حوزه سلامت به تنهایی مسئول حفظ سلامت جامعه نیست
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر «علی دلپیشه» در همایش سلامت که با حضور معاونان استاندار و مدیران دستگاههای مختلف استان و کارکنان بخش بهداشت و درمان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از وجه تمایزهای دولت تدبیر و امید با دولتهای گذشته یکی در حوزه سیاست و دیگری سلامت مردم با اجرای طرح تحول نظام سلامت است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با اشاره به قرار گرفتن در آستانه یکسالگی طرح تحول نظام سلامت، افزود: قبل از اجرای طرح تحول میزان پرداختیها 37 درصد برای بستریها بوده است که در حال حاضر این میزان به 7 درصد رسیده است که بر این اساس 30 درصد ما به التفاوت خدمات درمانی از سوی دولت پرداخت میشود که موجب شده است تاکنون 35 میلیارد تومان در اجرایی کردن طرح تحول نظام سلامت در استان هزینه شده است.
دکتر دلپیشه با بیان اینکه 35 هزار مورد بستری جراحی در مدت یکسال انجام پذیرفته است، گفت: در این مدت 210 نفر پزشک با 800 پرستار فعالیت داشته است اما آنچه در حوزه بهداشت قابل توجه است اینکه بسیاری از شاخصهای بهداشتی بویژه در زمینه مرگ و میر کودکان به صورت محسوس کاهش یافته است و از حتی به میزان زیادی از نرم کشوری بالاتر بوده و در ردیف استان های برتر در این زمینه قرار داریم.
وی به تحول در بخش آموزش نسبت به بیست سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گدشته مجوز پذیرش دانشجوی پزشکی را گرفته و توانستهایم به تازگی مجوز آموزش دستیاری در دو رشته داخلی و اطفال را اخذ کنیم و همچنین اخذ مجوز دستیاری زنان و زایمان را در دستور کار داریم در این میان تحصیلات تکمیلی در رشتههای سلامت محور و برنامههای حوزه غذا و دارو در حال پیگیری است.
این مسوول در بخش دیگری از سخنان خود به مصرف مواد غذایی خصوصاً گسترش مصرف فست فودها در زندگی امروز اشاره و خاطر نشان کرد: ماشینی شدن زندگی باعث افزایش مصرف فست فودها شده است که بازنگری در اطلاعات و تغییر رفتارها میتواند موجب گزینش سبک زندگی مناسب برای دستیابی به سلامتی پایدار شود که بخش بزرگ آن باید توسط کارگزاران و مدران حوزه سلامت سیاستگذاری شود.
وی با بیان اینکه بخشی از مضرات گرد و غبار شناخته شده اما جنبههای مستقیم آن کماکان ناشناخته باقی مانده است، گفت: ذرات گرد و غبار که بر روی محصولات مزارع مینشیند مضرات فراوانی برای سلامتی دارد که در بلندمدت عوارض آن نمایان میشود از این میان میتوان به بروز انواع سرطانها اشاره کرد که سلامتی را تحت تاثیر قرار میدهد.
دکتر دلپیشه با بیان اینکه حفظ سلامتی نیازمند مشارکت اجتماعی است، افزود: تمام ارگانهای مرتبط که توان ورود به مقوله سلامت را دارند مشارکت کنند تا شاهد افزایش بیماری همچون سالک در جنوب استان نباشیم چرا که تنها 20 درصد مباحث بهداشتی با دانشگاه در ارتباط است.
وی تصریح کرد: سلامت امری جامع و فراگیر است که باید بین اهداف دانشگاه با سایر دستگاهها همسویی باشد تا جامعه سالمی داشته باشیم تا از میزان بروز بیماریها کاسته شود.