جلسه بررسی وضعیت روند برنامه پزشک خانواده روستایی در استان ایلام برگزار شد
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا از ایلام،در این جلسه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران با وفای ایشان به مردم استان ایلام اظهار داشت: ماه محرم فرصتی برای گسترش فرهنگ ایثار و شهادت است و باید از این ایام بیشترین استفاده را ببریم و درسها و عبرتهای لازم را بگیریم.
دکتر علی دل پیشه در ادامه سخنان خود در خصوص طرح پزشک خانواده خاطر نشان کرد: اين طرح، یکی از برنامه های اساسی و بنیادی در خصوص ارتقاي سلامت افراد جامعه مي باشد که باعث ايجاد عدالت در جامعه خواهد شد و لزوم تشریح دستورالعملهای اجرای برنامه پزشک خانواده به اجرای صحیح و اصولی آن، کمک شایان ذکری می نماید که آشنایی پزشکان عمومی و متخصص و همچنین فوق تخصص با برنامه ملی پزشک خانواده و مراحل اجرای آن، اهمیت ویژه و قابل توجهی دارد و نیاز است در راستای تحقق آن اهتمام خود را به کار گیریم.
وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: متاسفانه در کشورمان وضعیت ارجاع مناسب نبوده و معمولا برای بیماریهای ساده و بی خطر، بیماران به پزشکان و متخصصان رجوع می نمایند که نشانگر عدم اعتماد آنان به سیستم ارجاع و پزشکان در کشور است همچنین در بسیاری از جهات سیستم ما سنتی عمل می کند و و باعث می شود که هدر رفتن هزینه و سرمایه شکل بگیرد.
دکتر دل پیشه خطاب به مدیران شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های تابعه استان گفت : انتظار دارم که مسئولان و دست اندرکاران شبکه ها علیرغم مشکلات موجود ، طرح پزشک خانواده را به دلیل حساسیت و نیاز آن در استان و کشور ، ارزشیابی های دقیقی از این طرح در شهرستان ها داشته باشند و نواقص و مشکلات آن و راهکارهایی برای مرتفع ساختن این مشکلات را ارائه نمایند و این نکته را مورد ارزیابی قرار دهیم که استان ما تا چه اندازه می تواند در اجرای طرح پزشک خانواده موفق عمل نماید.
در ادامه نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در خصوص طرح پزشک خانواده گفت: برنامه پزشک خانواده دارای مزیت های متعددی است که یک انقلاب در حوزه سلامت می باشد و ما باید در راستای تحقق آن نهایت اهتمام خود را به کار گیریم.
دكترناصری فر در ادامه خاطر نشان كرد: بايد در جامعه مزايا و منفعت هاي طرح پزشك خانواده را به بهترين شكل انعكاس دهيم و همه اقشار جامعه را با اين طرح بزرگ و فراگير آشنا نماييم تا در اين راستا همكاري و تعامل مناسب تري در اجرايي شدن طرح را شاهد باشيم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام يادآوري كرد: اگر بخواهيم طرح پزشك خانواده را كه به رفاه و كاهش دغدغه مردم خواهد انجاميد، در استان عملي سازيم، بايد در گام نخست زير ساختها ،ظرفيتها وتوانايي هاي استان براي پذيرش طرح ياد شده آماده کنیم و اين آمادگي از سوي مردم و كاركنان دانشگاه علوم پزشكي فراهم باشد كه خوشبختانه استان ايلام اين پتانسيل و توانمندي را داراست.
در ادامه این جلسه مدیران شبکه های شهرستان های تابعه استان به بیان نقطه نظرات خود در خصوص طرح پزشک خانواده در شهرستان متبوع خود پرداختند و مشکلات و موانع فرا روی این طرح را مورد بررسی قرار دادند.