به گزارش روابط عمومی، نشست کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور که به استان ایلام سفر کرده است، در این نشست، اظهار داشت: امیدواریم همه مسئولین و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی ایلام دست به دست هم دهند که بهترین خدمات را به زائران ارائه دهند.
دکتر محمد سرور افزود: با توجه به اینکه جمعیت بسیار زیادی وارد مرز مهران خواهند شد باید برنامهریزی دقیقی در حوزه سلامت وجود داشته باشد و از هیچ تلاشی دریغ نشود.
وی تصریح کرد: هم اکنون دکتر بهرام عینالهی و دکتر جعفر قائمپناه معاون اجرایی ریاست جمهوری، با دکتر مسعود پزشکیان جلسه دارند که اهمیت موضوع را نشان میدهد و انشالله دولت جدید حمایت لازم را از برگزاری مطلوب این کنگره عظیم خواهند داشت و بنده نیز تمام نیازمندیها و مصوبات جلسه امروز کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی دانشگاه علوم پزشکی ایلام را نیز به استحضار آنها خواهم رساند.
سرور ادامه داد: در فرآیند ارائه خدمات حوزه سلامت در ایام اربعین حسینی همه ما مسئول هستیم و باید تامین نیروی انسانی و اعتبارات لازم از معاونین متناظر در وزارتخانه صورت بگیرد.
معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور خاطرنشان کرد: پیشبینیهای لازم برای انتقال بیماران از طریق ۵ هلیکوپتر صورت گرفته که شامل ۲ هلیکوپتر هوانیروز، ۲ هلیکوپتر هلال احمر و یک هلیکوپتر از فوریتهای پزشکی یزد میباشد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این نشست، گفت: امسال چالشهای بیشتری با توجه به احتمال افزایش جمعیت زائران، گرمازدگی، اپیدمی بیماری و ... خواهیم داشت.
دکتر هدایت حیدریزاده افزود: با حضور استاندار از زیرساختهای بهداشت و درمان در مرز مهران بازدید شد و امیدواریم امسال خدمات مطلوبتری به زائران ارائه شود.
وی تصریح کرد: پیگیریهای لازم در خصوص فرانشیز دارو را انجام دادیم و امیدواریم به صورت ملی در این خصوص اقدامات لازم صورت گیرد.
حیدریزاده خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد زائران در مرز مهران تردد دارند نیازمند توجه ویژه وزارت بهداشت و استانداری ایلام در راستای تخصیص اعتبارات ویژه اربعین حسینی هستیم.
دکتر عادل مقصودینژاد معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز در این جلسه، اظهار داشت: انتظار داریم اعتبارات حوزه اربعین سریعتر تخصیص داده شود، تعمیرات پانسیونهای اربعین حسینی مستقر در مرز در حال انجام است، بیمارستان امام حسین (ع) مهران نیز در حال تجهیز شدن است و نیازمندیهای شبکه بهداشت و درمان مهران نیز در حال خریداری است که بتوانیم بهترین خدمات را به زائران ارائه دهیم.
دکتر معصومه طهماسبی مدیر درمان دانشگاه نیز در این نشست، بیان داشت: بخشهای فراظرفیت در سه بیمارستان رازی، امام خمینی (ره) ایلام و امام حسین (ع) مهران راه اندازی شده اما فعلا تعداد نیروها کافی نیست و باید به صورت اساسی و قبل اربعین این مسئله حل شود و همچنین آمبولانسهای بیمارستانها باید در سریعترین زمان ممکن تجهیز شود که مشکلی پیش نیاید.
دکتر یوسف زمانی معاون غذا و دارو دانشگاه نیز در این جلسه، گفت: قرارداد داروخانه مستقر در مرکز فوریتهای پزشکی پایانه مرزی مهران، با نظر تیم حقوقی دانشگاه در حال انعقاد است و اصالتسنجی داروها نیز فرآیندی وقتگیر است که تلاش میکنیم این روند را بهبود ببخشیم.
یاسر سلیمانی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه نیز، تصریح کرد: سال گذشته سیستم تک نوبتی در مرکز فوریتهای پزشکی در پایانه فراهم بود و امسال سعی میکنیم این شرایط را بهتر کنیم و ده سیستم در این مرکز مهیا باشد.
دکتر علی نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه نیز خاطرنشان کرد: پرسنل و شیفت حضور آنها در پایانه مرزی مهران مشخص شده است، گندزداها و کیتهای آزمایشگاهی نیاز است که با توجه به مشکلات مالی خریداری شود و همچنین آمادگیهای لازم برای مقابله با التور نیز وجود دارد و جلسات متعددی با آبفا و شهرداری مهران داشته باشیم و همچنین برنامهریزیهای لازم نیز برای مقابله با پشه آئدس و تب دنگی انجام شده است.
سهراب اصحابی مشاور امور درمان ریاست دانشگاه نیز در این جلسه، اظهار داشت: نیاز مبرم به افزایش تعداد پرستاران در بیمارستانهای مرکز استان وجود دارد که در ایام اربعین حسینی با مشکلی مواجه نشویم.
دکتر صیدنور علیمرادی مدیر اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه نیز در این جلسه، بیان داشت: ۱۰۲ آمبولانس، ۱۹ اتوبوس، ۱۱ موتورلانس و ۲ بالگرد تجهیزات و خودروهای لجستیکی ما خواهند بود که در دو نوبت وارد مرز خواهند شد و همچنین ۴ گیت ورود و خروج برای داروخانه مرکز فوریتهای پزشکی شهید قاسم سلیمانی در پایانه مرزی مهران طراحی شده است و امیدوارم مشکلات سالهای گذشته رفع شود.
حمید آلیآبادی مدیر حراست دانشگاه نیز، گفت: حقالزحمه اربعین حسینی سال گذشته باید طی روزهای آینده پرداخت شود، وضعیت آمبولانسها و داروخانهها در ایام اربعین حسینی باید بهبود یابد و ۳ دانشگاه شهید بهشتی، مازندران، چهارمحال و بختیاری در بحث حراست و حفاظت فیزیکی به ما کمک خواهند کرد.
عبدالمراد میرحسینی مدیر امور پشتیبانی و رفاهی دانشگاه نیز خاطرنشان کرد: اسکان منازل استیجاری و خرید ک نصب تجهیزات در حال انجام است و در خصوص غذا نیز با پیمانکار در حال انعقاد قرارداد هستیم.