بیماری سالک از طريق نيش پشه آلوده به هنگام تغذيه خون بيمار به انسان سالم منتقل می شود
امتیاز:
علی اکبر یاسمی ادامه داد: اين انگل در پوست انسان ، سگ و جوندگان آلوده وجود دارد و پس از خون خواری پشه خاکی از زخم های سالک اين انگل در بدن پشه تکثير يافته و پس از خون خواری مجدد پشه خاکی ، به پوست فرد سالم راه می يابد و آنها را مبتلا می کند.
وی افزود: از آنجا که سالک از طریق نیش پشه خاکی منتقل می شود یکی از مهمترین راههای پیشگیری، مبارزه با پشه و جلوگیری از ورود آن به محل زندگی، نصب توری فلزی با منافذ ريز به در و پنجره ها و خوابيدن در پشه بند پوشاندن قسمت های باز بدن، دوری از محل زندگی پشه خاکی و مناطق آلوده به سالک ، به ويژه هنگام غروب و اوايل شب و بهشازی محیط است.
کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان بیان داشت: این بیماری در ایوان به صورت بومی نیست و بیشتر در افرادی که سابقه مسافرت به مناطق گرمسیر وپرخطر سالک داشته اند بروز می کند.اما خوشبختانه درمان آن موجود است و در صورت تشخیص زودرس و درمان به هنگام موفقیت درمان بالا است.
یاسمی تصریح نمود: مرکز درمان سالک ایوان با امکانات و تجهیزات استاندارد و کادری مجرب در 9 ماهه سال جاری بالغ بر 45 بیمار که اکثراً از مناطق آندمیک و دیگر شهرستان های استان مراجعه نموده اند به صورت رایگان درمان نموده است.