خدمات ارائه شده دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ایام اربعین حسینی، قابل تحسین است
امتیاز:
به گزاش روابط عمومی، جلسه هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت و اعضا در محل دفتر ریاست برگزار شد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در ابتدای این جلسه اظهار داشت: با بررسیهایی که در حوزههای مختلف دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام دادیم اقدامات خوبی در حوزههای بهداشتی در 12 شهرستان، بیمارستانهای 10 گانه استان و فوریتهای پزشکی صورت گرفته است که نیازمند توسعه بیشتر هستند.
دکتر یونس پناهی افزود: با توجه به سفر آتی ریاست جمهوری به استان ایلام میبایست پروژههای عمرانی بهداشتی و درمانی باید به مرحله راهاندازی، تکمیل، تجهیز و توسعه برسند و در این مدت باید همه پای کار باشند و از هیچ کوششی دریغ نکنند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیشترین میزان تردد زائران در زمان اربعین حسینی از مرز مهران و راههای ارتباطی استان ایلام است میزان خدمات ارائه شده به مردم در حوزههای بهداشتی، درمانی و دارویی در اربعین امسال در این استان چشمگیر و قابل تحسین است.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایلام با ارائه گزارشی از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی ایلام، در یک ماه اخیر، خاطرنشان کرد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی این دانشگاه در حوزههای مختلف پیشرفت کرده است و در ایام قبل از انقلاب حتی پزشکان بومی نداشتیم و الان حتی میبینیم در بخشهای دور و روستاهای مختلف خانههای بهداشت فراهم شده است و امکانات بهداشتی و درمانی گسترش یافته است.
دکتر هدایت حیدریزاده ادامه داد: با وجود گسترش امکانات و خدمات رفاهی در این 45 سال، اما شرایط بهداشتی و درمانی نیز باید بهبود یابد و تلاش ما بر این است که بیمارستانها و خانههای بهداشت سطح استان ایلام خدمات بهتری ارائه دهند و رضایت مردم در این زمینه حاصل شود و اگر میزان پیشگیری و مراقبتهای اولیه ما بهبود یابد هزینه درمان کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: برای توسعه طرح سلامت خانواده شهری، خرید تجهیزات بیمارستانها، دارو، پیمانکاری سلفهای پردیس مرکزی و همچنین خوابگاههای دانشجویی، فضاهای آموزشی و امکانات مورد نیاز برای تدریس اساتید و یادگیری دانشجویان نیازمند حمایت و توجه ویژه وزارت بهداشت برای توسعه زیرساختها هستیم که انگیزه پرسنل افزایش یابد و بتوانیم میزان خدمترسانی به مردم را بهبود بخشیم.
حجت السلام والمسلیمن سید محمد باقر هاشمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز در بخش دیگری از این جلسه، اظهار داشت: دانشگاه باید ظرفیتمحور و پاسخگو محور باشد و ساماندهی در حوزههای مختلف دانشگاه صورت گیرد و نیازمند حمایت همه جانبه از سوی وزارتخانه هستیم تا چالشهای موجود رفع شود.
دکتر شهرام کارگر معاون درمان دانشگاه نیز، خاطر نشان کرد: کمبود جراح قلب داریم و باید وزارت بهداشت به بیمارستانهای ما مجوز جراحی قلب بدهند که مردم استان ایلام مجبور به مراجعه به استانهای همجوار نشوند و با توجه به اینکه دو ماه از سال دانشگاه علوم پزشکی ایلام در حال خدمترسانی در اربعین حسینی به زائران هستند و هزینههای زیادی صرف میشود که نیازمند توجه ویژه وزیر بهداشت میباشد و از مهمترین اولویتهای ما راهاندازی MRI بیمارستان رازی، توسعه و تکمیل بیمارستان رازی ایلام (تجهیز اتاق عمل، انتقال برخی بخشهای بستری و...)، ساخت و تکمیل بیمارستان 32 تختخوابی بدره و ساخت و تکمیل مرکز رادیوتراپی و پزشکی هستهای میباشند.
