به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدا دکتر علی دل پیشه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: اهمیت سلامت کودکان و مادران آنان امروزه در دنیا آنچنان از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است که به عنوان یک شاخص مهم و اساسی خودنمایی می کند.
وی ادامه داد: در این گونه نشستها، نکات کلیدی برای حفظ سلامت کودکان و پیشگیری از مرگ مادران به عنوان عامل تاثیر گذار در سلامت کودک نقش مهمی ایفا خواهند نمود چرا که نکات و مسائل که از سوی متخصصین امر مطرح می شود و به عنوان یک نکته آموزشی مورد توجه قرار گیرد تا از وقوع مرگ کودکان در شرایط بحرانی جلوگیری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآوری نمود: جلوگیری از مرگ و میر کودکان و مادران نشانگر عملکرد مناسب و معقولانه ای است که باید برای تحقق آن تلاش نمود و اجرای این برنامه نشان از وظیفه و رسالت خطیر ما در این راستا دارد.
دکتر دل پیشه تصریح نمود: با استفاده از عوامل قابل مداخله می توان میزان مرگ و میر کودکان را به حداقل ممکن رساند و در این خصوص اقدامات پیشگیرانه در حوزه بهداشت و درمان نقشی تعیین کننده دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه برگزاری این کمیته عنوان کرد: یکی از اهداف مهم حوزه بهداشت، پیشگیری وقوع مرگ کودکان است تا بتوان بر این اساس از مرگ های قابل اجنتاب کودکان پیشگیری کنیم.
دکتر راضی ناصری فر خاطر نشان کرد: بدین منظور در راستای کاهش مرگ و میر کودکان1_59 ماهه این کمیته و جلسات مشابه برگزار و مداخلاتی در این خصوص طراحی و اجرایی میشود که ما را در ادامه راه قطعاً یاری خواهد نمود.
وی خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم از این گونه جلسات بهره و استفاده بهینه ای داشته باشیم، باید با علم روز دنیا در این مورد آشنا شویم و با تبادل تجربیات بخصوص در زمینه نجات جان کودکان در سنین پایین در شرایط اضطراری و بحرانی، کارآمدی بهتر و مناسب تری داشته باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابراز داشت: شاخص سلامت و میزان مرگ و میر کودکان و مادران از آنچنان درجه اهمیتی برخوردار است که سلامت نسل آینده در گرو عملکرد مناسب امروز ما در قبال این قشر دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه این کمیته بیان داشت: هدف از تشکیل جلسات مربوط به سلامت کودکان تلاش برای ارتقائ دانش کارشناسان و دست اندرکاران مرتبط با خدمات دهی به این قشر است که به عنوان یک اولویت در این راستا باید مورد توجه جدی باشد.
دکتر عبدالنور کرد جمشیدی خاطر نشان نمود: تشکیل این گونه جلسات با درونمایه های آموزشی و پیشگیرانه همراه است و هدف ما نیز بررسی مشکلات و موانع فراروی خدمت رسانی به این قشر می باشد تا بدین وسیله از وقوع مشکلات و آسیب های احتمالی در این حوزه پیشگیری و جلوگیری کنیم.
وی تصریح نمود: ما در هر شرایطی نسبت به تامین سلامت کودکان وظیفه داریم و لذا باید رسالت خود را به معنای واقعی انجام داده و مشکلات این عرصه را با اهتمام و جدیت مرتفع سازیم.
در ادامه نیز خانم عبدالهی پور مدیرگروه سلامت جمعیت و خانواده گزارش توصیفی - تحلیلی از مرگهای کودکان زیر5 سال طی سالهای 1392-1386را برای حاضرین تشریح نمود و از آنجاکه مهمترین علت مرگ کودکان 1تا59 ماهه استان ناهنجاری های مادرزادی وسوانح وحوادث غیرعمدی در طی سالهای اخیر بوده است لذا سایراعضای شرکت کننده ضمن بررسی علمی وارائه راهکارهای اجرایی دراین زمینه به بیان گزارشی از مرگ های کودکان شهرستانهای تابعه طی 7 سال اخیر به همراه عمده مداخلات اجرا شده در راستای پیشگیری از مرگ کودکان به علت عوامل قابل اجتناب پرداختند.
درخاتمه این کمیته تصمیماتی جهت بهبود شاخص مهم مرگ کودکان زیر 5 سال در استان ایلام اتخاذ گردید.