به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم استان ایلام در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: سوانح و حوادث حادثه از دیرباز در کمین انسان بوده و با پیشرفت تکنولوژی و زندگی ماشینی به مراتب از تعدد و تنوع بیشتری برخوردار شده است.
دکتر علی دل پیشه افزود: یکی از مرگ هایی که امروزه دامن گیر جوامع شده، مرگ بر اثر سوانح رانندگی است و به جرأت می توان گفت که جانسوزترین مرگی است که برای فرد رقم می خورد.
وی با بیان اینکه جان باختن یک فرد در سانحه ی رانندگی هر انسانی را به تأسف و اندوه وا می دارد، خاطر نشان ساخت: متاسفانه در جامعه ی ما که مرگ در اثر سوانح رانندگی در آن رقمی قابل تأمل و سرسام آور است، نمی توان دست روی دست گذاشت و نظاره گر فرا رسیدن خزان عمر شهروندانی شد که قربانی سهل انگاری و قانون شکنی کسانی می شوند که اصول و قوانین مربوط به رانندگی را نادیده می گیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابراز داشت: همه ی ما باید در کنار هم عزم و جدیت خود را جهادگونه برای کاهش آمار مرگ و میر سوانح رانندگی بکار گیریم و اگر در این راه مسئولانه عمل کنیم، یقیناً می توانیم زندگی را به همنوعانمان هدیه نماییم.
وی لزوم فرهنگ سازی در رانندگی صحیح را یکی از ملزومات امروز کشور و استان عنوان نمود و افزود: فرهنگ رانندگی صحیح و مناسب تنها راه جلوگیری از مرگ افراد در جاده هاست و ما نیاز داریم فرهنگی مقبول از رانندگی اصولی مبتنی بر قانون را در بین رانندگان حاکم سازیم که بر پایه های صبر، بردباری و پرهیز از مخاطره در رانندگی استوار باشد.
دکتر دل پیشه ضمن تقدیر از تلاش همه ی دست اندرکاران در کمیته ی کاهش حوادث و ارتقاء ایمنی استان بیان داشت: مطمئناً اگر تلاشی در این عرصه برای نجات و کاستن از مرگ همنوعان انجام می گیرد، با ثواب و اجر معنوی همراه بوده و چنانچه در تعالیم اسلامی و دینی ما نیز تلاش برای نجات انسان ها از بالاترین ارزش ها محسوب گردیده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری جلسات متعدد در سطح کشور و بین المللی با مضمون کاهش آمار مرگ و میر سوانح رانندگی اشاره نمود و تصریح کرد: اخیراً در یکی از این جلسات بین المللی که با حضور سرداران مومنی، مهماندار و دیگر عزیزان نام آشنا در عرصه ی خدمتگزاری به مردم در پلیس راهور در پایتخت برگزار شد و بنده نیز افتخار حضور در آن را داشتم، ما گزارشی از کاهش مرگ و میر ناشی از سوانح رانندگی از 28هزار به 18هزار را به یک مقاله ی بین المللی تبدیل نمودیم که به عنوان مقاله ی برتر جهانی شناخته شد. لذا امید واریم که در این عرصه برنامه هایی مناسب و ارزنده تدوین گردد که بتواند چاره ساز واقع گردد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآوری نمود: برگزاری چنین جلساتی که خروجی آنان به سلامت جامعه و کاهش جان باختن هموطنان ختم می گردد، چراغ راه ما در جهت پیشگیری از مرگ در سوانح رانندگی خواهد بود و امید است که همه ی ما با دلسوزی و مسئولیت پذیری هر چه بیشتر نقش موثری در سلامت جامعه داشته باشیم.
در ادامه نیز مسئول واحد مبارزه با بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت استان ضمن اشاره به همکاری همه جانبه در راستای حفظ سلامت جامعه، آگاهی بخشی در زمینه کاهش تلفات سوانح رانندگی به مردم و رانندگی را امری ضروری عنوان کرد.
دکتر احسان زاده گفت: الگوهای صحیح می توانند در همه زمینه ها نقش آفرینی کند هم هزینه های درمانی و پزشکی را کاهش می دهد و سلامت شهروندان حفظ خواهد شد تعامل در راستای کاهش تصادفات رانندگی، هزینه ها را کاهش می دهد.
جانشین فرماندهی پلیس راهور استان ایلام بیان لزوم همسان سازی آمارهای مربوط به سوانح رانندگی در تمامی دستگاهها و ارگانهای مربوطه اظهار نمود ما در پلیس راهور تمام تلاش خود را برای جلوگیری از سوانح رانندگی به کار گرفته ایم و با استقرار نیروهای خود در جاده های شهری و جاده ای برون شهری قصد داریم این آمار را به طور جدی کاهش دهیم و در این راستا برای تمامی رانندگی خودروهای سبک و سنگین در هنگام اخذ گواهینامه به کارگاههای آموزش برقرار می کنیم.
سرگرد محسن ناصری با بیان اینکه بیشترین میزان مرگ سوانح مربوط به عابرین پیاده می باشد، خاطرنشان کرد: تردد عابرین پیاده در عرض خیابانها و عدم وجود پارکینگ و پیاده روهای مناسب ، عدم وجود پل هوایی در راههای تفریحگاهها، استاندارد نبودن راهها و آسفالت از دیگر عواملی است که در حادثه آفرینی نقش دارند.
معاون امداد و نجات سازمان جمعیت هلال احمر استان به عنوان سخنران بعدی جلسه اظهار نمود: بحث اثرات آمار تلفات حوادث رانندگی در کشور خوشبختانه در حال کاهش است و وظیفه و رسالتی که برعهده هلال احمر است مباحثی همچون خود آموزش همگانی و خود امدادی است که مباحثی است که در کلیه گروه های سنی آموزشهای متعددی در خصوص کاهش بلایا می باشد که فرهنگ سازی در تمامی سطوح نیز از مفاد آن می باشد.
