برگزاری نشست خبری رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اصحاب رسانه و مطبوعات
امتیاز:
نشست خبری رییس دانشگاه، معاونین غذا و دارو، درمان و بهداشتی، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه و مدیر روابط عمومی با اصحاب رسانه و مطبوعات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این نشست دکتر محمد کریمیان ضمن تبریک دهه مبارک فجر و خیرمقدم به اصحاب رسانه و خبرنگاران اظهار کرد:
از یک سال گذشته و با شیوع بیماری کرونا اگر چه روزهای سختی بر حوزه سلامت گذشت، اما همکاری و تعامل و همراهی سایر حوزه ها باعث شده که در جریان مبارزه با بیماری کرونا تنها نباشیم.
خوشبختانه حمایت رسانه ها از دانشگاه علوم پزشکی ایلام در مقابله با کرونا و آگاهی بخشی به جامعه برای پیشگیری از این بیماری بسیار سودمند بوده است.
در کشور تنها سه استان وجود دارند که تمام شهرستانهای آنها دارای وضعیت آبی هستند و خوشبختانه ایلام یکی از این سه استان است.
در آبانماه پیک وحشتناکی را تجربه کردیم به طوری که تمام ظرفیتها و امکانات و تجهیزات دانشگاه برای مقابله با کرونا به کار گرفته شد و حتی در برخی از اوقات تخت برای بستری بیماران نداشتیم و مجبور شدیم که بیماران را در آمبولانس ها بستری کنیم.
در مدت یک سال گذشته همه اقشار و آحاد مختلف از دانش دانشگاه در مقابل با بیماری کرونا حمایت کردهاند. اعضای محترم ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا و در راس آنان امام جمعه محترم، استاندار محترم و مسئولان استانی، مردم شریف استان و اصحاب رسانه و تلاش و اهتمام و همکاران ما در عرصه سلامت باعث شد که این شرایط سخت را پشت سر بگذاریم.
باید بدانیم که تنها در سایه رعایت پروتکل های بهداشتی است که می توانیم از شیوع کرونا پیشگیری کنیم.
مقام عالی وزارت و معاونین ایشان انصافاً بالاترین میزان حمایت را از دانشگاه داشته اند و همواره درخواستها و انتظارات و مطالبات استان در حوزه سلامت را بیپاسخ نگذاشتهاند.
در یک سال اخیر بازدیدهای مکرری از سوی مسئولان ارشد وزارت بهداشت از حوزه سلامت استان انجام شده و رفع مشکلات و چالشهای ما را در اولویت قرار داده اند.
همواره تلاش کردهایم که جایگاه استان ایلام را در سطح وزارت بهداشت به خوبی ارتقا بخشیم و نیازها و چالش های استان در عرصه سلامت را پیگیری کنیم.
در بسیاری از نقاط کشور انجام تست کرونا برای تست دهندگان هزینه دارد اما در استان ایلام از هیچ فردی برای انجام تست کرونا هزینه دریافت نمیشود بلکه کاملاً رایگان میباشد.
از همکارانم در تمام سطوح دانشگاه که در ایام شیوع بیماری کرونا جانانه و ایثارگرانه برای سلامت مردم تلاش کرده اند، صمیمانه تقدیر و تشکر میکنم.
در زمانی که بنده ریاست دانشگاه را برعهده گرفتم، بیمارستان از ۳۷۶ تختخوابی ایلام ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و خوشبختانه در حال حاضر آن را به ۹۰ درصد افزایش دادهایم و انشاءالله که اوایل سال آینده به بهرهبرداری برسد و بخش مهمی از نیازهای درمانی و پزشکی است آن را رفع کند.
در جریان بیماری کرونا رایزنیهای بسیار گستردهای که با مسئولان کشوری و وزارت بهداشت داشتیم و توانستیم در بخشهای مختلف بالغ بر ۱۶۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی و درمانی و بهداشتی جذب کنیم.
در مدت یک سالی که از بیماری کرونا گذشته؛ دستگاههای درمانی و پزشکی بسیار ارزشمندی را با رایزنیهای بسیار به استان اختصاص دادیم که برخی از آنان شامل ۲ دستگاه سی تی اسکن، ۳ دستگاه اکوسونوگرافی، ۸ دستگاه اکسیژن ساز، یک دستگاه مخزن اکسیژن مایع ۲۵ تنی، ۱۰۰ دستگاه مانیتور علائم حیاتی، ۷۰ دستگاه ونتیلاتور، ۱۰۰ عدد تخت سه شکن، ۵۰۰ عدد کپسول ۵۰ لیتری اکسیژن، ۴۵ تخت ویژه، ۳۸ عدد پمپ سرم، ۱۳ عدد الکتروشوک، ۲۴ عدد ساکشن، ۴۲ عدد پالس اکسیمتر، ۸ دستگاه الکتروکاردیوگراف، ۳ عدد اتوآنالایزر، ۳ دستگاه ماشین بیهوشی، ۱۰ عدد تشک مواج، دو عدد تخت اتاق عمل، دو عدد چراغ اتاق عمل، ۵ عدد برانکارد ایزوله،۴ عدد آنکوباتور نوزاد، ۴۱ دستگاه بای پپ، سه دستگاه سیپپ، سه دستگاه امحاء زباله و.... بوده است.
