برگزاری هشتادمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
هشتادمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاونین توسعه و بهداشتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک عید سعیدغدیرخم و ولادت امام موسی کاظم(ع)؛ از تلاش و اهتمام و مجموعه اعضای ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا، دستگاهها و ارگانهای مختلف و مجموعه خدوم حوزههای بهداشت و درمان سطح استان تقدیر نمود و اظهار داشت:
بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی ایلام یک پروژه عظیم درمانی است که بسیاری از نیازهای استان را در حوزه درمان رفع خواهد کرد.
این بیمارستان در مساحتی بالغ بر ۶۵۶۳۸مترمربع و زیربنای ۳۳۸۷۸مترمربع ساخته شده و دارای پیشرفت ۹۸ درصدی است.
از دلسوزی و احساس مسئولیت همه عزیزانی که دغدغه راهاندازی و افتتاح این بیمارستان را دارند تقدیر و تشکر میکنم.
هدف همه ما این است که یک بیمارستان تکمیل و مجهز به استان تحویل داده شود و در این راستا دغدغهای نداشته باشیم.
این بیمارستان ابتدا یک بیمارستان جایگزین بود اما با پیگیری ها و رایزنی هایی که داشتیم، این بیمارستان به عنوان یک بیمارستان جدید الاحداث در نظر گرفته شد که امتیاز بزرگی برای استان محسوب می گردد.
در رابطه با تشکیلات نیروی انسانی، کارهای آن توسط دانشگاه انجام شده و در سازمان برنامه و بودجه نیز تعداد ۶۳۸ نفر کادر پرستاری و درمانی برای آن مصوب کرده ایم.
بالغ بر ۶۰ درصد تجهیزات مربوط به بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی ایلام وارد استان شده و ۴۰ درصد باقی مانده نیز ممکن است تا ۱۰ روز آینده وارد استان شوند.
وزیر محترم بهداشت همواره پیگیر مسائل مربوط به بیمارستان بوده اند و ظرف همین هفته نیز قول مساعد مبنی بر اختصاص یک دستگاه سی تی اسکن به استان را داده اند که در این راستا مکاتبات مربوطه را انجام داده ایم.
یکسری نواقص در ساختمان بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی وجوددارد و تا زمانی که رفع نقص صورت نگیرد، ما هم راضی نیستیم بیمارستان را تحویل بگیریم.
از استاندار و معاونین ایشان و همه مسئولین دستگاهها و ارگانهای ذیربط در راستای پیگیریهای روزانه از این بیمارستان تقدیر و تشکر می کنم. این عزیزان برای مسائل بیمارستان از جمله آب، گاز، برق، راه دسترسی و.... جلسات متعددی گذاشتهاند و زحمات زیادی نیز کشیدهاند که قابل تقدیر است.
تمام اعتبارات مربوط به این پروژه عظیم درمانی ۲۸۰ میلیارد تومان بوده و ۳۰ میلیارد هم پیمانکار طلب دارد که این طلب توسط وزارتخانه پرداخت خواهد شد.
تمام اعتبارات و مسائل مربوط به بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی ایلام توسط سازمان برنامه و بودجه تامین شده و در این راستا دغدغهای وجود ندارد.
برخی از مسائل و موضوعات از جمله احداث مرکز پرتودرمانی و پد بالگرد، اقداماتی هستند که توسط دانشگاه به این بیمارستان اضافه شده و توسط دانشگاه هم انجام خواهند شد.
احتمالاً این بیمارستان در هفته دولت به بهره برداری برسد و رفع نقص کامل از آن تا آن موقع انجام خواهد شد.
هدف ما در دانشگاه این بوده که اقدامی انجام ندهیم که مانع توسعه کار شویم و تجهیزات به استان وارد نشود؛ بلکه هدف ما این است که در حال حاضر که وزارتخانه توجه خوبی به استان دارد، نباید زحمات آنان را نادیده بگیریم.
