با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیران و نمایندگان دستگاهها، نهادها و ارگان های استانی، جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در استانداری ایلام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از تلاشها و خدمات مسئولان استانی در جهت خدمت مردم استان اظهار کرد: مقوله سلامت یکی از اصلیترین نیازهای جامعه است که حمایت و همکاری تمامی دستگاهها و ارگانها را طلب میکند.
وی ابراز کرد: با توجه به اینکه تمامی اقشار مردم با مقوله سلامت سر و کار دارند، بیش از پیش نیازمند مساعدت و پشتیبانی استاندار محترم، معاونین ایشان، مسئولان دستگاهها و ارگانهای استانی هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: طرح تحول سلامت از آغاز توانست به نحو چشمگیری میزان پرداختی از جیب مردم را کاهش داده و باعث رضایتمندی مردم جامعه شده است. بنابراین حمایت از این طرح در واقع حمایت از سلامت مردم است.
وی ابراز داشت: در طول شش ماه از زمان تصدی ریاست دانشگاه توانسته ام با رایزنیهای بسیار در سطح کلان کشور، بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان منابع مالی برای پرداختی های معوق پرسنل و پزشکان جذب کنم که باعث افزایش انگیزه خدمت مجموعه پرسنل در دانشگاه شده است.
دکتر همتی با بیان اینکه از زمان تصدی مسئولیت دانشگاه احداث و یا تکمیل ۱۰۰ پروژه بهداشتی درمانی در سطح استان را آغاز کرده ایم، تصریح کرد: علاوه بر این با رایزنیهای متعدد با مسئولان کشوری تعداد ۱۴ دستگاه آمبولانس کمک دار پیشرفته و بالگرد دوم فوریت های پزشکی استان نیز به تجهیزات دانشگاه در جهت خدمت به مردم افزوده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در بخش دیگری از سخنان خود کنگره عظیم اربعین حسینی را مهمترین مبحث معنوی و اجتماعی در استان عنوان کرد و گفت: خدمات دهی به این جمعیت عظیم در سالهای گذشته افتخاری ماندگار برای استان ایلام است.
دکتر همتی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی ایلام به عنوان متولی سلامت زائران، نیازمند همکاری و مساعدت مسئولان و دست اندرکاران دستگاهها، نهادها و ارگانهای استانی است.
وی در پایان سخنان خود یادآور شد: انشاءالله بتوانیم با همکاری و همدلی شایستهترین خدمت را به زائران اباعبدالله الحسین(ع) ارائه نماییم و رضایتمندی آنان از این خدمات را بیش از پیش فراهم سازیم.
در ادامه نیز دکتر محمد نوذری معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام ضمن تقدیر از خدمات رئیس و مجموعه دانشگاه در راستای خدمت به مردم اظهار کرد: سلامت در هر جامعهای زیربنای توسعه و امنیت است چرا که اگر سلامت شهروندان تهدید شود، امنیتی نیز شکل نخواهد گرفت.
وی ادامه داد: نیروی انسانی سالم، امنیت و توسعه یک جامعه را رقم می زند. لذا سلامت جامعه برای دولت و نظام امری مهم و حیاتی است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام خاطرنشان کرد: سبک جدید زندگی و افزایش فشارهای روحی و روانی و افزایش استرس و فشارهای عصبی، زندگی را سخت می کند و بر روی سلامت جسم و روح جامعه تاثیر منفی خواهد گذاشت.
وی در ادامه این بحث گفت: بنابراین برای تامین سلامت مردم نیاز است همه در کنار یکدیگر با برنامهریزی و همفکری در این راه گام برداریم.
دکتر نوذری ابراز کرد: مقوله اربعین یکی از شاخص های مردم استان ایلام است که در سال های گذشته با خدمتگذاری به زائران اربعین حسینی، نام نیکی از خود برجای گذشته است لذا باید نام ایلام به واسطه این میزبانی شایسته را در جهان شناخته شود.
وی همچنین در رابطه با موضوعات مربوط به سلامت جامعه و همکاری و هماهنگی دستگاهها، نهادها و ارگان های استانی در جهت ارتقاء سلامت جامعه تاکید نمود.
در ادامه نیز سرپرست مرکز مشارکتهای اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابراز داشت: وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی قادر نیستند که با امکانات و تجهیزات و زیرساخت های دولتی به صورت صددرصدی سلامت جامعه را تامین کنند بلکه نیازمند همکاری و تعامل دستگاهها، مردم، خیرین و نهادهای مردم نهاد هستند.
