همایش پدافند غیرعامل با عنوان مدیریت منابع آب در دانشگاه برگزار شد
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وبدا، در این همایش رئیس دانشکده بهداشت اظهار داشت: معمولا جوامع بشری در طول تاریخ با حوادث طبيعي و انساني مختلفی رو به رو شده اند که باعث ایجاد بحران در آن مجموعه شده و لذا پیشگیری از بروز بحران نيازمند اقدامات برنامه ریزی شده می باشد.
دکترعیوضی افزود:پیشگیری از بروز بحران ها (بویژه بحران های انسان ساخت) و یا کاهش تلفات و آسیب ها در طی ایجاد آن موضوع مورد بحث در پدافند غیرعامل می باشد.
وی خاطر نشان کرد: پدافند غیرعامل مجموعه کارهایی است که بدون نیاز به جنگ افزار و با اجرای آن میتوان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات و تاسیسات نظامی و غیرنظامی و تلفات انسانی جلوگیری نمود یا میزان این خسارات و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.
رئیس دانشکده بهداشت ابراز داشت: آب یکی از مایحتاج ضروری انسان ها در طول زندگی روزمره است و حفاظت از منابع آب در برابر بحران کمبود آب می تواند در چهارچوب پدافند غیرعامل مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح نمود: تهدیداتی که برای منابع آب و سیستم های آبرسانی در مواقع جنگ وجود دارد شامل حمله مستقیم (انفجار، موشک، بمب و...)، آلودگی بیولوژیکی آب (بیوتروریس) و آلودگی شیمیایی آب می باشند.
رئیس دانشکده بهداشت ادامه داد: سدها به عنوان مهمترین منبع آب آشامیدنی در تمام شهرهای جهان مدنظر می باشند. طبق تجربیات به دست آمده در جنگ های گذشته، تخریب و ایجاد آلودگی در سدها مانع از دسترسی به آب آشامیدنی می گردد.
عیوضی در خصوص اقدامات پدافندی غیر عامل جهت جلوگیری از بروز مشکل اظهار کرد: اقداماتی همچون داشتن منابع آب جایگزین در مواقع بحران (مانند چاههای آب، تانکرهای سیار و آب های بسته بندی)، استفاده از محافظین دائمی جهت حراست از سدها، عدم اجازه جهت استفاده عموم از سدها به عنوان مناطق تفریحی و استتار سدها با استفاده از کاشت جنگل و فضای سبز به منظور عدم شناسایی توسط ماهواره ها از اقدامات پیشگیرانه بروز مشکل در منابع آبی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
دکتر نورمرادی هم در ادامه این همایش عنوان کرد: در حوزه تاسیسات وابسته نیز می توان اقداماتی همچون طراحی تجهیزات جانبی سدها در اماکن زیرزمینی، عدم ساخت شهرک های صنعتی و ... در مسیر پایین دست سدها، پایش مداوم کنترل کیفیت آب سدها با استفاده از سنسورها، طراحی مسیرهای مختلف جهت دسترسی به سدها، استفاده از موانع جهت عدم دسترسی در مواقع بحران، استفاده از سیستم های هشدار دهنده و دوربین های مدار بسته و مادون قرمز جهت کنترل سدها را بکار بست.
وی گفت: شرایطی که باید مصرف کنندگان رعایت کنند شامل عدم استفاده از مصرف آب های مشکوک در مواقع بحران (دارای کدورت ، رنگ و بو)، استفاده از روش جوشاندن آب به مدت 10-5 دقیقه (چون اغلب عوامل بیولوژیکی در این درجه حرارت از بین می روند) و همچنین استفاده از کلر در قبل از آشامیدن آب و رعایت زمان تماس 30 دقیقه می باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: اغلب روش های مربوط به پدافند غیرعامل در منابع آب در ارتباط با ارگان های مسئول (سازمان آب و همچنین شرکت آب و فاضلاب) می باشد. وزارت بهداشت تنها نقش ناظر بر کیفیت آب آشامیدنی را بر عهده دارد.
وی در پایان سخنان خود یادآور شد: مهندسی پدافند غیرعامل به عنوان یکی از بهترین و کم هزینه ترین روش های پیشگیری از بحران و کاهش تلفات و هزینه ها در هنگام بحران می باشد و در اغلب زمینه ها می توان از آن استفاده نمود.