X

اخبار

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 14 آبان 1392
چاقی و اضافه وزن، نشــان دهنده تغـذیه نامناسب می باشد

  چاقی و اضافه وزن، نشــان دهنده تغـذیه نامناسب می باشد

امتیاز: Article Rating

کبری جواهری در ادامه به میزان شیوع اضافه وزن و چاقی در افراد اشاره کرد و بیان داشت: در کشور ما اضافه وزن وچاقی در افراد بزرگسال (60- 25 سال) بسیار شایع است بطوریکه  در حدود نیمی از افراد بزرگسال کشور مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند. اضافه وزن و چاقی در کودکان ونوجوانان نیز روند رو به افزایشی را طی می کند.
وی به تشریح معیارهای  تشخیص چاقی پرداخت و افزود: هر فرد با توجه به سن ، جنس وقدی که دارد وزن ایده ال خاص خود را دارا می باشد اگر وزن فرد مناسب سن وقدش نباشد ودر واقع بیشتر از استانداردها باشد این فرد مبتلابه  اضافه وزن یا چاقی است. با محاسبه نمایه توده بدنی ومقایسه آن با مقادیر استاندارد می توان به اضافه وزن وچاقی پی برد . برای این کار وزن وقد اندازه گیری شده وسپس با استفاده از فرمول وزن تقسیم بر مجذور قد نمایه توده بدنی محاسبه می شود توزیع چربی بدن نقش بسیار مهمی در خطرات چاقی دارد چاقی مرکزی در مقایسه با چاقی محیطی به مراتب خطرناک تر است به همین  دلیل شاخص دور کمر شاخص بسیار مهمی برای مشخص کردن خطرات بیماری های قلبی عروقی ، پر فشاری خون ودیابت می باشد .
کارشناس مبارزه با بیماری ها مرکز بهداشت شهرستان ایلام با بيان اين که رژيم هاي غذايي بايد متعادل و متناسب با شرايط جسمي (سن، جنس و فعاليت بدني) باشد، عنوان داشت : افراد داراي اضافه وزن بهتر است از خريد مواد لبني و خوراکي هاي پرچرب خودداري و نوع کم چرب آن را تهيه کنند.
وي همچنین در ادامه اظهار نمود: مواد غذايي نظير تنقلات چرب و سرخ شده، چيپس، دونات، پيراشکي، نوشابه هاي گازدار و شيرين، انواع سس هاي چرب، شيريني جات، ژله و دسرها و سيب زميني سرخ شده بايداز برنامه غذايي افراد چاق حذف شود.
جواهری به نحوه مصرف غذاهای مختلف برای جلوگیری از چاق شدن اشاره کرد و ابراز نمود: برای جلوگیری از چاقی سعی کنید که غذاها را بیشتر به شکل آب پز، بخارپز، کبابی یا تنوری مصرف نموده و از مصرف غذاهای آماده، فست فودها و کنسروی پرهیز کنید. از مصرف انواع سس سالاد، کره، خامه و سر شیر خودداری شده و میوه ها و سبزی ها را به شکل خام مصرف کنید و سالاد و سبزی را قبل یا همراه با غذا مصرف نمائید.
وی در ادامه این توصیه ها افزود: از مصرف فرآورده های گوشتی پر چرب مثل سوسیس، کالباس، همبرگر، کله پاچه و مغز خودداری کنید.همچنین همواره به یاد داشته باشید که افزایش وزن و چاقی از عوامل مهم ابتلا به بیماری های قلبی است بنابراین مواظب باشید بیش از حد نیاز غذا نخورید.

 

تصاویر
  • چاقی و اضافه وزن، نشــان دهنده تغـذیه نامناسب می باشد
ثبت امتیاز