برگزاری سیامین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
سیامین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا با حضور تعدادی از مسئولان شامل استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندهان نظامی و انتظامی و برخی از مسئولان استانی و معاون بهداشتی و مدیر روابط عمومی دانشگاه و حضور سایر مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی به صورت ویدئو کنفرانس سالن اجتماعات استانداری ایلام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه دکتر کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از همکاری و تعامل ویژه مسئولین استانی در رابطه با اجرای مطلوب مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار کرد:
در دنیا تعداد ۱۴ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۱۴۰ نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و تعداد ۵۹۹ هزار و ۴۱۶ نفر نیز به واسطه این بیماری جان خود را از دست دادهاند و تعداد ۸ میلیون و ۴۷۰ هزار و ۲۷۵ نفر نیز به بهبودی کامل یافته اند.
کشور آمریکا با دارا بودن سه میلیون و ۷۷۰ هزار و ۱۲ نفر بالاترین آمار مبتلایان به کرونا را در جهان دارد و کشورهای برزیل، هند و روسیه در رده های بعدی قرار دارند.
کشورمان نیز با دارا بودن تعداد ۲۶۹ هزار و ۴۴۰ نفر مبتلا در رده یازدهم جهان به لحاظ آمار مبتلایان به کرونا قرار دارد.
در استان ایلام نیز تا امروز تعداد ۴ هزار و ۷۵۰ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۴۲ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. همچنین تعداد ۳ هزار و ۹۹۰ نفر بهبودی کامل یافته و تعداد ۱۲۸ نفر بستری بوده و تحت درمان این بیماری قرار دارند.
متاسفانه در یک ماه اخیر آمار مبتلایان به بیماری و متوفیان در سطح کشور و استان روندی افزایشی داشته است.
با توجه به اعمال محدودیت ها در هفته قبل، بر اساس مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا سیر افزایشی مبتلا شدن افراد متوقف شده و به تدریج درصد ابتلا و بستری در حال کاهش تدریجی است و امیدواریم بر اساس رعایت پروتکل های بهداشتی بیماری را بهتر کنترل کنیم.
چیزی که مشاهده میشود، روند موفقیتآمیز اعمال محدودیت ها و رعایت هرچه بیشتر پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه است که امیدواریم شاهد نتایج مطلوبی به لحاظ کاهش آمار مبتلایان، افراد بستری و متوفیان در ادامه باشیم.
در نقشه پراکندگی ابتلا به بیماری کرونا شهرستان ایلام در تیرماه به لحاظ تعداد فوتیها در صدر شهرستانهای استان قرار دارد و بعد از آن نیز شهرستان های ایوان و دهلران به ترتیب بالاترین میزان متوفیان بیماری کرونا را داشتهاند.
در سطح استان در تیرماه تعداد ۶۴۴۴ مورد مشکوک داشتهایم که پس از انجام نمونه گیریها تعداد ۲۹۷۱ مورد از این نمونه ها مثبت بود و حتی ۵۸۶ نفر نیز بستری شده و متاسفانه تعداد ۶۴ مورد نیز به واسطه این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در رابطه با تعداد متوفیان در بهمن ماه سال گذشته فوتی نداشتیم اما در ماههای اسفند ۱۱ مورد، فروردین ۳۳مورد، اردیبهشت ۱۷ مورد، خرداد ۲۸ مورد و در تیرماه نیز ۶۴ مورد فوتی را شاهد بودیم که تقریبا نیمی از فوتی های بیماری کرونا از ابتدای سال تاکنون مربوط به تیرماه بوده است.
در سطح استان تعداد است ۱۳ هزار و ۸۲۸ بار نمونه گیری تست کرونا گرفته شده که از این رقم تعداد ۶۴۴۴ مورد مربوط به تیرماه بوده است و در تلاشیم که آزمایشگاه مرکز استان را برای انجام موارد بیشتر ظرف روزهای آینده تقویت کنیم.
