برگزاری هفتاد و نهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
هفتاد و نهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور استاندار ایلام، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، معاون توسعه استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام از تلاش و اهتمام و مجموعه اعضای ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا، دستگاهها و ارگانهای مختلف و مجموعه خدوم حوزههای بهداشت و درمان سطح استان تقدیر نمود و اظهار داشت:
شیوع بیماری کرونا در کشور روندی افزایشی دارد و در استانمان روند مبتلایان و بستری ها نیز به تبع روندی افزایشی دارد.
به دلیل کاهش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح جامعه، شیوع بیماری کرونا نیز افزایش یافته است.
در این شرایط حساس و روند افزایشی مبتلایان و بستری ها در سطح استان، لازم است دستگاهها و ارگانها و سازمانها بیش از گذشته در کنار دانشگاه علوم پزشکی باشند.
همکاری، همدلی و تعامل دستگاهها و ارگانها و رعایت هرچه بیشتر پروتکلهای بهداشتی در سطح جامعه به همکاران ما انگیزه و توان خدمت بیشتری میدهد که در برابر بیماری کرونا احساس خستگی و فرسودگی نکنند.
روند واکسیناسیون در سطح کشور تسریع یافته و در حال حاضر آمار افراد واکسینه افزایشی است و در استان ما نیز به تبع این امر مشهود بوده و لذا برای انجام واکسیناسیون به همکاری و مساعدت دستگاهها و ارگانهای مختلف نیازمند می باشیم.
شهرستان درهشهر شرایط بحرانی به لحاظ شیوع بیماری کرونا دارد و وضعیت آن حتی از شهرستان مهران بیشتر ما را نگران میکند و لازم است در این راستا با همراهی و تعامل همگانی برای کاهش آمار مبتلایان و بستریها در این شهرستان و برونرفت از وضعیت قرمز نهایت تلاش خود را به کار گیریم.
در دنیا بیش از۱۹۴میلیون و ۶۶۹هزار ۹۳۹نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۴میلیون و ۱۷۲هزار و ۵۵۹نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۱۷۶میلیون و ۶۶۲هزار و ۴۴۰نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای اندونزی، هند، برزیل، آمریکا، انگلستان، فرانسه و روسیه در رده هشتم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از اندونزی، برزیل، روسیه، هند، آفریقای جنوبی، کلمبیا، مکزیک و میانمار در رده نهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۴۲۸۰۳نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۸۱۸نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۸۹بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۴۰۷۸۰مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان تیرماه تعداد ۱۴۳۳۰مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونهگیری شده که از این رقم تعداد۲۵۸۶مورد مثبت اعلامشده و تعداد ۱۰۴۵نفر نیز در بیمارستانها بستریشده و متأسفانه تعداد ۱۲نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
همچنین از اول لغایت چهارم مردادماه نیز تعداد ۱۸۶۸مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۴۸۱مورد مثبت کرونا و تعداد ۱۷۹نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۳ مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشته ایم.
در مقایسه هفته گذشته با دوهفته قبل؛ تعداد نمونه گیری ها ۸درصد، تعداد مبتلایان ۲۴درصد، تعداد بستریها ۱۰درصد و تعداد فوتیها نیز ۶۰درصد افزایش یافته که نشانگر افزایش آمارها و هشدار به همه است که پروتکلهای بهداشتی را بیشتر از گذشته رعایت کنند.
در ادامه این جلسه دکتر جمیل صادقیفر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سخنانی به بیان به مطالبی همچون وضعیت مقایسه تعداد و درصد مبتلایان و فوتی ها بر حسب گروههای سنی در تیرماه، وضعیت توزیع و پوشش واکسیناسیون گروههای سنی بالای ۶۰ سال تا اول مرداد ماه، تعداد واکسن های تزریق شده در سطح شهرستانها، آخرین آمار رنگبندی کشور به لحاظ قرمز ونارنجی و زرد، درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی به تفکیک استانها و شاخصهای مربوطه، روند بستری کرونا در یک ماه اخیر در سطح استانها، نرخ ابتلا و بستری شهرستانها به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت در تیرماه، مقایسه آمار درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در سال ۱۴۰۰، تداوم و تسریع انجام واکسیناسیون در سطح استان، بازدیدهای انجام شده از مراکز تجمیعی و منتخب در شهرستانهای تابعه استان، مقایسه نسبت افراد رهگیری شده و نسبت انجام تست به ازای هر فرد مثبت شناسایی شده در هفته پانزدهم گام پنجم طرح شهید سلیمانی و ..... اشاره کرد.
در ادامه این جلسه دکتر نوذری استاندار ایلام در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده اظهار داشت: واکسیناسیون یک اولویت و مهمترین راه عبور از این وضعیت است، فرمانداران موظفند با همکاری نیروی انتظامی در محلهای واکسیناسیون به منظور جلوگیری از ازدحام و رعایت فاصله اجتماعی، نظم و امنیت آنجا را برقرار کنند، با اینکه شرایط واکسیناسیون در استان فراهم است، اما درصد واکسیناسیون در استان کمتر از ۶۰ درصد است، می طلبد در مدیریت کرونا از ظرفیت ائمه جمعه، بزرگان، صدا و سیما و رسانه ها جهت ترغیب مردم به واکسیناسیون بهره گیری شود.