در دنیا بیش از۱۹۸میلیون و ۱۴هزار ۴۴۶نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۴میلیون و ۲۲۴هزار و ۱۸۳نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۱۷۸میلیون و ۹۰۹هزار و ۲۵نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای آمریکا، هند، اندونزی، برزیل، انگلستان و اسپانیا در رده هفتم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از اندونزی، برزیل، روسیه، هند، آرژانتین، آمریکا، میانمار، مکزیک، کلمبیا و ویتنام در رده یازدهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۴۴۰۸۸نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۸۳۰نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۲۴۵بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۴۱۸۰۱مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان تیرماه تعداد ۱۴۳۳۰مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونهگیری شده که از این رقم تعداد۲۵۸۶مورد مثبت اعلامشده و تعداد ۱۰۴۵نفر نیز در بیمارستانها بستریشده و متأسفانه تعداد ۱۲نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
همچنین از اول لغایت نهم مردادماه نیز تعداد ۵۵۷۴مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۱۶۳۴مورد مثبت کرونا و تعداد ۵۰۵نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۱۳ مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشته ایم.
در مقایسه هفته گذشته با دوهفته قبل؛ تعداد نمونه گیری ها ۳۵/۵درصد، تعداد مبتلایان ۵۷/۵درصد، تعداد بستریها ۳۷درصد و تعداد فوتیها نیز ۱۴۰درصد افزایش یافته که نشانگر افزایش آمارها و هشدار به همه است که پروتکلهای بهداشتی را بیشتر از گذشته رعایت کنند.
گفتنی است که ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایلام در بخش دیگری از سخنان خود به بیان به مطالبی همچون وضعیت مقایسه تعداد و درصد مبتلایان و فوتی ها بر حسب گروههای سنی در مردادماه، وضعیت توزیع و پوشش واکسیناسیون گروههای سنی بالای ۶۰ سال تا نهم مردادماه، تعداد واکسن های تزریق شده در سطح شهرستانها، نرخ ابتلا و بستری شهرستانها به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت در تیرماه، اجرای طرح واکسیناسیون فرهنگیان در سراسر استان، نظارت کارشناسان بهداشت محیط بر حوزه های برگزاری آزمون کارشناسی ارشد و....اشاره کرد.
در ادامه نیز الیاس فتاحی معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده در جلسه با قدردانی از تمامی دستگاههای اجرایی و ستادهای شهرستانی اظهار داشت: تنها راه برون رفت از شرایط موجود و نجات راه استان، انسجام، همراهی و همکاری تمامی دستگاه های اجرایی برای بالا بردن میزان رعایت پروتکل های بهداشتی است.
وی نقش مردم را در مقابله با کرونا بسیار تعیین کننده ذکر کرد و افزود: بهبود شرایط نیازمند همکاری مردم در رعایت پروتکل هاست تا وارد شرایط بحرانی نشویم.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام با بیان اینکه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در بین مردم کاهش یافته و به تناسب آن نیز شیوع بیماری و میزان بستری های کرونا بسرعت در حال افزایش است، گفت: از رسانه ها و صدا و سیما انتظار می رود که در حوزه تولید محتوا و آگاهی بخشی در جامعه فعالتر گردند و مخاطرات احتمالی را همواره گوشزد کنند.
وی از همه دستگاهها خاصه دستگاهها و نهادهای فرهنگی و تمامی مسوولان استانی و شهرستانی خواست با استفاده از ظرفیت معتمدان محلی و ایجاد همیاران افتخاری در سطح محلات و نیز با فعال شدن در ذیل ستاد و قرارگاه کرونا با تولید محتوا در بستر فضای مجازی و اطلاع رسانی به موقع خطرات و اقدامات و راهکارها به مردم و رسانه ها در روند مبارزه با کرونا تاثیرگذار باشند.