همچنین راهاندازی ۲ آزمایشگاه تشخیص بیماری کرونا، جذب و به کارگیری ۵۴ پزشک متخصص تا دی ماه امسال و راه اندازی کلینیک دندانپزشکی جهت بیماران خاص از اقدامات دیگری بوده که در حوزه درمان انجام شده است.
از دیگر اقدامات شاخص و ماندگار دانشگاه نیز میتوان به ارتقاء بیمارستانهای حضرت امام خمینی(ره) ایلام و حضرت رسول اکرم(ص) آبدانان به درجه یک بر اساس ارزشیابی های وزارتی بوده که اتفاق بزرگ و ارزشمندی برای دانشگاه محسوب می گردد.
از مهمترین اقدامات معاونت بهداشتی مرتبط با کرونا در ایلام راهاندازی ۲۲ مرکز به صورت ویژه به عنوان مراکز منتخب کرونا در سطح استان است .در هر شهرستان بین یک تا چهار مرکز فعال به صورت ۲۴ ساعته یا ۱۶ ساعته کار مراقبت،
نمونهگیری پیگیری و آموزش افراد مشکوک و مبتلا به کرونا را انجام میدهند.
انجام پویش ملی فشارخون در استان و غربالگری بیش از ۸۳ درصد افراد بالای ۳۰ سال در استان شامل شناسایی ۱۷ هزار و ۲۷۶ نفر دارای بیماری فشار خون و سه هزار و ۶۸۵ نفر مشکوک به فشارخون از جمله اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام است.
راهاندازی شبکه بهداشت و درمان هلیلان بهعنوان شهرستان تازه تاسیس استان، تکمیل، راهاندازی و تجهیز مراکز جامع خدمات سلامت شهری توحید و روستایی پیازآباد در این شهرستان، انعقاد تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان مبنی بر ساخت یک مرکز درمان بستر نیز از دیگر اقدامات این حوزه در یک سال گذشته است.
راهاندازی یک پایگاه اورژانس جادهای و خانه بهداشت در شهرستان هلیلان، راهاندازی و تجهیز مراکز جامع سلامت روستایی و شهری و خانههای بهداشت در شهرستانهای ایلام و دهلران، جذب و بکارگیری دستیار دندانپزشک و تکمیل کادر مورد نیاز دندانپزشکی در همه شهرستانها در راستای بهبود شاخصهای سلامت دهان و دندان و افزایش پوشش جمعیت یکبار خدمت در برنامه پزشک خانواده به صددرصد اقداماتی است که در یک سال گذشته صورت گرفته است.
همچنین نظارت بر اجرای سه مرحله غربالگری جمعیت در سه گام و پوشش ۹۸ درصدی جمعیت در مرحله اول و بیش از ۷۰ درصدی در مرحله دوم و سوم که جمعیت بالای ۱۵ سال و افراد در معرض خطر، غربالگری و پوشش داده شد.
نظارت و آمادهسازی مراحل اجرای طرح شهید سلیمانی شامل تیمبندی، سازماندهی نیروی انسانی، تیمهای رهگیری و مراقبتی، نمونهگیری بیش از ۴۹ هزار و ۲۶۸ مورد از افراد مشکوک و شناسایی ۲۴ هزار و ۴۰۰ مورد مثبت و ثبت اطلاعات و نتایج نمونه آن در سامانه سیب و پیگیری اطرافیان پیگیری افراد در قرنطینه از دیگر اقدامات این حوزه است.
نظارت های بهداشتی نیز در دوران شیوع کرونا تشدید شد و در این راستا از ۸۸ هزار و ۲۸۳ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی بازدید، ۲۹ هزار و ۵۳۳ اخطاریه بهداشتی صادر، هزار و ۷۴۷ مورد معرفی به مراجع قضایی و ۲ هزار و ۹۴۹ مورد مراکز و اماکن پلمپ شدند. همچنین ۱۵ هزار و ۲۴۱ بازرسی از هشت هزار و ۲۱۷ کارگاه شناسایی شده در سطح استان صورت گرفته است.
