بیماران روزهدار هیچگاه وعدههای داروی خود را خودسرانه حذف نکنند
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر نصر اله نقدی با بیان اینکه بیمار باید پیش از اقدام به روزهداری، با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزهداری و همچنین نحوه مصرف داروها، مشورت کند، اظهار کرد: بارداری، شیردهی و برخی از بیماریها مانند دیابت، فشارخون، روده تحریکپذیر، یبوست، زخمهای گوارشی (معده و دوازدهه)، اختلالات کلیوی، بیماریهای اعصاب و روان و آسم همگی از شرایط جسمی هستند که بیمار باید با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزهداری و همچنین نحوه مصرف داروها، مشورت کند.
وی ادامه داد: روزه داران اگر مبتلا به بیماری خاصی هستند که مجبور به مصرف دارو در ایام مبارک رمضان می باشند، قبل از هر چیز با پزشک معالج خود مشورت نمایند.
دکتر نقدی تاکید نمود: روزه داران مطابق سلیقه خود زمان مصرف داروها را تغییر ندهند بلکه مصرف بسیاری از داروها را می توان پس از مشورت با پزشک به زمان سحری یا افطار منتقل نمود.
وی خاطر نشان کرد: روزه داران چنانچه مبتلا به بیماری مزمن مانند فشارخون، چربی خون، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و بیماری کلیوی میباشند، در این خصوص که آیا روزهداری برای آنان بدون اشکال است یا خیر و همچنین در صورت بیخطری، در مورد نحوه مصرف دارو و رژیم غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان، با پزشک مشورت نمایند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید نمود: اثربخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف به موقع آنها در زمان معین دارد بنابراین در ایام روزهداری خودسرانه نوبت داروی خود را قطع ننمایند.
وی در ادامه این مطلب گفت: قطع ناگهانی برخی از داروها به واسطه روزهداری بسیار خطرناک است. درباره قطع داروهای خود و نحوه استفاده آنها در ماه مبارک رمضان، با پزشک و یا داروساز خود مشورت نمایند.
دکتر نقدی همچنین در خصوص افرادی که دارای بیماری دیابت می باشند، بیان داشت: بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک تحت بررسی پزشکی قرار گیرند. بیماران باید از نظر سطح قند خون، فشار خون، چربی خون، انعقاد خون و بررسیهای کلی وضعیت بیوشیمی خون پایش گردند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه مبارک تعیین گردد.
وی با بیان اینکه هم بیماران و هم خانواده مبتلا به دیابت باید در رابطه با خطرات احتمالی تهدید کننده فرد بیمار در ایام روزهداری مورد مشاوره قرار گیرند، تاکید نمود: در مورد علائم افزایش و کاهش قند خون، اندازهگیری قند خون، تنظیم وعدههای غذایی، فعالیت بدنی و مصرف داروها در ماه مبارک باید آموزش لازم را دریافت کنند. علاوه بر این، روش درمان و اقدامات لازم در صورت بروز مشکل باید به همراه بیمار آموزش داده شود.