X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 20 آذر 1400
برگزاری یکصدویکمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری یکصدویکمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating

 

 

یکصدمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور استاندار ایلام، معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، معاون توسعه استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، مسئولین استانی و سایر اعضای این ستاد در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.

 

در ابتدای این جلسه دکتر کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک فرارسیدن ولادت با سعادت حضرت زینب(س)، هفته پرستار و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافعان سلامت استان و همچنین تبریک انتصاب استاندار ایلام و آرزوی موفقیت برای ایشان؛ از زحمات و تلاش‌های مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان تقدیر کرد و اظهار داشت:

 

 از تعداد شش شهید مدافع سلامت استان، سه نفر از این شهدا پرستار بوده‌اند که این مسئله نشانگر تعهد و دلسوزی و احساس مسئولیت قشر پرستار در راستای حفظ سلامت مردم و نجات جان بیماران است.

 

 این عزیزان در ایام شیوع بیماری کرونا به شایستگی به مردم خدمت کرده‌اند و موجب سربلندی دانشگاه علوم پزشکی شده‌اند.

 

 انتصاب جناب آقای دکتر بهرام‌نیا به عنوان استاندار ایلام را به فال نیک می‌گیریم و ان‌شاالله که با حمایت و مساعدت ایشان در راه تحقق اهداف و برنامه‌های حوزه سلامت گام‌های موثری برداریم.

 

خوشبختانه تاثیر واکسیناسیون عمومی در سطح کشور به خوبی خود را نشان داده و آمار مربوط به مبتلایان و بستری‌ها و متوفیان ناشی از بیماری کرونا را به نحو و مشهود و محسوسی کاهش داده است.

 

  از نظر تعداد مبتلایان و مدت زمان، پیک پنجم بیماری کرونا در استان ما طولانی ترین پیک بوده است اما خوشبختانه در کشور و استانمان در حال حاضر آمارها نزولی است و هم اکنون در کشور هیچ شهرستانی با وضعیت قرمز وجود ندارد.

 

 در بحث واکسیناسیون، امروز در ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا؛ واکسیناسیون افراد ۵ تا ۱۱ ساله مطرح شد. در برخی از کشورها واکسیناسیون این سنین آغاز شده و در برخی دیگر از کشورها قرار است سال آینده میلادی شروع شود. در کشورمان در این راستا هنوز تصمیم‌گیری نشده و مقرر گردیده که اگر در کشورهای دیگر واکسیناسیون افراد ۵ تا ۱۱ سال شروع شد و عدم ضرر آن برای کودکان به لحاظ علمی تایید گردید، واکسیناسیون در کشور ما نیز انجام گیرد.

 

در خصوص واکسیناسیون دانش‌آموزان، آموزش و پرورش عملکرد خوبی داشته است و رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس با همکاری در دست اندرکاران مدارس و همکاران ما در حوزه بهداشت باید بیش از پیش جدی گرفته شود.

 

در دنیا بیش از۲۶۹میلیون و ۴۴۷هزار و ۲۶۹نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و بیش از ۵میلیون و ۳۱۲هزار و ۲۵نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست داده‌اند و ۲۴۲میلیون و ۳۳۶هزار و ۷۶۲نفر نیز بهبود یافته‌اند.

 

ایران در رده سی و ششم به‌لحاظ شیوع بیماری کرونا و در رده هفدهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفته‌است.

 

در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۶میلیون و۱۵۰هزار و ۸۴۳نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۳۰هزار و ۶۰۳نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۵میلیون و ۹۵۷هزار و ۱۷نفر نیز بهبود یافته اند. 

 

در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۶۶۲۵نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه تعداد ۱۱۷۱نفر از هم استانی‌هایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۵۱بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۶۶۳۲۵مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.

 

به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان آبانماه تعداد ۱۵۴۴۸مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۲۹۶۵مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۹۲۷نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۳۵نفر از هم استانی‌هایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای آذرماه تاکنون نیز تعداد ۶۶۴۰مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۷۴۰مورد مثبت کرونا و تعداد ۳۳۱نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۱۵مورد فوتی در مدت ذکر شده داشته‌ایم. 

