همراهی جامعه در دستیابی به اهداف سلامت نقشی بسزا دارد
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، «حسین کلانتری» معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام در همایش سلامت با شعار «ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره» اظهار کرد: طرح تحول نظام سلامت آرزوی دیرینه امام راحل و خواستههای مقام معظم رهبری را با همت دولت و تدبیر مبنی بر اینکه بیمار دیگر دغدغه هزینه بیماری نداشته بلکه به دنبال درمان آن باشد را محقق کرده است.
وی با بیان اینکه دشمنان ما در مقابل ارائه خدمت سلامت به مردم آن هم در شرایطی که تحریم و تهدیدهای بسیاری حاکم بوده است انگشت حیرت به دهان گرفتهاند، ادامه داد: طرح تحول سلامت در شرایطی پیادهسازی شد که کشور بار سنگین تحریمها را به دوش میکشید، درحالیکه کشورهای دیگر در شرایط تحریم در جهت جبران کاستیها میزان مالیات را افزایش میدهند.
کلانتری گفت: در کنار چنین توفیقی مذاکرات هستهای بهگونهای پیش رفت که بر همگان ثابت شد علیرغم ظرفیتهای موجود در کشور، به دنبال تأمین سلاح کشتارجمعی نبوده و تحریمها برداشته شود هرچند انسجام مردم ایران حتی در شرایط تحریم بسیار سنگین نیز به اثبات رسید و مشخص شد که استقامت و پایداری بر اعتقادات منجر به پیروزی خواهد شد.
وی با اشاره به شعار روز جهانی بهداشت و تأکید بر امنیت غذایی، گفت: در شرایط کنونی بسیاری از مواد غذایی تولیدشده آسیبزا و ناسالم هستند چراکه تولیدکنندگان مواد شیمیایی را در رشد محصولات غذایی دخیل کرده و منجر به آلودگیهای غذایی میشود تا علیرغم مشاهده یک محصول زیبا اما با درصد خطرسازی بالا مواجه شویم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام نقش مشارکتهای اجتماعی را در سلامت مواد غذایی پررنگ عنوان کرد و افزود: همراهی مردم در جهت امنیت غذایی چه در تولید و چه در تأمین و مصرف مؤثر است البته ازآنجاییکه سلامت از هر حوزه دیگری مهمتر است و در سایه نظارت بهداشت باید این امر محقق شود بهتر است با همکاری و مشارکت بیماریهای مشترک بین انسان و دام که در حال شیوع است بهویژه در قصابیهای ورودی شهر جدای از مشکلات روحی و روانی به حداقل برسد.
کلانتری اضافه کرد: در زمان کنونی که تلاشها در جذب توریسم داریم باید به مبلمان و شکل ساختمانهای ورودی شهر بهعنوان ویترین شهر ایلام در جهت جذب سرمایهگذار که نقش مهمی در اشتغالزایی و یقیناً تولید مواد غذایی سالمتر دارد توجه کرد.
وی خاطرنشان کرد: به لحاظ گوشت سفید 3 برابر، گوشت قرمز 2 برابر و همچنین گندم 2 برابر نیاز استان تولید داریم که علاوه بر نوع مصرف این محصولات باید به عادلانه مصرف کردن آن توجه کرد چراکه بدین لحاظ شکاف بزرگی در استان احساس میشود که نیازمند راهکار و عرضه مواد غذایی سالم بر اساس ظرفیتهای استان است.
کلانتری تصریح کرد: باید اطلاعات و آگاهی لازم از طریق سایتهای خبری، مطبوعات، دانشگاهها و مراکز آموزشی در خصوص امنیت غذایی به مردم داده شود تا با جذب مشارکتهای حداکثری گامهای مؤثری برای عملیاتی کردن توسعه بهعنوان ضروریترین نیاز استان با حفظ سلامت شهروندان برداشته شود.
وی گفت: اگر بخواهیم در این زمینه به اهداف مورد نظر خود دست یابیم باید مباحث با پوستاندازی از حالت تئوری خارج شود و شکل عملیاتی به خود گیرد.