114 مورد بیماری نوپدید شناخته شده از حیوانات به انسان منتقل می شود
امتیاز:
مهندس علی جلیلیان در ادامه ابراز داشت: یکی از مشکلات اصلی و عمده بهداشتی کشور که سال هاست به صورت یک معضل منابع انسانی و مالی کشور را به خود اختصاص داده و هرچند گاه بصورت بحران جدی در استان های مختلف و در قالب بیماری های نوپدید و باز پدید خود را عیان می سازد بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان می باشد.
وی ادامه داد: از شیوع مجدد بیماری هایی نظیر لیشمانیوز جلدی(سالک) و توسعه کانون های آن در کشور گرفته تا بحران های ناشی از بیماری تب و خونریزی دهنده کریمه- کنگو و نیز آنفلوانزای پرندگان و استقرار دیرپای بیماری هایی نظیر کیست هیداتیک- تب مالت و هاری که به دلیل پیچیدگی عوامل متعدد ایجاد کننده آنها بعنوان یک تهدید اساسی برای انسان مطرح شده و کنترل آنها به دخالت تمامی بخش های مختلف توسعه نیاز خواهد داشت.
کارشناس بیماری ها مرکز بهداشت استان ایلام خاطر نشان کرد: بنابراین لزوم هوشیاری و آگاهی جامعه از خطرات ناشی از این بیماری ها و راه های انتقال آنها و همچنین تبیین اهمیت تاثیر همکاری های بخش های مختلف توسعه در کنترل این بیماری ها صدچندان نمود می یابد.
وی در ادامه سخنان خود بیان نمود: عوامل ایجادکننده بیماری های مشترک از همه عوامل بیماری زا نظیر ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها، پریون و... می باشند.احتمال انتقال بیماری های مشترک انسان و دام از طریق تماس با دام ها، زندگی در مجاورت دام ها، انتقال از طریق حمله حیوانات به انسان، استفاده از فرآورده های دام و طیورو... میسر و موارد بروز این بیماری ها زیاد می باشند و لذا کنترل بیماری های زیونوز دو بیماری تب مالت و سالک در استان ایلام دارای اهمیت بیشتری می باشند.