 

در مقایسه مورخه ۵لغایت ۴آذرماه نسبت به مورخه ۱۲ لغایت ۱۸ آذرماه؛ تعداد نمونه گیری ۲۱/۵درصد افزایش، تعداد مبتلایان ۱۶درصد کاهش، تعداد بستری‌ها ۱۲/۵درصد کاهش، تعداد بستری‌ موقت ۴۴درصد کاهش و تعداد فوتی‌ها نیز ۲۰درصد کاهش داشته است.

 

در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید۱۹ در سطح استان؛ تعداد واکسن دریافتی ۸۸۵۸۷۷دوز و كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۷۶۱۲۰۸دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۴۰۹۰۲۸دوز و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۳۴۲۲۵۳دوز، واکسیناسیون نوبت سوم انجام شده ۹۹۲۷ دوز، واکسیناسیون جمعیت ۱۲-۱۸سال تعداد ۸۲۰۵۴دوز، درصد پوشش واکسیناسیون در استان جمعیت ۱۲-۱۸ میزان ۸۹/۴درصد است و درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول در استان ۸۶/۴درصد و درصد پوشش کامل واکسیناسیون در استان ۷۲/۳درصد و موجودی واکسن در گردش در استان نیز ۱۲۴۶۶۹دوز بوده است.

 

در ادامه نیز دکتر صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک فرارسیدن ولادت باسعادت حضرت زینب(س) وهفته پرستار، از تلاش و اهتمام ستادهای استانی و شهرستانی مدیریت مقابله باکرونا و همکاران حوزه بهداشت و درمان تقدیر و تشکر کرد و گفت:

 

 حدود ۱۰ هزار دوز واکسن کرونا در استان انجام شده است و آن چیزی که برای ما در عرصه واکسیناسیون عمومی مهم است و اولویت دارد، تزریق واکسن دوز سوم است.

 

 ۷۹ درصد از تمام متوفیان بیماری کرونا در استان در سال جاری حتی یک دوز از واکسن نیز تزریق نکرده بودند.

 

افرادی که واکسن‌های آسترازنکا و اسپوتنیک تزریق کرده اند و سن شان بالای ۶۰ سال است و ۶ ماه از تزریق دوز دوم گذشته، برای تزریق دوز سوم اقدام کنند. 

 

 کادر بهداشت و درمان، معلولین و بیماران خاص برای دریافت دوز سوم واکسن کرونا هیچ محدودیت سنی نخواهند داشت و افرادی که واکسن‌های سینوفارم، بهارات و برکت تزریق کرده‌اند، سه ماه پس از تزریق دوز دوم آنها گذشته باشد، می‌توانند برای تزریق دوز سوم اقدام کنند.

 

 از همکاران در آموزش و پرورش تقدیر و تشکر می‌کنیم زیرا در جریان واکسیناسیون دانش‌آموزان به خوبی پای کار بودند.

 

با توجه به گزارش‌های میدانی حاصل شده اولویت اصلی در کنار مراحل پوشش کامل واکسیناسیون، مراقبت از رعایت پروتکلهای بهداشتی است که در مدارس باید همواره مد نظر باشد.

 

 وی در ادامه به آمار واکسیناسیون مادران باردار به تفکیک شهرستانها، گزارش وضعیت مدیریت و کنترل بیماری کرونا در پایانه مرزی مهران، اهم اقدامات دانشگاه در مراقبت‌های بهداشتی مرزی، خلاصه عملکرد واحد مراقبت بهداشتی پایانه مرزی مهران، نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و جمع آوری مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته، چالش‌های بهداشت و درمان در اربعین، چالش‌ها و مشکلات بازارچه مرزی مهران، تعداد بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به تفکیک شهرستانها در استان، اجرای طرح محله محور واکسیناسیون در سطح استان، واکسیناسیون عشایر در مناطق صعب العبور، واکسیناسیون و دانش آموزان و... اشاره کرد.

