سالمندان مبتلا به سوءتغذیه باید سه وعده غذای اصلی داشته باشند
امتیاز:
کلثوم مومنی در خصوص این مبحث ادامه داد: وعده های اصلی غذایی به موقع مصرف شود و از مصرف دیر هنگام صبحانه و شام که سبب گرسنگی طولانی مدت شود (بیش از 12 ساعت) پرهیز شود.حداقل دو میان وعده که می تواند شامل بیسکویت(ترجیحاً سبوس دار)، نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان و خرما، نان شیرمال همراه با یک لیوان شیر و انواع میوه تازه باشد توصیه نمایید.
وی در ادامه خاطر نشان نمود: تنوع در مصرف روزانه مواد غذایی رعایت شود به این معنی که در برنامه غذایی روزانه از تمام گروه های غذایی اصلی استفاده شود. از مصرف غذاهای تکراری و یکنواخت نیز که موجب بی میلی سالمند می شود خوداری شود.
کارشناس برنامه سالمندان مرکز بهداشت شهرستان ایلام با تاکید بر این نکته که برای افزایش اشتها در سالمندان لاغر، غذا در بشقاب بزرگتر کشیده شود و از سبزی هایرنگی در غذا، ترجیحاً به شکل پخته استفاده شود، ابراز داشت: مصرف غذاهایی را که تهیه آنها آسان است مانند فرنی، ماست و خیار حاوی کشمش و گردو و شیربرنج، پوره تخم مرغ و سیب زمینی و شله زرد برای تکمیل انرژی دریافتی توصیه کنید.
وی تصریح نمود: در مورد سالمندانی که به تنهایی قادر به غذا خوردن نیستند باید حتماً از نزدیکان و خویشان کمک گرفت و از حذف وعده های غذایی پرهیز کرد. تا حدی که مقدور است سالمند باید غذا را در محیطی دلپذیر و مناسب میل کند تا اشتها به اندازه کافی تحریک و غذای کافی میل شود.
بافت و قوام غذا باید به گونه ای باشد که افراد سالمند بتوانند به راحتی بجوند و مشکلی از نظر بلع غذا نداشته باشند.
مومنی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: بهتر است از انواع غذاها و نوشیدنی های غنی شده مانند شیر یا ماکارونی غنی شده با ویتامین ها استفاده شود. اگر سالمندان مشکل در بلعیدن غذا دارند، غذاها باید به شکل خرد شده و یا نرم و پوره شده استفاده شوند.همچنین باید دقت شود که در زمان غذا خوردن نیز باید بدن در وضعیت مناسب، در حالت نشسته و راست قرار داشته باشد.