دکتر بهزاد بسطامی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه نیز، تصریح کرد: با توجه به اینکه این معاونت با دانشجویان در ارتباط است از لحاظ تغذیه و سلف دانشجویی، خوابگاه، تاسیسات، زیباسازی، سرویس دانشجویی، اردوهای جهادی، کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، نشریات دانشجویی و ... هزینههای زیادی متحمل میشویم که نیازمند حمایت مجموعههای بالادستی میباشد.
دکتر جهانگیر عبدی معاونت آموزشی دانشگاه نیز، اظهار داشت: 5 دانشکده و 4 مجتمع آموزش عالی سلامت در شهرستانهای ما راهاندازی شده است و دانشجویان در 25 رشته مقطع در حال تحصیل هستند و 226 عضو هیئت علمی که از این تعداد 12 نفر استاد تمام هستند و همچنین خوشختانه دانشگاه علوم پزشکی ایلام در بین دانشگاههای معتبر در بین دانشجویان عراقی قرار گرفته است و دانشجویان بینالملل ما بیشتر در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری تحصیل میکنند.
دکتر علی نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه نیز در بخش دیگری از این جلسه، تصریح کرد: ۶۷ مرکز جامع سلامت، ۲۰۰ خانه بهداشت و ۱۴۸ پزشک در خانههای بهداشت در کل مناطق استان داریم و در بین هر ۴ هزار نفر یک پزشک تعبیه شده است و همچنین طرح سلامت خانواده شهری در دهلران ایجاد شده و همچنین در ایوان در حال تکمیل است و به ترتیب در ایلام و آبدانان نیز ایجاد خواهد شد.
دکتر خلیل شوهانی معاون توسعه دانشگاه نیز در این نشست، گفت: 96 پروژه عمرانی داریم که از این تعداد، 43 پروژه به اتمام رسیده است و 53 پروژه نیز با پیشرفت تقریبی 70 درصدی در حال فعالیت هستند که از مهمترین آنها میتوان به بیمارستان 64 تختخوابی شهدای ملکشاهی با پیشرفت فیزیکی 87 درصد و بیمارستان 32 تختخوابی بدره با 25 درصد پیشرفت فیزیکی اشاره کرد.
دکتر صیدنور علیمرادی مدیر اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه نیز با ارائه آماری در خصوص خدمات ارائه شده فوریتهای پزشکی به زائران اربعین حسینی امسال، خاطرنشان کرد: راهاندازی، تکمیل و تجهیز مرکز فوریتهای پزشکی شهید قاسم سلیمانی در طی 9 ماه یک اقدام فوقالعاده بود که مورد تقدیر وزیر بهداشت قرار گرفت و همچنین 49 پایگاه در سطح استان وجود دارد و همچنین 75 دستگاه آمبولانس، 2 دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک دستگاه موتورلانس کار خدمات رسانی را به مردم را انجام میدهند و فعلاً در حال حاضر بالگرد مختص به دانشگاه نداریم و با توجه به حجم فعالیتها در ایام اربعین حسینی میطلبد در این حوزه اقدامات حمایتی صورت گیرد.
دکتر رسول دشتی معاون غذا و دارو دانشگاه نیز در بخش دیگری از این نشست، به فعال شدن داورخانه بیماران صعبالعلاج در استان ایلام اشاره کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم نیازمندی دارویی این بیماران را رفع کنیم و همچننین 22 داروخانه شبانه روزی در سطح استان فعال هستند و علاوه بر آن استقرار شرکتهای دارویی در سطح استان اتفاق مثبتی بود که در ایام اربعین برای تامین سرم و دارو به ما کمک وافری کرد.
دکتر عباس ملکی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز گفت: خوشبختانه در این دوره کتابخانه مرکزی، مرکز رشد، مرکز تحقیقات میکروبشناسی بالینی، مرکز زیست فناوری و گیاهان دارویی، شرکت نوآور در حوزه فیزیوتراپی در آب و تشخیص پوسیدگی دندان بدون اشعه ایکس و ... راهاندازی، تکمیل و یا تجهیز شده است و مورد استفاده دانشجویان، اعضای هیئت علمی و اساتید قرار گرفته است.