X

اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 22 مهر 1398

  نکات مربوط به بهداشت که زائران اربعین حسینی باید برای حفظ سلامت خود رعایت نمایند

امتیاز: Article Rating

 

*سلامت زائران عتبات عالیات در گام نخست در گروی رعایت موازین بهداشت فردی با شست ‌وشوی مرتب دست‌هاست و در صورت نبود آب باید از ژل‌های ضدعفونی‌کننده استفاده کرد.

*زمان شست ‌و شوی دست‌ها بین 20 تا 30 ثانیه طول بکشد علاوه ‌بر آن از وسایل شخصی مثل مسواک، خمیردندان، حوله، وسایل اصلاح، صابون، شامپو، لیوان، پتوی مسافرتی و ملحفه، سجاده، مُهر و تسبیح و چادر نماز در طول سفر استفاده شود.

*فقط از آب‌های معدنی سالم که در مجاورت آفتاب نمانده باشد استفاده کنید.

* از مصرف آب نگهداری‌شده در مخازن، آب لوله‌کشی، آب‌هایی که با یخ خنک شده‌اند و حتی شربت‌هایی که با این آب‌ها تهیه می‌شود، خودداری کنند.

*از غذاهای گرم که تازه تهیه شده استفاده کنند و از مصرف غذای مانده و سرد بپرهیزند و غذا را به مدت طولانی و برای وعده‌های غذایی دیگر نگهداری نکنند؛ به‌هیچ ‌عنوان باقی‌مانده غذا را با خود حمل نکنند.

*برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و آب آشامیدنی، استفاده از پوشش مناسب برای مواد غذایی آماده مصرف ضروری است.

*از مصرف سبزیجات خودداری کنند و تنها میوه‌هایی را که پوست شان جدا می‌شود مصرف کنند.

*دوغ و ماست پاستوریزه و بسته بندی شده مصرف کنند و از مصرف دوغ و ماست محلی خودداری کنند.

*از ظرف های مخصوص غذای گرم و لیوان‌های یک بار مصرف کاغذی استفاده شود و از گرفتن مواد اولیه غذایی از   افراد ناشناس خودداری کنند.

*از طبخ و ارائه غذاهای حساس مثل سالاد الویه و شیر برنج و به طور کلی غذاهایی که در آن ها شیر و تخم مرغ استفاده می شود پرهیز کنند.

*زائران در طول مسیرپیاده روی اربعین در کشور عراق اگر شیر مصرف می کنند داغ و جوشیده باشد و سبزی که مطمئن هستند به شکل بهداشتی شست و شو شده است مصرف کنند.

(واحد بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام)

ثبت امتیاز