به این نتیجه می رسد که عاطفه چیزی ثابت و پایدار نیست که همیشه بتوان به آن اتکا کرد و حتی صمیمی ترین آدم ها هم می توانند به هم پشت کرده و از هم دور شوند این نتیجه گیری در درون کودک را دچار نوعی تنهایی و بدبینی می کند.