کرونا در ایلام مشاهده نشده است
امتیاز:
دکتر «راضی ناصریفر» در گفتوگو با خبرنگار وب دا، کرونا را دستهای از خانوادهی ویروسها عنوان و اظهار کرد: اصل و ریشهی این ویروس از حیوانات گرفته شده که شامل 6 نوع است که 4 نوع آن آلفا و 2 نوع بتا دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه ویروس بتا دو نوع سارس و کرونا دارد ادامه داد: ویروس سارس سالهای قبل در کشورهای خاور دور مثل تایلند از طریق گربهی وحشی منتقل شد و 10 درصد مرگ و میر داشت اما ریشهی ویروس کرونا در کشور عربستان یافت شده و بررسیها نشان میدهد این ویروس در خفاش و سیستم تنفسی شتر وجود دارد که از طریق ترشحات رودهای حیوان و یا مصرف شیر این حیوان به انسان منتقل میشود.
ناصریفر اضافه کرد: هر چند ویروس کرونا در عربستان معرفی شد اما به دلیل عدم دقت پرسنل بهداشتی، 40 درصد موارد در بیمارستانها به دلیل عدم رعایت اصول قرنطینه منتقل شد و پس از یافت این ویروس در ریاض به مناطق دیگر کشور عربستان مثل جده، مکه و مدینه نیز انتقال یافت.
وی عواملی که احتمال ورود ویروس کرونا به داخل کشور ایران را امکانپذیر میکند رفت و آمد زوار ایرانی و عربستانی ذکر کرد و افزود: افرادی که زوار خانهی کعبه هستند به دلیل شیوع این بیماری باید آموزشهای لازم و کافی را قبل از سفر دریافت کنند و از روبوسی با سایرین در زمان برگشت پرهیز کنند. البته افراد ساکن مناطق شیعهنشین کشور عربستان و حتی بحرین که قصد زیارت مشهد مقدس را دارند باید تدابیر بهداشتی برای جلوگیری از ورود این ویروس به کشور در مرزها و فرودگاه گرفته شود.
رییس مرکز بهداشت استان ایلام تاجران را به دلیل رفت و آمدهای تجاری نمونههای از افراد انتقال دهندهی ویروس کرونا از این مناطق عنوان و تاکید کرد: خطر اصلی انتقال این بیماری در ارتباط با زوار خانه خدا است چرا که در ابتدای امر هیچ علائمی ندارد و بعد از بروز هیچ درمان یا واکسنی ندارد.
وی در تفاوت ویروس کرونا با سارس یادآور شد: ویروس کرونا علائمی شبیه سرماخوردگی دارد با این تفاوت که این ویروس بیشتر به دستگاه تنفسی حمله کرده و باعث آلودگی سایر اعضای بدن مثل کبد، کلیه، روده و سلولهای دفاعی بدن میشود البته میزان مرگ و میر آن نسبت به سارس چندین برابر است.
ناصریفر با بیان اینکه بروز علائم بیماری کرونا بین 2 تا 10 روز به طول خواهد انجامید تصریح کرد: علت اینکه درمان یا واکسن مرتبطی تاکنون برای آن مشخص نشده این است این ویروس که در حیوان وجود داشته تغییر وضعیت و حتی جهش یافته و به عنوان یک بیماری نوپدید از حیوان به انسان انتقال پیدا کرده است.
این مسوول میزان مرگ و میری این ویروس را بالای 50 درصد ذکر کرد و افزود: افرادی که بیماری زمینهای داشته و یا سالمندانی که سیستم ایمنی ضعیفی داشته و استعداد انتقال بیماری در این افراد شدت بیشتری دارد در معرض خطر ابتلای بیشتر این ویروس و خطر مرگ قرار دارند پس بهتر است افراد مسن، زائران دارندهی مشکل تنفسی و آسمی در صورت حضور در مناسک حج نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنند.
ناصریفر با تاکید بر اینکه هیچ نمونهای از این ویروس در ایلام مشاهده نشده است افزود: در مرز مهران آزمایشها و بررسیهای لازم بر روی زائران صورت میگیرد و پس از قرار گرفتن در قرنطیه و انجام آزمایشات مورد نیاز اجازهی ورود به کشور را پیدا میکنند در این حالت اگر تشخیص بر وجود ویروس در فرد داده شود در بخش ایزوله تنفسی بستری شده و اقدامات درمانی بر روی او صورت میگیرد.
وی در پایان در مورد رعایت نکات بهداشتی گفت: از افراد مشکوک به بیماری حداقل 2 متر فاصله گرفته شود و در هنگام عطسه کردن نه تنها دستمال کاغذی را جوی بینی گرفته و از انتشار آلودگی جلوگیری شود بلکه دستها را با آب و صابون شسته و از کشیدن دست آلوده به دهان، بینی و چشم پرهیز شود. همچنین علاوه بر پرهیز از تماس با حیوانات، از روبوسی با بیماران پرهیز کرده و بعد از مشاهده علاوئم بیماری به پزشک مراجعه شود.