انتشار مقالات وسیله ای برای به هدف رسیدن مقوله تحقیق و پژوهش قرار گیرد
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا از ایلام، دکتر علی دل پیشه در دومین کنگره داخلی دانشجویان علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از دست اندرکاران و برگزار کنندگان کنگره اظهار داشت: برگزاری کنگره به خصوص در سطح دانشجویی و از همه دانشکده های دانشگاه محاسن زیادی از جمله ایجاد زاویه فکری و تمرین برای حضور در مجامع ملی و بین المللی دارد. اگر دانشجو تحقیقات خود را در جمع اساتید و دانشجویان ارائه دهد خودبه خود در وی ایجاد اعتماد به نفس خواهد نمود و او را آماده کارهای بزرگ خواهد کرد.
وی ادامه داد: این وضعیت در علوم پزشکی ایلام متفاوت تر است و ما به لطف خدا توانسته ایم رتبه اول تحقیقات دانشجویی را به خود اختصاص داده ایم که نشانگر توجه و عنایت هم اساتید و هم دانشجویان به مقوله تحقیق بوده است. بایستی از این افتخار پاسداری نمود اگر چه تکرار آن سخت تر خواهد بود چرا که ما در جمع دانشگاه هایی قرار داریم که به لحاظ امکانات، اعتبارات و تکثر هیأت علمی بالاتر از ما قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابراز داشت: برگزاری این گونه همایشات به صیقل دادن اندیشه ها و افکار و همانند سازی و ایجاد جو اعتماد به نفس در بین دانشجویان خواهد انجامید چرا که اصل تحقیق از کلمه حق گرفته شده و محقق باید به حقایق ناشنیده و نادیده و کشف نشده دست پیدا کند.
دکتر دل پیشه بیان داشت: برای تسهیل در امر پژوهش کارهای خوبی در گذشته انجام شده که یکی از این اقدامات آسان نمودن بروکراسی و مراحل اداری در دانشگاه بود که تحقیقات و تلاش های دانشجویان در کمترین زمان مسیر اصلی خود را طی نموده است.
وی تاکید نمود: این نکته باید همواره فراروی ما باشد که وجود مشکلات اعتباری در دانشگاه نبایدبر مقوله تحقیق و پژوهش تاثیر منفی بگذارد. زیرا تفاوت عمده یک دانشگاه با مراکز علمی و تحصیلی دیگردر همین بحث تحقیق و پژوهش است و اگر تحقیق در مسیر خود به درستی هدایت نشود، دانشگاه معنی اصلی خود را از دست می دهد و عملاً به یک دبیرستان بزرگ تبدیل خواهد شد و ما امیدواریم در حوزه تحقیقات و پژوهش بتوانیم از محققان و دانشجویان به خوبی حمایت کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به این که استان ما به لحاظ شرایط جغرافیایی شرایط منحصربه فردی را داراست، افزود: از طرفی در جنوب استان با بیماری های گرمسیری مواجه هستیم و از سوی دیگر در شمال استان بیماری های غیرواگیر، متابولیک، سندروم های تغذیه ای بیشتر نمود دارد. همچنین آب و هوای استان نیز در نقاط مختلف استان نیز در نقاط مختلف استان متفاوت است .
دکتر دل پیشه با بیان این که تحقیق و پژوهش می تواند در حوزه بررسی آسیب های اجتماعی نقش پر رنگی را ایفا نماید، تصریح نمود: وضعیت برخی از آسیب های اجتماعی در استان به گونه ای است که برای بررسی نیازمند تحقیق و پژوهش می باشند. مباحثی همچون طلاق، ناهنجاری های اجتماعی و... نیاز است که در مورد آن تحقیق و پژوهش بعمل آید و برای آنان راهکار ارائه شود. اعتیاد در استانی که سال ها سیگار کشیدن ننگ در خانواده بشمار می رفت، باید مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.
وی در ادامه این مبحث افزود: یکی از راه هایی که می تواند زمینه های تحقیق را ایجاد نماید وضعیت هایی همچون وضعیت بیماری های عفونی در استان باید به طور شفاف بیان شود و این امر در سالیان گذشته با دیده اغماض مواجه بود که در رسانه ها و از جمله رسانه ملی در استان این وضعیت را به صورت شفاف بیان نمودیم تا به عنوان یک مشکل در استان مطرح گردد و به دنبال راهکار برای آن باشیم.
دکتر دل پیشه حمایت قاطع دانشگاه علوم پزشکی از محققان و پژوهشگران را از اولیت های اصلی دانشگاه عنوان کرد و گفت: ما دست همکاری محققین را می فشاریم که مشکلات و آسیب های اجتماعی استان را بشناسند و در مورد آنان تحقیق نمایند و راهکارهای خود را در این حوزه ها ارائه نمایند تا برآیند این تحقیقات کمک کند تا مشکلات مردم و جامعه را مرتفع نمائیم.