حسین عارفی افزود: آموزشهای تخصصی در بحث حوادث جاده ای نیز در هلال احمر در اولویت قرار دارد و سعی داریم در راستای کاهش تلفات سوانح رانندگی آن را با جدیت دنبال کنیم.
عبدالصاحب ناصری نیز به نمایندگی از اداره کل مسکن و شهرسازی استان ایلام در این جلسه شرکت نموده بود، ضمن بیان ضرورت وجود آمار یکسان و هماهنگ در بین تمامی دستگاههای مرتبط با ترافیک و سوانح اظهار داشت: همه ما باید این امر را به عنوان یک اولویت متوانه دنبال کنیم و از هیچ تلاشی در این راستا فروگذار نباشیم.
کارشناس واحد آمار و انفورماتیک پزشکی قانونی استان ایلام نیز در ادامه این جلسه بیان داشت: پزشکی قانونی در کشورمان متاسفانه مهجور واقع شده در حالیکه در تمامی کشورهای جهان، پزشکی قانونی جایی برای شنیدن آلارم ها و هشدارهای اجتماعی در نظر گرفت.
حسین فتاحی اضافه کرد: در سالهای گذشته پزشکی قانونی مبحث خودکشی را در استان به عنوان یک هشدار اعلام نمود بحثی که در امر سوانح رانندگی به پزشکی قانونی مربوط می شود مبحث آمار است و لذا یک عزم فراسازمانی نیاز داریم که آمارهای مربوط به سوانح را یکسان نمائیم و پس از آن بدنبال تدبیر و چاره برای کاهش آمار سوانح رانندگی باشیم زیرا آمار دقیق مستند بخشی از مشکل و مخاطره را به حداقل می رساند.
ایرج طاهری معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان نیز در ادامه تصریح نمود: آموزش و پرورش در امر آموزش به دانش آموزان در مقاطع مختلف می تواند نقش سازنده ای داشته باشد و لذا ما در این راستا آمادگی هرگونه تعامل و همکاری را دارا هستیم.
معاون مدیر کل اجتماعی استانداری ایلام به عنوان دیگر سخنران جلسه تاکید کرد: متاسفانه در برخی از آمارها شاهدیم که مرگ ناشی از سوانح در استان بالاتر از میانگین کشوری است و می طلبد که در این خصوص به دنبال یک برنامه ریزی اصولی باشیم که از این حد قرمز فاصله گیریم.
علی اکبر شفیع زاده در بخش دیگری از سخنان خود افزود: امید است که یکسان سازی آمار به عنوان یک اصل در کمیته کاهش سوانح و ارتقاء ایمنی در استان عملی گردد و بتوانیم براساس آمارهای دقیق و کارشناسی شده برنامه ریزی کنیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیز در ادامه این جلسه گفت: لزوم نظارت بیشتر و متمرکز بر مراحل اخذ گواهینامه در استان یکی از مباحثی است که می تواند در کاهش آمار تصادفات نقش داشته باشد چرا که افراد فاقد صلاحیت رانندگی برای اخذ گواهینامه مجبورند که به نکات و قوانین رانندگی توجه بیشتری داشته باشند.
دکتر عبدالنور کرد جمشیدی اظهار داشت: عزیزان در پلیس راهنمایی و رانندگی با نظارت بیشتر می توانند آمارهای مرگ و میز در سوانح را به حداقل ممکن برسانند زیرا این عزیزان نقش مثبت و بی واسطه ای در این میان دارند. آگاهی سازی و فرهنگ سازی رانندگی صحیح یکی از مواردی است که باید همه ما به آن توجه ویژه ای داشته باشیم که مستلزم برنامه های مدون و کارشناسی شده ای است که به کار گرفته شود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های استان ایلام خاطر نشان کرد: در بحث حوادث معمولاً آمارهایی در دست داریم که اقدامات خوب و قابل قبولی در این راستا انجام شده و توانسته آمار تخلفات رانندگی را در کشور کاهش داده است.
دکتر محمدرضا صیدی بیان داشت: باید اطلاعات جامعی از همه حوادث از تمامی حوزه های مرگ و میر در استان اخذ شود و براساس این داده ها بتوانیم راهکارهایی توسط دستگاهها، ارگانها و نهادها را بکار گیریم و مداخلات خود را در این برنامه ها وارد نمائیم و از این مداخلات، مصوباتی قانونی را استخراج نمائیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به عنوان میزبان اصلی جلسه در جمع بندی موضوعات ، دیدگاه ها و راهکارهای مطرح شده در جلسه ابراز داشت: برای اینکه بتوانیم در مسیر اصلی و صحیح قرار گیریم، باید دستگاه ها و ارگانهایی که دارای آمارهایی مربوط به مرگ و میر در استان هستند این آمارها را به کمیته ی کاهش حوادث و ارتقاء ایمنی استان ارائه نمایند تا در ادامه مورد ارزیابی قرار گیرند و براساس آنان برنامه ریزی شود.
دکتر راضی ناصری فر به نقش رسانه ها در پیشبرد اهداف این کمیته را بسیار مهم و سودمند عنوان کرد و ادامه داد: یکی از مباحثی که باید با جدیت بیشتری دنبال شود، مبحث آگاهی سازی از طریق رسانه ها و خصوصاً صدا و سیماست که به عنوان موثرترین عامل برای فرهنگ سازی در امر رانندگی اصولی و فرهنگ سازی از این طریق می توان نتایج خوب و امیدوار کننده ای کسب نمود.