X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 14 مرداد 1391
برای سرخ کردن غذاها، از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید

  برای سرخ کردن غذاها، از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید

امتیاز: Article Rating

 مهندس سعیدی در ادامه اين مبحث افزود: یک علت عمده ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی؛شیوه نامناسب زندگی وتغذیه ای نامناسب می باشد ویکی از مهم ترین مشکلات تغذیه ای، مصرف روغنهای نباتی جامد یا هیدروژنه است.نکته مهم اینکه زمینه بیماریهای قلبی عروقی ازدوران کودکی دربدن شکل می گیردوپیامدهای تغذیه ای وتغییر درشیوه مثبت یا منفی که در نوع تغذیه وشیوه زندگی خانواده صورت می گیرد ونهادینه می شود برهمه افراد خانواده وخصوصاً آینده کودکان وحتی نسلهای بعد اثر می گذارد.وي ابراز داشت: تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته، سرخ شده ودودی شده ازکودکی شکل گرفته وذائقه مارامی سازد وعوض کردن آن در بزرگسالی بسیار مشکل است.روغن ها وچربی ها نقش مهمی در تغذیه ما دارند؛اگرچه مصرف اضافه آنها خطر ابتلا به اضافه وزن؛چاقی؛بیماری های قلبی عروقی وبعضی از سرطان ها را افزایش می دهد ولی وجود مقادیر کافی از روغن وچربی در رژیم غذایی برای سلامت بدن ضروری است زیراموجب تامین انرژی موردنیاز بدن؛دریافت اسیدهای چرب ضروری وتامین وجذب بهتر ویتامین های محلول در چربی می گردد.كارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ايلام خاطرنشان ساخت: اگر می خواهید غذایی را سرخ کنید توصیه می شود از روغن های مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.این روغن ها هم گاهی دوفاز شده ویا در زمستان کدر می شوند که به دلیل نوع تولید آنهاست ونشانه فساد نیست.صنایع تولید روغن با تلاشی که برای همسویی با سیستم های بهداشتی دارند این نوع روغن را که به میزان کمتری چربی اشباع شده دارد وایزومرترانس کمتری نسبت به روغن های جامد دارد برای سرخ کردن وبه منظور پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن وچاقی که خود زمینه ساز بیماری هایی نظری دیابت؛بیماری های قلبی عروقی؛افزایش فشار خون؛سکته های قلبی مغزی؛بیماری های اسکلتی استخوانی مثل کمردرد ؛زانو درد وبعضی از انواع سرطان هاست؛طراحی وتولید کرده اند.وي در ادامه تصريح نمود: کودکان با توجه به رشد سریع وتحرکی که دارند نیاز بیشتری به چربی ها دارند خصوصاً اگر وزنشان کم است نباید محدودیتی برای دریافت چربی داشته باشند ولی بهتر است این ذائقه آنهارا به مصرف روغن های سالم ومایع مثل روغن زیتون ؛کلزاوآفتابگردان عادت داد.سعيدي يادآور شد: موقع خرید باید به برچسب روغن توجه شود كه میزان ایزومرترانس زیر 10 درصد باشد.روغن های مایع اگر چه متفاوتند، ولی اكثر آنها درجه حرارت بالا را تحمل نمی كنند و می سوزند و در جریان سرخ كردن تبدیل به مواد سرطان زا می شوند. بنابراین برای سرخ کردن مواد غذایی از روغن های مخصوص سرخ کردنی استفاده شود. علاوه بر این روغن های مایع به نور و شرایط نگهداری بسیار حساس هستند و باید آنها را در ظروف غیر شفاف، كاملاً در بسته، دور از تابش نور و در درجه حرارت پایین نگهداری كرد.

 

تصاویر
  • برای سرخ کردن غذاها، از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید
ثبت امتیاز