برگزاری هفتاد و هشتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
هفتاد و هشتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور استاندار ایلام، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام از تلاش و اهتمام و مجموعه اعضای ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا، دستگاهها و ارگانهای مختلف و مجموعه خدوم حوزههای بهداشت و درمان سطح استان تقدیر نمود و اظهار داشت:
فرایند بیماری کرونا در جهان و کشورمان روندی صعودی پیدا کرده و در استانمان نیز این هفته آمارهای مربوط به مبتلایان و بستری ها افزایش چشمگیری داشته است.
شهرستان مهران یکی از مناطق قرمز استان است که در روزهای اخیر معادل کل استان بیمار بستری داشته و سه مورد فوتی استان نیز به این استان تعلق داشته است.
افزایش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی، استقبال مناسب از روند واکسیناسیون و ضمانت اجرایی بیشتر مصوبات ستادهای استانی و شهرستانی در این شهرستان از عواملی است که میتواند باعث کاهش آمارها در سطح این شهرستان شود.
همه باید در راه کاهش آمار مبتلایان، بستری و فوتیهای ناشی از کرونا احساس مسئولیت بیشتری بکنیم و نهایت تلاش و اهتمام خود را به کار گیریم.
فرمانداران محترم در راستای افزایش میزان واکسیناسیون در شهرستان ها، جلساتی را با حضور ادارات و نهادهای ذیربط برگزار نمایند تا روند واکسیناسیون افراد در سطح شهرستانها افزایش یابد.
در دنیا بیش از۱۹۰میلیون و ۲۹۶هزار ۸۵۶نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۴میلیون و ۹۱هزار و ۹۰۹نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۱۷۳میلیون و ۴۹۲هزار و ۲۰۶نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای اندونزی، انگلستان، برزیل، آمریکا، هند، اسپانیا و روسیه در رده هشتم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از برزیل، اندونزی، روسیه، هند، کلمبیا، آرژانتین، آفریقای جنوبی، آمریکا، مکزیک و تونس در رده یازدهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۴۱۶۲۱نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۸۱۱نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۲۷بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۳۹۹۹۸مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان خرداد ماه تعداد ۱۰۶۴۵مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونهگیری شده که از این رقم تعداد۱۳۷۱مورد مثبت اعلامشده و تعداد ۵۹۳نفر نیز در بیمارستانها بستریشده و متأسفانه تعداد ۲۷نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
همچنین از اول لغایت ۲۶تیرماه نیز تعداد ۱۱۳۶۰ مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۱۸۴۶مورد مثبت کرونا و تعداد ۷۴۰نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۸ مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشته ایم.
در مقایسه هفته گذشته با دوهفته قبل؛ تعداد نمونه گیری ها ۱۵درصد، تعداد مبتلایان ۲۳درصد، تعداد بستریها ۳۵/۹درصد و تعداد فوتیها نیز ۳۰۰درصد افزایش یافته که نشانگر افزایش آمارها و هشدار به همه است که پروتکلهای بهداشتی را بیشتر از گذشته رعایت کنند.
در ادامه این جلسه دکتر جمیل صادقیفر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سخنانی به بیان به مطالبی همچون نرخ بروز کل کشور و بستری روزانه بهازای هر صد هزار نفر از جمعیت به تفکیک شهرستانها، نظارت بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی در سطح استان، وضعیت مقایسه تعداد و درصد مبتلایان و فوتی بر اساس گروه سنی در تیرماه، نرخ ابتلا و بستری در شهرستانها به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت در تیرماه، بررسی گروههای سنی مختلف و موارد بستری این گروهها در شهرستان مهران، وضعیت دریافت، توزیع و تزریق واکسن در سطح استان، بازدیدهای انجام شده از مراکز تجمیعی و منتخب در شهرستانهای تابعه استان، مقایسه نسبت افراد رهگیری شده و نسبت انجام تست به ازای هر فرد مثبت شناسایی شده در هفته سیزدهم گام پنجم طرح شهید سلیمانی و ..... اشاره کرد.
در ادامه نیز دکتر محمد نوذری استاندار ایلام در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده در جلسه اظهار داشت: ۱۷ ماه است که درگیر ویروس کرونا هستیم و متاسفانه به اشکال مختلفی جهش دارد، این وضعیت تنها مختص ایران نیست بلکه یک روند جهانی است و معلوم نیست تا چه زمانی دست از سر بشر برمی دارد، لذا در این بین جز رعایت پروتکل ها و فاصله گذاری اجتماعی، اجرای دستورالعمل ها و زدن ماسک هیچ راه دیگری نداریم، مردم همکاری کنند.
وی با تاکید بر مدیریت هوشمند بازار و رعایت پروتکل ها توسط اصناف، بازاریان و مردم بیان کرد: در قرارگاه استانی کرونا با برنامه ریزی جلساتی برگزار و شرایط فعالیت اصناف در بازار مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد و راهکارهای لازم جهت فعالیت آنها اتخاذ گردد، در صورت آسیب زا بودن برخی مشاغل در یک بازه زمانی ۱۰ روزه تعطیل شوند و یا بطور مثال به مانند رستورانها بصورت بیرون بر فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه تا پایان مرداد بیش از ۱۰ میلیون دز واکسن که در آن سهم استان به خوبی دیده شده است وارد کشور می شود گفت: دانشگاه علوم پزشکی در کنار تلاش فرمانداران، شهرداران، بخشداران و دهیاران، مراکز درمانی و خانه های بهداشت خود را فعال تر و پویاتر نماید و همچنین از ظرفیت سپاه در همه حوزه ها استفاده کند.
محمد نودری با بیان اینکه فرمانداران از تمام ظرفیتها برای انجام واکسیناسیون بهره گیری نمایند، گفت: فرایند واکسیناسیون یک ضرورت اساسی برای مقابله با کرونا است، باید با اعتماد سازی روند واکسیناسیون و سودمندیهای ان در کنترل بیماری برای مردم، از طریق فرمانداران، ائمه جمعه، شهرداران، دهیاران، صدا و سیما و رسانه ها خاصه در شهرستانهای مهران، ملکشاهی و دهلران که استقبال کمتری شده است، اطلاع رسانی شود.
وی با اشاره به واکسینه کردن مجریان انتخابات گفت: طبق برنامه ریزی ها باید تمام اعضای هیئت اجرایی انتخابات واکسینه می شدند، اگر کسی از مجریان برگزاری انتخابات نخواست تزریق کند، با اولویت بندی در اختیار سایر اقشار آسیب پذیر قرار گیرد.
استاندار ایلام با اشاره به وضعیت شهرستان مهران گفت: وضعیت مهران خطرناک و ناگوار است، بیش از نیمی از بستری های استان در این شهرستان قرار دارند، ضرورت دارد قرارگاه ویژهای در شهرستان با ریاست معاون سیاسی فرمانداری تشکیل شود و در آن از همه ظرفیت ها جهت کنترل و مدیریت کرونا استفاده شود.
وی تاکید کرد: فعالیت نمایشگاههای استان ممنوع است، اما نمایشگاه دائمی تخصصی استان با توجه به دستورالعمل های صادره و با رعایت پروتکل ها و نظارت صنعت معدن و تجارت می تواند به صورت محدود فعالیت نماید.
نوذری در پایان با اشاره به مشکلات اصناف و وضعیت معیشتی آنان گفت: نمی شود بازار را تعطیل کرد اما باید پروتکل ها بیشتر رعایت شوند، فاصله گذاری اجتماعی ایجاد گردد و مردم با پرهیز از تجمعات و زدن ماسک تا انجام واکسیناسیون ایمنی خود را بالا ببرند.