به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این کارگاه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: زنان و بانوان به عنوان بخش مهمی از جامعه نقش بسیار شاخص و مهمی ساختار خانواده و اجتماع دارند که از دیدگاه دینی و اجتماعی نیز این اهمیت بیان شده و نقش آنان در خانواده و جامعه به عنوان تربیت کننده نسلها ستوده شده است.
دکتر علی دل پیشه افزود: اکنون در دنیا سلامت مادران باردار و کودکان آنان به عنوان یک شاخص مهم و بااهمیت خودنمایی می کند و در جهان به عنوان یک موضوع پر اهمیت و اساسی شناخته شده است.
وی بیان داشت: در این گونه نشستها، نکات کلیدی پیشگیری از مرگ مادران در مواقع اضطراری از سوی متخصصین امر مطرح می شود و به عنوان یک نکته آموزشی مورد توجه حاضران قرار میگیرد تا از وقوع مرگ مادران در شرایط بحرانی جلوگیری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآوری نمود: امروزه اگر بتوانیم از مرگ و میر کودکان و مادران پیشگیری نماییم، می توانیم بگوییم عملکرد مناسب و معقولانه ای در این راستا داشته ایم و این امر نشان از اجرای رسالت خطیر ما در این راستا دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه عنوان کرد: بر اساس اهداف هزاره سوم، ایران نیز همانند سایر کشورها در راستای پیشگیری از مرگ مادران باردار تلاش می کند که این شاخص مهم نسبت به گذشته بهبودی مناسب و قابل انتظاری داشته باشد.
دکتر راضی ناصری فر اضافه کرد: بدین منظور در راستای کاهش مرگ و میر مادران این کمیته و جلسات مشابه برگزار و مداخلاتی در این خصوص طراحی و اجرایی میشود که ما را در ادامه راه قطعاً یاری خواهد نمود.
وی خاطر نشان کرد: به منظور تبادل تجربیات بخصوص در زمینه نجات جان مادران در شرایط اضطراری و بحرانی، لازم است جلسات مشترکی با حضور معاونتهای درمان، بهداشتی،آموزشی و متخصصین زنان و زایمان برگزار شده و به مشکلات خاص این بخش رسیدگی گردد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابراز داشت: شاخص سلامت و میزان مرگ و میر کودکان و مادران از آنچنان درجه اهمیتی برخوردار است که سلامت نسل آینده در گرو عملکرد مناسب امروز ما در قبال این قشر دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه این کارگاه بیان داشت: هدف از تشکیل جلسات مربوط به سلامت مادران باردار تلاش برای ارتقائ دانش کارشناسان و دست اندرکاران مرتبط با خدمات دهی به این قشر است که به عنوان یک اولویت در این راستا باید مورد توجه جدی باشد.
دکتر عبدالنور کرد جمشیدی خاطر نشان نمود: تشکیل این گونه جلسات با درونمایه های آموزشی و پیشگیرانه همراه است و هدف ما نیز بررسی مشکلات و موانع فراروی خدمت رسانی به این قشر می باشد تا بدین وسیله از وقوع مشکلات و آسیب های احتمالی در این حوزه پیشگیری و جلوگیری کنیم.
وی تصریح نمود: ما در هر شرایطی نسبت به سلامت مادران باردار وظیفه داریم و لذا باید رسالت خود را به معنای واقعی انجام داده و مشکلات این عرصه را با اهتمام و جدیت مرتفع سازیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام باید به گونه ای عمل کنیم که سلامت کودکان و مادران باردار را به عنوان شاخص هایی قابل اتکا و ارزنده معرفی نماییم و در این راستا در کشور خوشنام باشیم.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به عنوان دیگر سخنران این کارگاه ابراز کرد: باید این گونه جلسات به ما فرصت می دهد که مشکلات و کمبودهای این عرصه را شناسایی کرده و نسبت به رفع آنان اقدام نماییم.
دکتر مجید رضایی طاویرانی ادامه داد: راهکارهای مطلوب در مواقع بحرانی و ضروری دستاوردهایی هستند که آموزش آنان در همین جلسات شکل می گیرد و لذا این جلسات و تعدد و تکثر آن می تواند آثار مثبت و سازنده ای داشته باشد و خدمت رسانی به قشر مادران و کودکان را به گونه ای مطلوب هدفمند نماید.
وی ضمن تقدیر از بانیان و برگزار کنندگان جلسه کمیته مربوط به سلامت مادران و کودکان یادآوری کرد: موضوع رسیدگی و توجه به مادران باردار از اهمیت خاصی برخوردار است چراکه ما را به اهداف خود در زمینه سلامت نزدیک تر می کند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به پر اهمیت بودن سلامت مادران باردار تصریح کرد: اگر بتوانیم خدمات علمی و هدفمندی به این قشر داشته باشیم یقیناً حاصل این تلاش و جدیت باعث می شود در آینده کودکان سالمی در جامعه داشته باشیم.
این کارگاه با طرح مصوباتي همچون برگزاري كارگاه آموزشي زايمان طبيعي ويژه بهياران ، بهورزان و ماما در روستا ،افزايش مراقبت پيش از بارداري و پس از آن ادامه یافت و حاضران نیز به بیان دیدگاه های خود در این زمینه ها پرداختند.