در حوزه توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی و آموزشی و پژوهشی و... در مدت یکسال گذشته اقداماتی شامل تکمیل و افتتاح بخش سوختگی بیمارستان امام خمینی(ره) با اعتبار ۳۳ میلیارد تومان، تغییر وضعیت بیمارستان رازی از جایگزین به جدیدالاحداث و تصویب تشکیلات نیروی انسانی آن، اخذ مجوز استخدام ۵۲۲ نفر در سال ۹۹، اخذ مجوز برای جذب بیش از ۵۰ بهورز، پرداخت مطالبات بازنشستگان، پرداخت مطالبات و دیون سنوات گذشته بازنشستگان، پرداخت مطالبات پزشکان و کاهش فاصله پرداختی از ۱۴ ماه ۴ ماه، پرداخت مطالبات معوقه کارکنان و کاهش فاصله پرداخت به ۴ ماه، اخذ مجوز ۱۴ هزار متر مربع فضای آموزشی،اخذ مجوز احداث برج پژوهشی به میزان ۶ هزار مترمربع، تصویب تشکیلات مرکز فوریتهای پزشکی اصلاح و تصویب تشکیلات دانشکده ها و افزایش ردیف اعضای هیئت علمی به دو برابر وضع موجود میباشد.
همچنین در خصوص تکمیل پروژه های ساختمانی دانشگاه میتوان به مراکز خدمات جامع سلامت توحید پیازآباد، تمتم آب و مراکز شهری شماره یک و دو دهلران و عباس آباد، مرکز فوریتهای پزشکی پل سیمره، چالیمار و گلان، مرکز بهداشت شهرستان آبدانان، پایگاه سلامت باقرصدر آبدانان، اجرای عملیات احداث ساختمان ستاد فوریت های پزشکی استان، اجرای عملیات ساخت ۲ باب خانه بهداشت در روستاهای قاضی خان و گلوزه باهزینه بانک سپه، اجرای عملیات ساخت خانه بهداشت شاران با مشارکت بنیاد علوی و تکمیل فضای بخش آنژیوگرافی بیمارستان شهید مصطفی خمینی با پیش پرداخت خرید دستگاه آنژیوگرافی اشاره کرد.
در حوزه آموزش نیز افتتاح و راه اندازی دانشکده پزشکی با هزینه پنج میلیارد تومان، کسب رتبه ممتاز کشوری در اعتباربخشی سال ۹۸، کسب مجوز قطعی دفتر آموزش مداوم دانشگاه، تکمیل زمین چمن مصنوعی دانشگاه، محوطه سازی سایت مسجد پردیس دانشگاه به مساحت ۱۳ هزار متر مربع و محوطه سازی ورودی پردیس دانشگاه به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع در یکسال اخیر صورت گرفته است.
همچنین در حوزه دانشجویی نیز در یکسال اخیر اقداماتی شامل اسکان تمامی دانشجویان متقاضی خوابگاه دانشجویی در هفت خوابگاه دانشجویی، تصویب ساخت دو خوابگاه برادران و خواهران و مصوب نمودن ردیف اعتباری ساخت ۴۰۰۰ متر مربع سلف سرویس مرکزی دانشگاه انجام شده است.
در حوزه تحقیقات و فناوری نیز اقداماتی شامل کسب مقام اول کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در بین دانشگاههای علوم پزشکی تیپ سه در سالهای ۹۸ و ۹۹، کسب مقام اول کمیته تحقیقات دانشجویی در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در سالهای ۹۸ و ۹۹، کسب رتبه دوم در حیطه تولید علم و زیرساخت در بین دانشگاههای علوم پزشکی همتراز کشور
در سال ۹۹، چاپ ۳۶۵ مقاله در ژورنال های معتبر، تصویب ۳۳۶ مورد طرح تحقیقاتی و ثبت ۳ عنوان اختراع انجام شده است.
در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث حوادث دانشگاه نیز در حال حاضر تعداد ۱۴ پایگاه شهری و ۲۸ پایگاه جادهای در استان فعالیت دارند. همچنین پایگاه اورژانس هوایی نیز از ابتدای استقرار آن در استان تعداد ۱۹۴ مورد ماموریت داشته است. تعداد ۳۴۲ نفر پرسنل فوریت پزشکی با ۸۴ آمبولانس به مردم شریف استان خدمت میکنند.و ۳۴۲ نیروی فوریت پزشکی به مردم شریف استان خدمت میکنند.
همچنین در این حوزه تعداد ۶۹۰۷۱ مورد تپاس با اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه گرفته شده که تعداد کل ماموریتهای ۹ ماهه امسال بالغ بر ۱۶۳۹۷مورد بوده است. همچنین در این حوزه تعداد ۲۹۴۰ مورد ماموریت داخل استانی و ۴۱۶مورد ماموریت خارج استانی ثبت شده است.
در بخش دیگری از این نشست دکتر مهتاب شاهماری معاون غذا و دارو، دکتر عباس قیصوری معاون درمان، دکتر جمیل صادقی فر معاون بهداشتی و دکتر علیمرادی رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه طی سخنانی ضمن پاسخ به سوالات خبرنگاران، به تشریح گزارشی از عملکرد حوزه کاری خود در یکسال اخیر پرداختند.
گفتنی است که در بخش پایانی این نشست با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، با اهداء لوح از اصحاب رسانه و خبرنگاران تجلیل شد.