قانون جوانی جمعیت اگر گسترش یابد میتواند مثمر ثمر واقع شود
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی، پانزدهمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایلام در دفتر ریاست دانشگاه برگزار گردید.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ابتدای این جلسه بر آموزش و اطلاع رسانی عمومی در خصوص برنامه جوانی جمعیت و فرزندآوری در سطح جامعه تاکید و اظهار داشت: آموزش و اطلاعرسانی در سطح جامعه باید توسط مراقبین سلامت، بهورزان و سفیران سلامت انجام شود همچنین فضای مجازی به عنوان یک ابزار آموزشی مناسب این ظرفیت را فراهم کرده است که آموزشها تا دورترین مناطق ارائه شود.
دکتر هدایت حیدریزاده با بیان اینکه میزان موالید در سطح شهرستانهای استان شیب کاهشی داشته است، تصریح کرد: یکی از مولفههای سیاسی هر کشور، جمعیت است و جمعیت مولد بسیار مهم است که در منویات مقام معظم رهبری به آن اشاره شده است و امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این زمینه گامهای مهمی بردارد.
وی خاطرنشان کرد: نبود فرزند و داشتن تنها یک فرزند، یکی از عوامل اختلالات روحی و روانی والدین در آینده است و قانون جوانی جمعیت اگر گسترش یابد میتواند مثمر ثمر واقع شود.
دکتر حیدریزاده با اشاره به اهمیت ازدواج دانشجویی، افزود: ایجاد خوابگاه متاهلی برای افزایش انگیزه در بین دانشجویان متاهل و همچنین ازدواج آسان در بین این قشر در آینده امری ضروری و مورد نیاز است و همچنین باید مهد کودکهای موجود در مراکز مختلف تجهیز شود تا مادران شاغل در دانشگاه در این زمینه دغدغهای نداشته باشند.
دکتر علی نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه نیز در بخش دیگر این جلسه، با اشاره به عمکرد این معاونت در خصوص جوانی جمعیت، گفت: میبایست اقدامات اساسی برای تسهیل در ارائه خدمات به مادران شاغل در دانشگاه از جمله راهاندازی مهدهای کودک، پرداخت تشویقی به مادرانی که در طی دو سال اخیر فرزندآوری داشتهاند و همچنین پرداخت کارانه میتواند در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت مثمر ثمر باشد.
دکتر صفورا طاهری دبیر کمیته علمی قرارگاه جوانی جمعیت نیز با ارائه گزارشی از عملکرد این کمیته، اظهار داشت: حمایت دانشجویان دارای فرزند زیر سه سال به تعداد 35 نفر، بازنگری در چارت آموزشی رشته مامایی، حمایت از 28 مورد طرحهای تحقیقاتی سلامت و جوانی جمعیت، برگزاری 8 ژورنال کلاب و ... از مهمترین اقدامات اخیر این کمیته بوده است.
فاطمه سیفیفرد مسئول برنامه ناباروری معاونت درمان نیز با اشاره به فعالیت مرکز ناباروری سطح 3 و 2 در استان، اظهار داشت: این دو مرکز در بیمارستانهای آیتاله طالقانی ایلام و حضرت ولیعصر (عج) درهشهر ایجاد شدهاند و به مردم خدمات مختلفی را ارائه میدهند تا میزان ناباروری در سطح استان کاهش یابد و همچنین هزینههای درمان این زوجها به جهت فرزندآوری نزولی شود که در این راستا 2524 مورد تشکیل پرونده در بیمارستان طالقانی صورت گرفته است.
سرهنگ علی مریدی مسئول بسیج جامعه پزشکی نیز به خدمات مرکز نفس (نجات فرزندان سقط) در طی شش ماه اخیر اشاره کرد و خواستار حمایت بیشتر معاونتهای دانشگاه از این مرکز شد.
گفتنی است؛ در ادامه نیز هر یک از اعضا در بخشهای جداگانهای عملکرد خود را در حوزههای مختلف در خصوص قانون جوانی جمعیت در بخش سلامت ارائه دادند و همچنین به بیان دیدگاهها، نظرات، فرصتها و چالشهای موجود در این حوزه پرداختند.