مبارزه مستمر با بیماری سالک باید در برنامه های سالانه دستگاه های اجرایی قرار گیرد
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر محمدمهدی گویا در نشست شورای سلامت استان ایلام اظهار کرد: بیماری سالک هم اکنون در جنوب اروپا ، شمال آفریقا، بخش هایی از کشورهای خاورمیانه و بویژه در کشورهای افغانستان و پاکستان گسترش یافته است.
وی افزود: این بیماری در ایران نیز در طول سال های گذشته در مناطقی مشاهده شده که به منظور پیشگیری از ابتلای مردم این مناطق مورد توجه مسئولان و دست اندرکاران قرار گیرد.
مدیرکل بیماری های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: تغییرات آب و هوایی ، گرم شدن این مناطق و تغییر روش های کشاورزی شرایط را برای رشد و تکثیر عامل این بیماری فراهم می کند.
وی کنترل ناقل بیماری که نوعی پشه خاکی است ، جمع آوری نخاله های ساختمانی ، رعایت مسائل بهداشتی در انتقال فاضلاب ها و جمع آوری سگ های ولگرد را از مهم ترین راهکارهای مقابله با بیماری سالک عنوان کرد و گفت: عوامل ایجاد این بیماری و فراهم شدن برای رشد آن را شناسایی کنیم و نسبت به رفع آنان اقدام کنیم مثلاً کودهای شیمیایی کنونی مورد استفاده در کشاورزی از مناسب ترین کودها برای رشد و تکثیر پشه خاکی است بنابراین در این راستا لازم است دقت و توجه بیشتری به خرج دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات پیشگیرانه مناسب و به موقع در مناطق مستعد بیماری سالک اشاره کرد و بیان داشت: پس از زلزله شهرستان بم به دلیل تاخیر در جمع آوری نخاله های ساختمانی شیوع بیماری سالک در این منطقه به وقوع پیوست که آثار آن تاچند سال بعد نیز مشاهده می شد.
دکتر گویا تاکید کرد: با توجه با اینکه استان ایلام و بویژه شهرستان مهران مهم ترین محل تردد زوار عتبات عالیات است طرح های پیشگیرانه به منظور مقابله با ویروس اینگونه بیماریها در این استان باید بطور ویژه لحاظ شود.
وی با اشاره به میزان ابتلای به بیماری بیماری سالک و عدم رعایت نکات بهداشتی و بی تفاوت بودن به عوامل بروز آن گفت: فرآیند مبارزه با این بیماری 10 سال طول می کشد و باید بطور مستمر در مناطق آلوده با جمع آوری نخاله های ساختمانی و انتقال آن به فاصله های 10 تا 20 کیلومتری شهرها از گسترش آن جلوگیری کرد و کوتاهی و قصور در این رابطه می تواند سبب ساز پدید آمدن این نوع بیماری شود.
مدیرکل بیماری های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: تمامی دستگاه های اجرایی بویژه شرکت های آب و فاضلاب و شهرداری ها باید در مبارزه با شیوع بیماری سالک خود را مسوول بدانند و با هماهنگی کامل طرح های پیشگیری و مبارزه را اجرا کنند.
وی یادآور شد: استفاده از تجارب استان هایی که اقدامات پیشگیرانه مناسب در خصوص بیماری سالک داشته اند، می تواند راهگشا باشد. به عنوان مثال شهر مشهد در سال های گذشته به کانون شیوع بیماری سالک تبدیل شده بود که با برنامه ریزی مسوولان این شهر شمار مبتلایان به سالک در این منطقه بطور محسوسی کاهش یافت که مسوولان سایر استان ها نیز می توانند از تجربه آنان استفاده کنند.