X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 14 مرداد 1391
دکتراسدالهی: گرايش مصرف نان سبوس دار در جامعه با اطلاع رساني حاصل مي شود

  دکتراسدالهی: گرايش مصرف نان سبوس دار در جامعه با اطلاع رساني حاصل مي شود

امتیاز: Article Rating

 كه دانشگاه برعهده داردوي در ادامه تصريح كرد: ارائه خدمات بهداشتي درماني بهتر، سريع تر، مفيدتر، كم هزينه تر و با كيفيت تر به جامعه از اهدافي است كه در دانشگاه علوم پزشكي ايلام دنبال مي شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايلام ابراز داشت: یکی از غذاهایی که در کل جهان مورد مصرف مردم قرار گرفته است نان می باشد كه در بین مسلمانان اين نعمت برکت سفره هر خانواده محسوب مي شود و به صورت مکرر مورد استفاده قرار می گیرد.وي با بيان اين مطلب كه با مداخلات خود نباید کیفیت نان را از بین ببریم، خاطرنشان ساخت: در جریان تبدیل گندم به آرد و سبوس گیری، 85 درصد املاح اساسی مورد نیاز بدن مانند روی، کلسیم، فسفر، فیبر و... در پوسته خارجی گندم دورریز می شود كه در واقع مي توان گفت كه بسياري از خواص آن را از بين مي بريم.اسدالهي افزود: فرد در طول روز به 30 گرم فیبر نیاز دارد که باعث می شود از سرطان سیستم گوارش، دیابت و... جلوگیری به عمل آورد که 15 گرم آن از طریق سبوس نان تهیه می شود که در جریان سبوس گیری فیبر از بین می رود.وي در ادامه بيان داشت: متاسفانه مردم به مصرف نان سفید گرایش پیدا کرده اند، زیرا نان سفید به دلیل ظاهر زیبا مردم را جذب می کند. بنابراین دست اندرکاران تهیه نان به خاطر مسایل تجاری به سمت تهیه و عرضه نان سفید می روند که عوارضی مثل قندخون، فشارخون، پوکی استخوان، کم خونی، ضعف حافظه و... را به دنبال دارد. رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصريح نمود: باید با هم فکری و هماهنگی به سمتی برویم که مصرف نان سبوس دار بین مردم رواج پیدا کند چرا كه مصرف نان سبوس دار باعث ارتقای سلامت در بین افراد جامعه می شود. همچنين مصرف نان سبوس دار باید در بین مردم فرهنگ سازی شود و نان سفید را ازسبد غذایی خود به طور کامل حذف نمایند كه لزوم اجرای این طرح به طور یکنواخت و همزمان در سراسر استان مطلوب خواهد بود نه این که در جایی نان سفید و در جایی دیگر نان سبوس دار عرضه شود.رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايلام يادآور شد: معاونت غذا و دارو باید پکیج کامل اطلاعاتی را در شورای اداری که درصد زیادی از مدیران آنجا هستند مطرح کند.همه باید اهمیت موضوع را برجسته نشان دهیم و در مدت زمان مشخص شده ای به سمت و سوی تهیه نان سبوس دار برویم . بنابراین نیاز است موضوع مورد توجه قرار گيرد و در اين راستا به همکاری فرمانداری ها و ساير دستگاه هاي مرتبط و همچنين اطلاع رسانی صحيح در اين خصوص نیازاست.
 

تصاویر
  • دکتراسدالهی: گرايش مصرف نان سبوس دار در جامعه با اطلاع رساني حاصل مي شود
ثبت امتیاز