وی گفت: آمارها و روند تصاعدی کرونا در استان نشان می دهد که عملا وارد پیک پنجم کرونای دلتا که قدرت سرایت بیشتری دارد، شدهایم، فرمانداران، بخشداران و همه دستگاههای مرتبط با تلاش، رسانه ها و صدا و سیما و فعالین فرهنگی و اجتماعی با تولید محتوا و مردم باهمراهی و تعامل تلاش کنند واکسیناسیون اقشار آسیب پذیر و گروههای هدف زودتر انجام گیرد.
استاندار ایلام از فرمانده قرارگاه استان خواست ضمن برگزاری جلسه فوق العاده کرونا در شهرستانهای ایلام و دره شهر نسبت به راه اندازی مجدد همیاران سلامت با مدیریت دهیار و همراهی بسیج و خانه های بهداشت در روستاها به منظور جلوگیری از تجمعات پرخطر در استان اقدام نماید.
وی با اشاره به اینکه کنترل مرز مهران با جدیت انجام شود، ابراز داشت: ورود افراد بدون تست به مهران ممنوع است، برابر مصوبات ستاد کرونا هر شخص، نهاد و گروهی که بخواهند از مرز عراق وارد کشور شوند باید به قانون احترام گذاشته و ضمن دادن تست نسبت به رعایت پروتکلها و مراحل بعدی از جمله قرنطینه اقدام نمایند.
محمد نوذری با بیان اینکه ماه محرم در پیش است و مردم تلاش دارند مراسمات شاد خود را برگزار نمایند، یادآور شد: در این روزها که مراسمات جشن و عروسی افزایش مییابد؛ ضمن احترام به سنت حسنه ازدواج و تلاش پدران و مادران، ضرورت دارد برگزاری مراسمات در اجتماعات بصورت محدود با رعایت پروتکلها، فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک همراه باشد، از مردم تقاضا داریم از حضور در تجمعات خطرآفرین پرهیز کنند.
وی از فرمانداران خواست با استفاده از ظرفیت همیاران سلامت با محوریت دهیاران از تجمعات خطرآفرین عزا و عروسی در سطح روستاها جلوگیری شود و نیروی انتظامی با کسانی که پروتکلها را رعایت نمی کنند برخورد نماید.
استاندار ایلام بیان کرد: آمار رعایت پروتکلها در استان پایین است، که خوب نیست، از طرفی هم با توجه به قدرت انتشار ویروس و تغییر جهشهای آن که کل بشریت را درگیر کرده است یک پیام دارد و آن، این است که تنها با کار فرهنگی و رعایت پروتکلها می توان از قدرت انتشار ویروس جلوگیری کرد، لذا ضرورت دارد اصناف، بازاریان و مغازهداران ضمن رعایت پروتکلها، از ورود افراد فاقد ماسک جلوگیری کنند، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و بدین طریق زمینه آگاه سازی جامعه از عمق خطر را فراهم آورند.
وی تاکید کرد: شهرستانهای دره شهر، آبدانان، ایلام، مهران و دهلران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و باید فرمانداران این شهرستانها دقت بیشتری بر رعایت پروتکل های بهداشتی داشته باشد.
محمد نوذری گفت: در بسیاری از مواقع رسانه ها و سازمان های مردم نهاد کمک کردند ولی در نهایت این رعایت پروتکلها توسط مردم است که میتواند باعث کاهش اپیدمی کرونا در جامعه شود.
وی با تاکید بر کنترل مرز مهران و انجام تست و قرنطینه تصریح کرد: هیچ دستگاهی حق ندارد مصوبات ستاد ملی کرونا را نادیده بگیرد و طبق فرموده مقام معظم رهبری مصوبات ستاد ملی کرونا لازم الاجراست، از طرفی هم قانون ملاک ما است و مرزهای ما باید کنترل شود؛ هر فرد و مقامی که از کشور عراق وارد کشور میشود باید در مرز در بدو ورود از او تست گرفته شود و در صورت مثبت بودن سایر مراحل قانونی را طی نماید، در این خصوص هیچ استثنایی وجود ندارد.
استاندار ایلام با بیان اینکه متاسفانه میزان رعایت پروتکلها در استان به ۵۰ درصد رسیده و شرایط بسیار سختی را متحمل نموده است، عنوان داشت:کادر درمان خسته اند، بازار دیگر ظرفیت ندارد و مردم خسته شده اند ولی بازهم راهی جز رعایت این پروتکلها نداریم همه ما باید دست به دست هم دهیم و کمک کنیم تا این بیماری کنترل شود.
وی در پایان با بیان اینکه دولت تمام تلاش خود را در مبارزه با کرونا بکار گرفته و از همه توان و ظرفیت های موجود بهره گرفته است، گفت: در بحث ارزیابی عملکرد ستاد کرونا در استان انصافاً تلاشهای بسیار خوبی صورت گرفته؛ فرمانداران در خط مقدم مبارزه با کرونا سنگ تمام گذاشتند، ما در چند سال اخیر چنین اپیدمی را در جهان نداشتیم که همه حوزه ها را تحت تاثیر قرار دهد ولی با این حال عملکرد دوستان در ستاد کرونا مثبت است.