وی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا با برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، مسیولین، مدیران و کارشناسان را پای کار بیاورد تا تولید محتوا و اگاهی بخشی به مردم انسجام گیرد و همچنین دستگاهها با مسیولیت پذیری بیشتر در چرخه مدیریت کرونا اهتمام ویژه ای را داشته باشند.
الیاس فتاحی با تاکید بر مدیریت تجمعات، اجرای محدودیت ها و داشتن مجوز برگزاری مراسمات، تصریح کرد: اجتماع مردم در آرامستان ها رها شده و باید ستادهای شهرستانی با جدیت بیشتری برای مقابله با تجمعات آخر هفته اهتمام داشته باشند و مسیر های ورودی به آرامستان ها را مسدود نمایند.
وی از فرمانداران خواست با پیگیری و اهتمام بیشتر ستادهای شهرستانی مقابله با کرونا را برگزار و مصوبات و شرح اقدامات هر ستاد را به رییس قرارگاه عملیاتی کرونای استان ارسال نمایند تا برنامه ریزی لازم در انجا انجام گیرد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار با بیان اینکه هم اکنون ۵ شهرستان قرمز، ۲ شهرستان نارنجی و ۵ شهرستان زرد داریم و هرچه به پاییز نزدیک می شویم، ضرورت دارد در مدیریت کرونا اهتمام ویژه ای شکل گیرد ومسیولین استانی و شهرستانی با پاسخگویی وهمکاری با رسانه ها اقدامات موثر را اطلاع رسانی نمایند، گفت: برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، تولیدمحتوا و اقدامات فرهنگی می تواند راهگشای بسیاری از مسایل و اعتماد آفرینی در جامعه گردد.
وی با اشاره به روز خبرنگارخوستار تجلیل از رسانه ها بخاطر نقش آفرینی درحوزه پیشگیری و مقابله با کرونا شد.
معاون استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرایند واکسیناسیون و اهمیت آن در کنترل بیماری کرونا ابراز داشت: برای ترغیب مردم به تزریق واکسن کرونا نیازمند بهره گیری از ظرفیت معتمدان، بزرگان و همراهی مردم هستیم و فرمانداران بعنوان روسای ستادهای شهرستانی باید در راستای فرهنگ سازی تزریق واکسن اهتمام ویژه ای داشته باشند و از همه ظرفیت ها برای این مهم استفاده کنند.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون گروههای اعلامی جدید از جمله خبرنگاران، زندانیان، کارکنان بانک ها، اساتید دانشگاه و حوزه، رانندگان حمل و نقل عمومی درون و برون شهری و فرودگاه ، فرهنگیان و سایر اقشاراعلامی از امروز در دستور کار قرار گرفته است، بیان کرد: همه دستگاهها در انجام واکسیناسیون از تمام ظرفیت های خود برای اعتماد افرینی در جامعه، انجام واکسیناسیون و در اختیار گذاشتن امکانات و تجهیزات ضروری با دانشگاه علوم پزشکی همکاری لازم را داشته باشند.
فتاحی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افتتاح بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی استان اظهار کرد: بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی ایلام بیش از ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برخی نواقص از جمله ایجاد پدبالگرد، خرید دستگاه سی تی اسکن و موارد جزئی دیگری دارد که تا رفع این نواقص افتتاح ان به هفته دولت موکول شد.
وی بیان کرد: تجهیزات بیمارستان خریداری شده که ۶۰ درصد انها نصب گردیده وتاپایان مردادمابقی نیزنصب واماده افتتاح می گردد.
معاون استاندار در پایان با تاکید بر رعایت پروتکل ها، فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک و اجرای دستورالعملها از همراهی اصناف و بازاریان و مردم تشکر کرد و گفت:رعایت پروتکل ها و اجرای دستورالعمل ها همچنان راهگشا خواهد بود.
وی از برگزاری مسابقات فوتسال جام زندانیان استان، گلایه کرد و خواستار بررسی موضوع در ستاد کرونای استان و پیگیری قرارگاه در این زمینه شد.