 

در ادامه نیز دکتر حسن بهرام نیا استاندار ایلام در جمع بندی مطالب مطرح شده در جلسه با تبریک روز پرستار و ولادت حضرت زینب کبری(س) اظهار داشت: حضرت زینب (س) نه تنها پرستار جسم و جان، بلکه پرستار نام، نهضت و راه امام حسین بودند و امروز پرستاران در این دو سال تحمل رنج و مشقت در مواجهه با بیماری منحوس کرونا در این کره خاکی به ویژه در ایران اسلامی، جانانه و با عشق در این عرصه پیکار کردند و حافظ جان و سلامت مردم شدند و با بیش از ۱۵۰ شهید در مقیاس ملی و شش شهید حوزه سلامت در استان همواره به مانند دوران دفاع مقدس درس جاودانگی را دوباره سرودند.

 

استاندار ایلام با بیان اینکه فروکش کردن کرونا نباید منجر به عادی انگاری مردم در رعایت پروتکل ها شود، تاکید کرد: رعایت پروتکل ها، اجرای دستورالعمل ها، زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی یک ضرورت است که باید همچنان در دستور کار باشد.

 

وی افزود: زنجیره کرونا همچنان قطع نشده و اگر چنانچه پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنیم، وارد شرایط بحرانی خواهیم شد.

 

حسن بهرام نیا تزریق واکسن کرونا را راهی مطمئن برای قطع زنجیره کرونا ذکر کرد و افزود: درصد پوشش واکسن کرونا با وجود تمامی تلاش های مجاهدانه و شبانه روزی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایلام با توجه به جمعیت استان در مقایسه با سایر استان ها رضایت بخش نیست.

 

استاندار ایلام با تاکید بر مدیریت هوشمند به منظور صیانت از جان مردم بیان کرد: به منطور افزایش ایمنی جامعه، باید تلاش کنیم درصد پوشش واکسیناسیون در استان افزایش یابد.

 

وی اضافه کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه برای آگاهی بخشی خطرات و هشدارهای کرونا به مردم نقش خود را بخوبی ایفا کرده و از هیچ تلاشی دریغ نکردند که در این راه ۲ تن از بزرگان این حوزه مرحوم "سامی شهبازی" و مرحوم "پژمان مهدوی فر" جان خود را از دست دادند.

 

استاندار ایلام همچنین با قدردانی از پوشش رسانه ای بسیار خوب کنگره سه هزار شهید استان ایلام در سطح ملی و استانی از صدا و سیما و رسانه های استان تشکر کرد: تلاش صدا و سیما، رسانه ها، جراید و فعالین فضای مجازی در تولید محتوا و فرهنگ سازی در راستای تاثیر گذاری بر روند کاهشی و مهار کرونا قابل تقدیر است.

 

وی همچنین با تقدیر از همه کسانی که در کنترل و کاهش روند کرونا تاثیرگذار بودند و در برنامه ریزی های خرد و کلان وظایف خود را درست و مطلوب به انجام رساندند و همچنین از همراهی مردم چه در رعایت پروتکل ها و چه در افزایش میزان واکسیناسیون تشکر کرد.

 

حسن بهرام نیا در پایان با تقدیر از فعالیت کارگروه رسانه ای استان، با بیان اینکه رسانه‌ها شاه بیت غزل و چشم بیدار جامعه هستند، ابراز داشت: رسانه به عنوان یک ظرفیت بالقوه نقش مهمی در توسعه استان دارند، که همواره مددکار مدیران و رویکردی تعاملی به مسائل توسعه دارند، اگر چه تلنگرهای آنها د راستا ی توسعه استان نیاز است ولی ضرورت دارد این تلنگرها با رعایت انصاف و بدور از هرگونه کوچک نمایی و بزرگ نمایی باشد.

تصاویر
  • برگزاری یکصدویکمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز