X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 27 آذر 1400
برگزاری یکصد و دومین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری یکصد و دومین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating

 

یکصد و دومین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، معاون توسعه استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، مسئولین استانی و سایر اعضای این ستاد در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.

 

در ابتدای این جلسه دکتر کریمیان ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تسلیت فرا رسیدن شهادت حضرت زهرا(س)؛ از زحمات و تلاش‌های مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان تقدیر کرد و اظهار داشت: 

 

 خوشبختانه در حال حاضر شرایط پایداری به لحاظ بیماری کرونا در کشور وجود دارد و روند وضعیت مبتلایان، بستری‌ها و متوفیان ناشی از این بیماری نزولی است.

 

 آمار متوفیان بیماری کرونا در کشور به کمتر از ۵۰ نفر رسیده و این مسئله نویدی خوب و نشانگر کنترل بیماری کرونا در جامعه است.

 

قطعاً این وضعیت پایدار بیماری کرونا و کاهش محسوس وضعیت مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها حاصل تزریق واکسن در سطح کشور و استقبال مردم از واکسیناسیون بوده و امیدواریم که درصد باقیمانده که واکسن تزریق نکرده اند، در جهت ایمنی هرچه بیشتر جامعه خود را در برابر بیماری کرونا واکسینه نمایند.

 

 افراد بالای ۴۰ سال که ۶ ماه از تزریق واکسن دوز دوم آنها گذشته، می‌توانند دوز سوم این واکسن را تزریق نمایند.

 

 در گذشته کشورمان همواره در ردیف ۱۰ کشور اول جهان به لحاظ مبتلایان و فوتی های بیماری کرونا قرار داشت اما در حال حاضر با تزریق واکسن و استقبال مردم از واکسیناسیون، کشورمان در رتبه‌های بسیار پایین مبتلایان و متوفیان بیماری کرونا قرار دارد.

 

 سویه جدید امیکرون در بسیاری از کشورهای جهان در حال جولان است و اگرچه از میزان و مرگ و میر آن اطلاعات دقیقی در دست نیست اما سرایت‌پذیری بالایی دارد.

 

 در کشورمان پیک چهارم هنوز به پایان نرسیده بود که وارد پیک پنجم کرونا شدیم و خوشبختانه در حال حاضر تقریباً از پیک پنجم که یک پیک بسیار طولانی بود، عبور کرده‌ایم.

 

 ان‌شاء‌الله بتوانیم با همدلی و مسئولیت‌پذیری همگانی و با تزریق واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی از ورود به پیک ششم جلوگیری کنیم.

 

کسانی که واکسن بهارات تزریق کرده‌اند، می‌توانند پس از ۳ تا ۴ ماه بعد از تزریق دوز دوم، واکسن‌های استرازنکا پاستوکووک پلاس را تزریق نمایند.

 

 کسانی که واکسن اسپوتنیک وی تزریق کرده‌اند، پس از شش ماه بعد از تزریق دوز دوم می‌توانند پاستو کووک پلاس و استرازنکا تزریق نمایند.

 

 کسانی که واکسن سینوفارم تزریق کرده‌اند، ۳ تا ۴ ماه بعد از تزریق دوز دوم، واکسن‌های سینوفارم، پاستوکووک پلاس و استرازنکا زا تزریق نمایند.

 

 کسانی که واکسن کووایران برکت تزریق کرده‌اند، سه تا چهار ماه پس از تزریق دوز دوم، می‌توانند واکسن‌های کووایران برکت، پاستو کووک پلاس و استرازنکا را تزریق کنند.

 

 کسانی که واکسن استرازنکا را تزریق کرده‌اند، شش ماه بعد از تزریق دوز دوم می‌تواند واکسن‌های استرازنکا و پاستوکووک پلاس را تزریق کنند.

 

 کسانی که واکسن پاستوکووک را تزریق کرده‌اند، ۲۸ روز بعد از تزریق دوز دوم می‌توانند واکسن پاستوکووک ‌پلاس را تزریق کنند.

 

 کسانی که واکسن اسپایکوژن کووپارس و فخرا را تزریق کرده‌اند، در حال حاضر دوز سوم آنان اعلام نشده است.

 

 در روزهای آینده شب یلدا را در پیش داریم و با توجه به اینکه در دوسال اخیر بسیاری از خانواده‌ها آیین سنتی شب یلدا را برگزار نکرده‌اند، ممکن است امسال با توجه به فروکش کردن بیماری و واکسینه شدن مردم، این آیین را در بین خانواده‌ها برگزار کنند.

 

 همه باید بدانیم که کرونا همچنان در کمین است و با دورهمی‌ها و تجمعات ممکن است این بیماری دوباره گسترش پیدا کند.

 

 از اصحاب رسانه و صدا و سیما تقاضا داریم که با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه کمک کنند تا از بروز تجمعات و دورهمی‌های خانوادگی جلوگیری شود و شاهد اوج‌گیری دوباره بیماری در استان نباشیم.

 

در دنیا بیش از۲۷۳میلیون و ۹۷۸هزار و ۴۱۴نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و بیش از ۵میلیون و ۳۶۰هزار و ۷۹۱نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست داده‌اند و ۲۴۵میلیون و ۸۶۸هزار و ۶۶۰نفر نیز بهبود یافته‌اند.

 

ایران در رده سی و هشتم به‌لحاظ شیوع بیماری کرونا و در رده بیست و چهارم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفته‌است.

 

در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۶میلیون و۱۶۷هزار و ۶۵۰نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۳۰هزار و ۹۹۲نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۵میلیون و ۹۹۵هزار و ۷۳۴نفر نیز بهبود یافته اند. 

 

در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۶۸۰۷نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه تعداد ۱۱۷۲نفر از هم استانی‌هایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۴۷بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۶۶۵۵۹مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.

 

به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان آبانماه تعداد ۱۵۴۴۸مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۲۹۶۵مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۹۲۷نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۳۵نفر از هم استانی‌هایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای آذرماه تاکنون نیز تعداد ۹۰۴۱مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۹۲۸مورد مثبت کرونا و تعداد ۴۰۸نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۱۷مورد فوتی در مدت ذکر شده داشته‌ایم. 

 

در مقایسه مورخه ۱۲لغایت ۱۸آذرماه نسبت به مورخه ۱۹ لغایت ۲۶ آذرماه؛ تعداد نمونه گیری ۵/۴درصد افزایش، تعداد مبتلایان ۱۸/۲درصد کاهش، تعداد بستری‌ها ۲۶/۷درصد کاهش، تعداد بستری‌ موقت ۲/۲درصد افزایش و تعداد فوتی‌ها نیز ۵۰درصد کاهش داشته است.

 

در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید۱۹ در سطح استان؛ تعداد كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۷۷۷۷۱۳دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۴۱۲۰۲۶دوز و ۸۷/۰۹درصد و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۳۴۷۹۷۴دوز و ۷۳/۵درصد، واکسیناسیون نوبت سوم انجام شده ۱۷۷۱۳دوز، میزان پوشش واکسیناسیون جمعیت ۱۲-۱۸سال نوبت اول در استان ۴۷۲۷۶ دوز و ۹۱/۴۹درصد و میزان پوشش همین جمعیت در تزریق دوز دوم تعداد ۳۷۳۷۸ دوز و ۷۲/۳۰درصد و موجودی واکسن در گردش در استان نیز ۱۰۸۱۶۴دوز بوده است.

 

در ادامه نیز دکتر جمیل صادقی‌فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های شایسته مجموعه همکاران حوزه بهداشت و درمان و ستادهای استانی و شهرستانی مدیریت مقابله باکرونا بیان کرد:

 

دوز سوم واکسن کرونا برای ما بسیار مهم است زیرا با وجود فاصله زمانی پس از تزریق دوز دوم، ایمنی در برابر بیماری کرونا کاهش می‌یابد.

 

 از بین گروه‌های سنی؛ رده سنی ۷۱ تا ۸۰ سال تعداد ۳۰۲۴ نفر معادل ۲۳ درصد کل جمعیت آنان در سطح استان واکسن دوز سوم را تزریق کرده‌اند. رده سنی ۶۱ تا ۷۰ سال نیز ۴۴۵۶ نفر معادل ۱۵ درصد جمعیت کل این رده سنی، دوز سوم واکسن را تزریق کرده‌اند. رده‌های سنی پایین‌تر عدد قابل توجهی به لحاظ تزریق

 

 دوز سوم واکسن ندارند و باید در این راستا پیگیر باشیم تا آمار سایر رده های سنی به لحاظ تزریق دوز سوم افزایش یابد.

