همایش ایمنی تغذیه سالم در استان ایلام برگزار شد
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، معاون سیاسی، امنیتی استاندار ایلام در ابتدای این همایش با بیان اینکه دولت کارهای خوبی در بخش سلامت انجام داده است، گفت: تامین امنیت غذایی و سلامت مردم براساس شعار غذای سالم از مزرعه تا سفره، در گرو اجرای درست برنامه های حوزه سلامت است.
حسین کلانتری در ادامه اظهار کرد: اتفاق ها و رویدادهای مهمی در حوزه بهداشت وسلامت به همت دولت رخ داد که اگر این برنامه ها بدرستی پیش برود مساله ایمنی غذا حل می شود.
وی یادآور شد: برخ میوه ها و نان ها دارای ظاهری زیبا ولی فاقد کیفیت هستند که مصرف آنها برای بدن مضر و خطرناک است و سلامت بدن را به خطر می اندازد بنابراین ترویج فرهنگ استفاده از نان سبوس دار یک نیاز اساسی است.
کلانتری با بیان اینکه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی رسانه های جمعی در این خصوص ضرورت دارد، تاکید کرد: استان مستعد ایلام از لحاظ کمیت و تولید برخی منابع غذایی پیشرو است بطوریکه تولید مرغ سه برابر و گوشت قرمز دو برابر نیاز مصرفی داریم.
معاون سیاسی استاندار ایلام، بروز رسانی ورزش و زیرساخت های مورد نیاز آن، مدیریت اصولی و کیفی سازی صنایع تبدیلی و تکمیلی حوزه کشاورزی را از عواملی دانست که موجب تقویت و ارتقای جامعه سالم می شود.
وی با اشاره به شعار امسال گفت: بار اصلی در تحقق این شعار تامین سلامت جامعه است که بر دوش مسوولان مرتبط است ولی همه دستگاه های دولتی باید در تامین ایمنی غذای مورد نیاز جامعه اهتمام و عزم جدی داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به عنوان دیگر سخنران این همایش ضمن خیرمقدم به کلانتری معاون سیاسی استاندار و تولید کنندگان صنایع غذایی استان گفت: ایمنی غذا از مزرعه تا سفره مقوله بسیار مهمی است که در هفته سلامت به آن توجه ویژه ای شده است.
دکتر علی دل پیشه به نقش آگاهی سازی جامعه در خصوص تغذیه سالم خاطر نشان کرد: اهمیت تغذیه سالم در جامعه آنچنان بالاست که می توان گفت 25 درصد بیماری های غیر واگیر به علت ناامنی غذایی و تغذیه ناسالم و ناصحیح است بنابراین رسانه ها در آگاه سازی جامعه برای تغییر در سبک زندگی نقش اساسی و محوری دارند.
وی استفاده ریزمغذی ها را از ملزومات سلامت غذایی دانست و یادآور شد: افراد باید بدانند چه مواد خوارکی مصرف و از خوردن چه مواد غذایی اجتناب کنند.
در این همایش که با حضور فعالان و تولید کنندگان صنایع غذایی و مسوولان حوزه بهداشت استان برگزار شد، اعضا به ارایه دیدگاه ها، خواسته ها و دغدغه های خود در زمینه بهداشت و ایمنی غذایی پرداختند.
در پایان برخی صاحبان و تولیدکنندگان صنایع غذایی برتر که استاندارد های سلامت غذایی را در دستور کار خود قرار داده اند، تقدیر شدند.