دکتر جمیل صادقی فر ادامه داد: با توجه به اینکه دانشگاه نیازمند حمایت و همکاری مردم و خیرین برای ارتقاء سطح زیر ساختها امکانات و تجهیزات در حوزه بهداشت و درمان می باشد لذا با همراهی مسئولان دانشگاه و مسئولان استانی و شهرستانی توانسته ایم در شهرستانهای دهگانه استان مجامع سلامت را تشکیل دهیم.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین هدف از تشکیل این مجامع سلامت، درگیر نمودن همه ارگانها و مردم در مسئله سلامت می باشد که خوشبختانه این مهم به خوبی محقق گردیده است.
سرپرست مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اضافه کرد: راهاندازی کانونهای سلامت محلات در راستای مردمی کردن مقوله سلامت، یکی از اقدامات شایسته ای است که در معاونت اجتماعی دانشگاه انجام شده و در این راستا نیز کانون های سلامت محله با همکاری سازمان های مردم نهاد در محله سبزی آباد، روستاهای هفت چشمه و سرطاف ایلام به صورت پایلوت در حال راه اندازی است.
در ادامه نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به بیان گزارشی از حوزه بهداشت استان مشکلات و چالش های فراروی آن پرداخت و حمایت و مشارکت دستگاهها، ارگانها و نهادها را در این رابطه خواستار شد.
دکتر راضی ناصری فر ادامه داد: مقوله سلامت موضوعی عمومی است و همه برای تحقق آن باید در کنار هم باشیم لذا سلامت کارکنان به عنوان ارائه دهندگان خدمت به جامعه نیز در این راستا مسئله ای مهم و ضروری است.
وی خاطرنشان نمود: کارکنان دستگاهها و ارگانها به دلیل این که ساعاتی از شبانه روز به خدمت به مردم می پردازند، سلامت آنان با وجود عوامل خطر تهدید می شود. لذا غربالگری کارکنان یکی از راهکارها در جهت ارتقاء کلی سلامت آنان است.
وی بیان داشت: غربالگری کارکنان و تشکیل شورای ارتقاء سلامت و دبیرخانه سلامت سازمان از اهدافی است که در صورت محقق شدن آنان، علاوه بر حفظ سلامت کارکنان در محیط کار، راندمان کاری آنان نیز افزایش مییابد.
در ادامه نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن بیان گزارشی از حوزه کاری خود به ارائه گزارشی از عوامل دارویی تهدیدکننده سلامت شهروندان اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل تهدید کننده سلامت شهروندان، استفاده از قرص برنج و مسمومیت های ناشی از آن است که سالهای اخیر عامل ۱۰ درصد از مرگ و میر ناشی از مسمومیت ها بوده است.
دکتر مهتاب شاهماری ادامه داد: در هنگام تفکر خودکشی اگر ابزار آن در دسترس نباشد، ممکن است این فشار عصبی و روانی برای خودکشی فروکش کند.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۸۵ توسط وزارت جهاد کشاورزی مصرف قرص برنج در سطح جامعه با هر عنوانی ممنوع اعلام شده و انتظار میرود که در سطح عرضه دیگر این نوع قرص وجود نداشته باشد و آمار مسمومیت با آن به صفر برسد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: در سال ۹۰ کمیته مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قرص برنج را جزو کالاهای ممنوعه اعلام کرده و در مراکز عرضه تخصصی این نوع قرص برای عرضه وجود ندارد و توزیع و عرضه آن غیرقانونی است لذا از دستگاههای مربوطه تقاضامندیم که در رابطه با آموزش مردم در این راستا با ما همکاری داشته باشند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه غذای غالب مردم نان است و ۵۰ تا ۷۵ درصد انرژی افراد از نان و غلات تامین میشود، ادامه داد: مصرف سرانه سالیانه هر نفر ۱۵۰ کیلوگرم نان است و با توجه به شرایط اقتصادی استان توجه ویژهای میطلبد که نان سالم و با کیفیت به مردم عرضه شود.
دکتر شاهماری بیان کرد: در سال ۹۵ در کمیته سلامت استان مصوبهای داشتیم که با همکاری دستگاههای مرتبط میزان سبوس گیری آرد استان به میزان ۳ درصد کاهش یابد. لذا در این راستا کارخانجات آرد مصرفی موظفند که آرد آرد سنگک ۷ درصد، آرد تافتون و لواش ۱۳ درصد، نان بربری ۱۵ درصد، و آرد شیرینی و قنادی نیز ۱۸ درصد سبوس داشته باشند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی از نانواییها آرد سفید مربوط به مصرف قنادی جهت پخت نان استفاده می شود، یادآور شد: مردم به دنبال مصرف نان سفید تر هستند در حالی که ما نان تیره تر را به جهت دارا بودن سبوس بیشتر جهت سلامت مردم توصیه می کنیم.
در ادامه این جلسه نیز مسئولان و نمایندگان دستگاهها و ارگانهایی همچون سازمان دامپزشکی، اداره استاندارد، تعزیرات حکومتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، راهداری و محیط زیست به ارائه گزارشی از چالشهای سلامت حوزه خود پرداختند.