X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 16 آذر 1392
برای پیشگیری ، کنترل و مبارزه با بیماری ایدز عزم همگانی نیاز است

  برای پیشگیری ، کنترل و مبارزه با بیماری ایدز عزم همگانی نیاز است

امتیاز: Article Rating

دکتر راضی ناصری فر در ادامه به بیان نکاتی در خصوص بیماری ایدز اشاره کرد و افزود: ایدز مرحله نهایی بیماری است که توسط ویروسی به نام آچ آی وی ( ویروس نقص ایمنی انسانی ) ایجاد می شود . این ویروس به سلول های دفاعی بدن حمله نموده ، بتدریج قدرت دفاعی بدن را ضعیف می کند . به طوری که فرد به انواع عفونت ها و سرطان ها مبتلا شده و در نهایت از پای در می آید . از زمان ورود اج آی وی به بدن ، تا شروع بیماری ایدز ممکن است بیش از 10 سال طول بکشد در این مدت فرد ظاهر سالم داشته و می تواند به کارو فعالیت ادامه دهد ولی احتمال انتقال ویروس به دیگران وجود دارد .
وی به راههای ورود ویروس اچ آی وی بدن افراد اشاره داشت و بیان کرد: امروزه ایدز در بیشتر کشورهای جهان به صورت یک مشکل اجتماعی مطرح شده است. جامعه شناسان معتقدند یک مساله اجتماعی مساله یی که بالقوه -یا بالفعل- بر اکثریت افراد جامعه اثر می گذارد. بنابراین راه حل صحیح راه حلی است که کل مساله را در برگیرد و تمامی جمعیت مبتلا را پوشش دهد، نه آنکه به جنبه های خاصی از مساله توجه داشته باشند یا تنها به معدودی از مبتلایان کمک کنند. بنابراین ویروس ایدز از راه های تماس جنسی با فرد مبتلا، استفاده مشترک از وسایل تزریق و یا سایر ابزار تیز و برنده مثل تیغ و سوزن خالکوبی، دریافت خون و فرآورده های خونی آلوده و انتقال از مادر مبتلا به نوزاد طی حاملگی می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه به ساختار سنتی و عشیره ای بودن استان اشاره کرد و افزود: ایلام استانی عشیره‌ای و پاک با حفظ سنت‌ها و فرهنگ‌های غنی گذشتگان همین آمار به ظاهر کم مبتلایان به ایدز را بر نمی‌تابد، هر چند که آمار واقعی مبتلایان به این بیماری در این استان با توجه به کوچک بودن آن و ترس از آبروی افراد ممکن است بیش از رقم اعلام شده باشد.
وی مسئولیت پذیری در برابر این بیماری را از وظایف همه افراد در جامعه دانشت و گفت: اگر افراد یک جامعه به سلامتی‌ خود اهمیتی ندهند، مسئولان نیز آموزش و آگاهی‌بخشی را رها کنند، سطح فرهنگ برخورد با مبتلایان به ایدز نیز ارتقا نیابد، ویروس ایدز بدون هیچ مزاحمتی به تماشای قربانیان خود می‌نشیند.
وی ابراز داشت: بیمار مبتلا به ایدز نیز با شنیدن آزمایش مثبت بیماری ایدز، با انکار واقعیت ممکن است واکنش‌های خطرناکی را بروز دهد و نسبت به موضوع ترس زیادی داشته باشد که باعث کتمان بیماری و در نتیجه عدم پیگیری و درمان به موقع شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در زمینه راهکارهای کاهش خطر ابتلا به بیماری ایدز خاطرنشان کرد: فراگیری مهارت‌های زندگی، مراجعه به روانشناس و مشاور، پرهیز از مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و هم‌چنین درمان به موقع بیماری‌های روانی از جمله مهم‌ترین راه‌های افزایش سلامت روان و پیشگیری از ایدز است.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین عامل انتقال این ویروس از راه خون آلوده می باشد که اشیای نوک تیزی همچون تیغ و قیچی در آرایشگاه‌ها، وسایل نوک تیز در دندان‌پزشکی‌ها و سرنگ‌های آلوده در بین معتادان از جمله این راه‌ها است.
دکتر ناصری فر در پایان سخنان خود با اشاره به برنامه‌های اجرایی برای مقابله با بیماری ایدز گفت: کارگاه‌های آموزشی برای گروه‌های سنی در معرض خطر، خصوصاً دوره‌های دبیرستان و راهنمایی باید برگزار شود و آموزش‌هایی نیز به صنف آرایشگران داده شود و علاوه بر آن پخش تراکت و پمفلت آموزشی، برگزاری جلسات آموزشی توسط رابطین ما در مساجد و اماکن عمومی و پخش پیام‌های آگاهی‌دهنده نیز در دستور کار ما قرار خواهد گرفت.

تصاویر
  • برای پیشگیری ، کنترل و مبارزه با بیماری ایدز عزم همگانی نیاز است
ثبت امتیاز