 

 بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی با واکسیناسیون عمومی، با رها کردن ماسک و فاصله‌گذاری پایان کرونا را جشن گرفتند و رعایت پروتکل های بهداشتی در آنان کاهش یافت و در حال حاضر با شیوع دوباره کرونا گرفتار شده‌اند. نباید به این مسئله گرفتار شویم و تجربه تلخ کشورهای اروپایی در کشورمان تکرار شود بلکه در کنار واکسیناسیون، رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان پابرجا باشد.

 

 وی در ادامه سخنان خود به بیان مطالبی در رابطه با موضوعاتی همچون اکتفا نکردن به ۲ دوز واکسن، رهگیری افراد مبتلا شده در جهت جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری، آمار واکسیناسیون در سطح استان به تفکیک شهرستانها، آمار واکسیناسیون جمعیت ۱۲ تا ۱۸ سال در سطح استان، آمار واکسیناسیون مادران باردار، تعداد بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، آمار پایگاه مراقبت بهداشتی مرز مهران، هشدارهای سازمان جهانی بهداشت در رابطه با سویه جدید اُمیکرون، برنامه واکسیناسیون ودهگردشی در مناطق صعب‌العبور، اجرای طرح واکسیناسیون محله محور توسط تیم‌های واکسیناسیون، گزارش عملکرد روزانه واحد بهداشت محیط، نظارت کارشناسان بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس، استنرار واکسیناسیون خانه به خانه توسط بهورزان خانه بهداشت روستایی، نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بازار، توضیحاتی در رابطه با دستورالعمل‌های صادره در خصوص اصناف و آموزش و پرورش و سایر گروههای واکسن نزده و نحوه فعالیت آنان، در پیش بودن مراسم شب یلدا در بین خانواده‌ها و پرهیز از تجمعات و دورهمی‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در صورت برگزاری آن در بین خانواده‌ها، پرهیز از تجمعات فامیلی و مجازی برگزار کردن مراسم شب یلدا و.... اشاره کرد.



در ادامه نیز الیاس فتاحی در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده در جلسه اظهار داشت: رسانه ها و صدا و سیما باید با تبلیغات و فرهنگ سازی مردم را نسبت به خطر دورهمی شب یلدا آگاه کنند زیرا این ویروس همچنان در جامعه وجود دارد.

وی افزود: نباید به خاطر ساده انگاری مردم دوباره شاهد افزایش ابتلا و مرگ و بستری افراد در بیمارستان‌ها باشیم.

معاون سیاسی ، امنیتی استاندار ایلام با بیان اینکه هنوز کرونا در بین ماست و شب نشینی های یلدا ممکن است باعث هدر رفتن زحمات کادر درمان شود زدن دوز سوم واکسن را ضروری دانست و از مسئولین خواست واکسیناسیون دانش آموزان را در اولویت قرار دهند.

وی یادآور شد: نظارت بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی موجب حفاظت از جان مردم جامعه می شود.

الیاس فتاحی با تاکید بر اینکه بر اساس مشاهدات عینی، افزایش میزان پوشش واکسیناسیون، درصد ابتلا به کرونا را کاهش داده، ضرورت توجه به تزریق واکسن کرونا را دو چندان می کند.

وی افزود: مردم برای تزریق دز سوم واکسن کرونا حتما به پایگاه ها مراجعه کنند تا خدایی نکرده گرفتار کرونا نشوند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام گفت: بحث نظارت بر مرز مهران و تردد ها باید با جدیت پیگیری شود و رعایت پروتکل ها نیز مد نظر باشد.

فتاحی از رییس اتاق اصناف خواست تذکر لازم را به بازاریان در خصوص نصب کارت واکسیناسیون کرونا در محل کسب را اعلام کند تا مردم با اطمینان از سلامت افراد به مغازه ها مراجعه کنند.

وی همچنین با قدردانی از تلاش های مجموعه آموزش و پرورش در راستای افزایش پوشش واکسیناسیون دانش آموزان نیز گفت: باید به صورت ویژه بحث واکسن دانش آموزانی که واکسن کرونا تزریق نکرده اند، پیگیری شود.
تصاویر
  • برگزاری یکصد و دومین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز