X

اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 20 خرداد 1398
برگزاری سومین نشست شورای پیام رسانان سلامت با هدف معرفی بسیج ملی کنترل فشار در ایلام

  برگزاری سومین نشست شورای پیام رسانان سلامت با هدف معرفی بسیج ملی کنترل فشار در ایلام

امتیاز: Article Rating

 

 

همزمان با آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشارخون سومین نشست شورای پیام رسانان سلامت با هدف معرفی بسیج ملی کنترل فشارخون بالا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایلام و اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی با حضور رئیس و اعضاء هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام، اصحاب رسانه در سالن جلسات معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار گردید.

 

دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از حضور اصحاب رسانه خاطر نشان کرد: اصحاب رسانه همواره با بیان مطالب مفید در شناسایی نقاط ضعف سیستم های مختلف موثر هستند و این امر سبب می شود سیستم ها در جهت رفع نواقص مطرح شده تلاش کنند.

 

 وی افزود: برنامه بسیج ملی کنترل فشارخون از برنامه های اجرایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و بر اساس دستورالعمل وزارتخانه این برنامه در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور درحال اجرا می باشد.

 

 دکتر کریمیان تصریح کرد: همزمان با اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا تمام برنامه های بهداشتی، درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی باقوت خود در حال انجام می‌باشند.

 

 وی افزود: بیماری فشارخون یک بیماری پنهان است و گاهی اوقات افراد متوجه بیماری خود نیستند و در طولانی مدت دچار عوارض جبران ناپذیری خواهند شد بنابراین ما باید با بهبود سبک زندگی مردم جامعه از ابتلاء افراد به بیماری فشارخون بالا پیشگیری کنیم یا در صورت ابتلاء درمان به موقع و مناسب را شروع کنیم

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: عوامل زیادی از جمله مسائل وراثتی، چاقی، تغذیه و... در ابتلاء افراد به فشار خون بالا موثر هستند.

 

 وی در ادامه افزود: طبق برنامه ملی کنترل فشار خون بایستی 50 درصد افراد بالا 30 سال، زنان باردار و بیماران کلیوی غربالگری شوند و با توجه میزان جمعیت استان سعی ما بر این است که تمام افراد با شرایط ذکر شده تحت پوشش کنترل فشار خون قرارگیرند.

 

 دکتر کریمیان اظهار داشت: ما باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که در کشور ما میزان ابتلاء به فشارخون بالا نسبت به سالهای گذشته 3 برابر افزایش داشته است و این آمار می‌تواند در شناسایی علل افزایش ابتلاء به این بیماری به ما کمک کند

 

دکتر کریمیان در انتها پایان سخنان خود گفت: از فعالان حوزه رسانه انتظار داریم با انعکاس مناسب پویش ملی کنترل فشارخون در جهت سلامت جامعه گام بردارند و در این راه حامی دانشگاه علوم پزشکی باشند.

 

 

 وی خاطر نشان کرد: امیدوارم اصحاب رسانه طبق روال گذشته با دانشگاه علوم پزشکی تعامل داشته باشند و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حوزه سلامت استان را در اجرای برنامه‌های سلامت محور یاری خواهد نمود.

 

در ادامه دکتر ناصری‌فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: اصحاب رسانه با مدنظر قرار دادن شعار" سلامت، محور توسعه"همواره حامی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بوده اند و در اجرای کلیه برنامه‌هایی که اصحاب رسانه با دانشگاه علوم پزشکی همسو بوده‌اند از جمله؛ برنامه پیشگیری از ایدز، کاهش تصادفات و اکنون برنامه بسیج ملی فشار خون نتایج قابل قبول و مثبتی گرفته‌ایم و امیدواریم بتوانیم کاستی‌های احتمالی دانشگاه علوم پزشکی را با چشم بینای اصحاب رسانه شناسایی و برطرف کنیم.

 

 دکتر ناصری‌فر خاطر نشان کرد: علت مطرح کردن کنترل فشارخون این است که بیشترین مرگ ومیری که در کشور اتفاق می افتد در اثر بیماری های قلبی- عروقی است و یکی از مهمترین عوامل زمینه ساز این بیماریها فشارخون بالا است

 

وی در ادامه به بیان عوامل موثر بر ابتلاء افراد به فشار خون بالا پرداخت و ریسک فاکتورهای موثر بر ایجاد این بیماری معرفی کرد

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح نمود: طرح بسیج ملی کنترل فشارخون به مدت۸هفته اجرا می شود که۴هفته اول مختص حساس سازی و اطلاع رسانی عموم مردم نسبت به مسئله فشارخون بالاست و۴هفته دوم که فاز عملیاتی برنامه است در سه محور که مهمترین آنها مراجعه افراد بالای 30 سال، زنان باردار و بیماران کلیوی به مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور جهت غربالگری است که غربالگری شامل خدماتی از جمله سنجش فشار خون، دیابت، سرطان های رایج بخصوص در زنان و... بصورت کاملا رایگان انجام می شود. در فاز دوم افراد را به صورت سیار تحت پوشش قرار می دهیم و فاز سوم از طریق خود اظهاری است که افراد درجه فشار خون خود را از طریق آدرس salamat.gov.ir

 

وارد سامانه می کنند که به سامانه سیب وصل است در صورت وجود مشکل پرفشاری خون افراد برای دریافت خدمات سطح 2 ارجاع داده می شوند.