در ادامه دکتر صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به مشکلات و چالشهای فراروی بانکها در راستای رعایت پروتکل های بهداشتی اشاره کرد و گفت: عدم وجود مواد گندزدا و یا تمهیدات شستشوی دست جهت مراجعین، عدم فاصله مناسب میز تحریر مراجعین، وجود لوازم التحریر مشترک در روی میزها، تهویه نامناسب شعب، ارائه خدمات بانکی به افراد فاقد ماسک در برخی از شعب بانکها، عدم گندزدایی مناسب و منظم در بانکها، نبود مواد گندزدا در کنار میز تحریر مراجعین و عدم مدیریت در جلوگیری از تجمع افراد در شعب از مشکلاتی هستند که در برخی از شعب بانکها مشهود است و سلامت افراد را به خطر میاندازد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موارد عدم اجرای مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: فعالیت مخفیانه و شبانه برخی از باشگاهها و سالنهای ورزشی، فعالیت آرایشگاه های زنانه در ساعات پایانی روز، فعالیت شبانه و مخفیانه برخی از قلیانی ها خصوصاً در حاشیه شهر و روستاهای اطراف مراکز فروش ادوات قلیان، باز بودن باز و فعالیت کافی شاپها و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت مطلوب، عدم رعایت مناسب پروتکلهای بهداشتی در گیم نت ها، ازدحام جمعیت در پارک های سطح شهر همچون پارک میدان معلم، پارک کودک، بام ایلام و.. علیرغم ممنوعیت و ایجاد مانع به منظور جلوگیری از حضور شهروندان در پارک ها و اماکن تفریحی و عدم تاثیر بازدارندگی موانع ایجاد شده در آرامستانها از مواردی هستند که علیرغم مصوب شدن در ستاد استانی مقابله با کرونا همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی در آنان مناسب نیست.
در ادامه این جلسه نیز استاندار ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده در جلسه خواستار نظارت سفت و سخت بر اجرای مصوبات ستاد ملی و استانی کرونا در استان شد و تاکید کرد: غفلت از کرونا باعث شد خسارات جبران ناپذيري در موج دوم بر استان وارد شود.
مهندس سلیمانی دشتکی با اشاره عملکرد مطلوب استان در مرحله اول کرونا، گفت: بعد از پشت سر گذاشتن موج اول همه خیال کردند به حالت عادی برگشته اند و همه چیز را رها کردند و این عادی سازی امروز شرایط خطرناکی در استان ایجاد کرده است.
استاندار ایلام در ادامه خواستار همکاری دستگاه در رفع مشکلات پیش آمده در اثر کرونا شد و گفت: در این روزهای سخت بایست همه به هم کمک کنیم و در این راستا نیازمند تعامل و همکاری همه نهادها و ارگان ها و مردم برای برون رفت از وضعیت کنونی هستیم.
وی با اشاره به لازم الاجرا بودن تصمیمات اتخاذ شده در ستاد کرونا برای مسئولان و مردم، خواستار نظارت بیشتر بر اجرای مصوبات شد و گفت: بدون ملاحظه با نقض کنندگان پروتکل های بهداشتی و مصوبات ستاد کرونا برخورد شود.
سلیمانی دشتکی ضمن تاکید بر اطلاع رسانی شفاف مصوبات ستاد کرونا از صدا و سیما و اصحاب رسانه خواست که در جهت اجرای پروتکل های بهداشتی فرهنگی سازی کنند، اضافه کرد: صدا و سیما و اصحاب رسانه در اوایل خوب همراهی کردند و انتطار هست در ادامه با همان انگیزه و انرژی بالا در مباحث کرونا ظاهر شوند و در این شرایط حساس نقش خطیر خود را به نمایش بگذارند.
رئیس ستاد استانی کرونا با اشاره به این مهم که مشکل اساسی امروز ما کرونا است، تاکید کرد: ما همزمان علاوه بر پیگیری امور اقتصادی و دیگر مسائل استان تمرکز اصلی بر مسئله کرونا گذاشته ایم چراکه امروز این بیماری جان و مال مردم را توام با هم مورد هدف قرار داده است.
وی راه عبور از شرایط موجود را در گرو برداشتن چهار گام مهم زدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، حضور نیافتن در مراسمات و اجتماعات و شستن دست ها و رعایت پرتوکل های بهداشتی عنوان کرد و گفت: اگر خواستار رهایی از چنگ کرونا هستیم بایست در عمل این چهار گام مهم را برداریم تا از قلمرو تاخت و تاز کرونا خارج شویم.
استاندار ایلام در ادامه ضمن اینکه از دستگاه های متولی خواست تاب آوري اجتماعی را در جامعه افزایش دهند، اضافه کرد: امروز بیش از پیش نیازمند مسئولیت پذیری اجتماعی افراد در جامعه هستیم.
وی در ادامه با اشاره به آمار بالای ابتلای کارمندان به کرونا گفت: بالغ بر ۳۰ درصد کارمندان به کرونا مبتلا شده اند و در این راستان خواستار اعمال محدودیت های بیشتر چون کاهش ساعات کاری و دورکاری از ستاد ملی کرونا برای پیشگیری و کنترل بیماری در این حوزه شده ایم که به محض دریافت مجوز این محدویت ها را اعمال می کنیم.
وی در پایان از تشکیل تیم های بازرسي برای نظارت بر اجرای مصوبات و پروتکل های بهداشتی در ادارات و مکان های عمومی خبر داد و گفت: کارگروه نظارت بهداشت و درمان و گروه بازرسی در استانداری را برای این منظور مامور کرده ایم که بدون ملاحظه در راستای سلامت مردم انجام وظیفه کنند.