 

 وی افزود: در سطح استان 33 ایستگاه ثابت و 22 تیم سیار در حال فعالیت هستند که این تیم ها متشکل از نیروهای دانشگاه علوم پزشکی، سمن ها، هلال احمر، بسیج جامعه پزشکی و سایر ظرفیت ها می باشند.

 

وی اظهار داشت: به طور کلی 110 نیروی داوطلب درگیر این برنامه هستند تا کنون بیش از 105 جلسه با ادارات مختلف استان در خصوص این طرح برگزار شده است و مواد آموزشی اعم از پوستر، پمفلت و... در سطح استان ارائه شده است و سعی بر این است که این موارد را از طریق رسانه ها منعکس کنیم.

 

 

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه این جلسه ضمن خیرمقدم به مسئولان دانشگاه و اصحاب رسانه و مطبوعات اظهار کرد: اصحاب رسانه همواره به عنوان بازوی پرتوان حوزه سلامت در عرصه خدمت مردم ما را یاری نموده اند که قابل تقدیر است.

 

 دکتر مهتاب شاهماری ادامه داد: رسانه های مختلف استانی در جریان اجرای برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون، ضمن حساس سازی اقشار مختلف جامعه نسبت به مضرات و مشکلات این بیماری؛ آگاهی‌های لازم را در این راستا به مردم و جامعه انتقال دهند.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود به ذخیره دارویی مردم در منازل اشاره نمود و گفت: انبار داروهای معمول و پرمصرف در منازل یکی از معضلات و مشکلاتی است که به آن دچار شده ایم لذا با توجه به شرایط غیر علمی و غیر بهداشتی ذخیره این داروها ممکن است به سلامت افراد در خانواده ها به خطر بیفتد.

 

 همچنین در ادامه این جلسه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای اصحاب رسانه در راستای یاری نمودن دانشگاه برای آگاهی بخشی به مردم استان گفت: ما به عنوان خدمتگزاران مردم در حوزه سلامت همواره قدردان و قدرشناس زحمات و تلاش‌های این عزیزان بوده ایم و در ادامه نیز نیازمند کمک و مساعدت آنان خواهیم بود.

دکتر قباد آبانگاه همچنین همراهی و همکاری حوزه درمان در سطح استان برای تحقق اهداف برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون را مورد تاکید قرار داد.

دکتر جمیل صادقی فر رئیس حوزه مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن ارزشمند برشمردن اقدامات و فعالیت ها و همکارهای  انجام گرفته توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اصحاب رسانه در راستای اجرای برنامه های سلامت محور از آنها تقدیر و تشکر نمود.

 

 وی در ادامه آمار جهانی بیماری ها را ارائه نمود و گفت: فشار خون، بالاتر از تمام ریسک فاکتورها از جمله؛ سیگار و دخانیات، دیابت و چاقی قرار گرفته است و بیش از 4/10 میلیون مرگ در دنیا ناشی از فشار خون بالا است و بیش از 218 میلیون سال ناتوانی و مرگ، ناشی از این بیماری داریم.

 در بخش دیگری از این جلسه دکتر احسان نظری مدیر حراست دانشگاه، رحمتی معاون هنری و امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر اسدالله احسان زاده کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه نیز در سخنانی به اهمیت اجرای برنامه ملی کنترل فشار خون در سطح استان و نتایج مثبت اجرای این برنامه در زندگی جامعه پرداختند.

 گفتنی است که در ادامه این جلسه خبرنگاران سوالاتی را در زمینه چگونگی اجرای برنامه بسیج ملی کنترل فشارخون، امکانات و نیازمندی‌های آن و همچنین میزان مشارکت و همکاری مردم، دستگاه‌ها و ارگانها برای اجرای این برنامه در سطح استان را بیان نمودند که مسئولان حوزه های مختلف دانشگاه به این سوالات پاسخ دادند.

همچنین در پایان این جلسه نیز خبرنگاران با کنترل فشار خون خود و ثبت مشخصات و اطلاعات شخصی  به کمپین بسیج ملی کنترل فشارخون پیوستند.

تصاویر
  • برگزاری سومین نشست شورای پیام رسانان سلامت با هدف معرفی بسیج ملی کنترل فشار در ایلام
ثبت امتیاز