X

اخبار

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 23 تیر 1394
روش‌هاي متعدد رفع بي‌اختياري ادرار در مطب و بيمارستان قابل انجام است

  روش‌هاي متعدد رفع بي‌اختياري ادرار در مطب و بيمارستان قابل انجام است

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، این متخصص در ادامه سخنان خود بیان داشت: بي‌اختياري ادرار از هر نوعي که باشد، محدوديت‌هاي زيادي براي فرد ايجاد مي‌کند. افرادي که از اين مشکل رنج مي‌برند، نمي‌توانند راحت و بي‌دغدغه از خانه بيرون بروند يا حتي در مهماني‌ها و فعاليت‌هاي عمومي ‌شرکت کنند چراکه مدام بايد مثانه خود را تخليه کنند. امروزه روش‌هاي متعددي براي رفع بي‌اختياري ادرار وجود دارد در اين ميان، تبليغاتي در مورد روشي ديده مي‌شود که ادعا مي‌شود بدون درد و خونريزي مشکل بي‌اختياري را حل مي‌‌کند، اما آيا واقعا چنين روشي وجود دارد؟

 

وی به انواع بي‌اختياري ادرار در افراد مبتلا به این بیماری اضافه کرد: بي‌اختياري ادراري را مي‌توان به 4 گروه تقسيم کرد؛ از شايع‌ترين انواع آن «بي‌اختياري از نوع استرس» است که به علت افزايش فشار شکمي و به دنبال سرفه، عطسه، خنديدن، بلند کردن اشياء سنگين يا حرکات ورزشي ايجاد مي‌شود. «بي‌اختياري از نوع اضطرار» باعث مي‌شود فرد با پر شدن مثانه براي رفتن به دستشويي احساس فوريت داشته باشد، طوري که نتواند خود را کنترل کند و تا قبل از رسيدن به دستشويي ادرارش خارج شود.
 
دکتر حمزه‌اي اصفهاني در ادامه این بحث گفت: نوع سوم بي‌اختياري، «سرريز‌کننده» است که بر اثر انسداد مثانه يا از دست رفتن خاصيت ارتجاعي و عضلاني آن ايجاد مي‌شود؛ يعني مثانه به يک کيسه معمولي تبديل مي‌شود و هر زمان ادرار به حجم بيش از حدي برسد، آن را سرريز مي‌کند. «بي‌اختياري کامل» هم ممکن است بر اثر صدمه يا قطع شدن گردن مثانه ايجاد شود. اين بيماران کاملا بي‌اختيار هستند؛ يعني در هر زمان و شرايطي ادرار از مثانه‌شان خارج مي‌شود. بيشتر مبتلايان به بي‌اختياري ادرار خانم‌ها هستند.
 
وی با اشاره به اینکه کدام درمان می تواند مناسب‌تر باشد، خاطر نشان کرد: هريک از انواع بي‌اختياري ادرار، روش‌هاي درماني مختلفي دارد بنابراين قبل از انتخاب روش مناسب، بايد دليل بي‌اختياري تشخيص داده شود. به اين منظور پزشک سونوگرافي، نوار مثانه و سيستوسکوپي (اندوسکوپي داخل مجرا و مثانه) درخواست مي‌کند. «پد تست» و «چارت‌هاي تخليه ادرار» نيز مشخص مي‌کنند که آيا شکايت بيمار از بي‌اختياري حقيقي است يا تصور مي‌کند دچار بي‌اختياري است. در پد تست، بيمار بايد از پوشک يا نوار بهداشتي مخصوصي استفاده کند و براي يک تا چند ساعت مايعات بنوشد اما ادرار نکند. سپس ميزان رطوبت پد اندازه‌گيري مي‌شود. در چارت‌هاي تخليه ادرار نيز بايد فواصل ادرار و حجم آن را طي شبانه‌روز ثبت شود. علاوه بر اينها، سابقه بيماري‌هاي مغزي مثل پارکينسون، سکته مغزي، ديسک کمر، برداشتن رحم يا هيسترکتومي و تعداد دفعات‌زايمان نيز بايد در نظر گرفته شوند و فرد کاملا از لحاظ حس منطقه لگني بررسي شود.
 
این متخصص کلیه و مجاری ادراری با بیان این مطلب که اين بيماري درمان فوري ندارد، یادآوری کرد: بعد از تشخيص علت بي‌اختياري ادرار، پزشک سعي مي‌کند راحت‌ترين و کم‌عارضه‌ترين روش درمان را در نظر بگيرد. به همين دليل اغلب در مرحله اول از دارودرماني استفاده مي‌شود. بيماران بايد صبور باشند و با پزشک خود همکاري کنند. متاسفانه خيلي از افراد زماني به پزشک مراجعه مي‌کنند که ديگر وضعيت برايشان قابل‌تحمل نيست. از طرفي انتظار دارند در عرض يک هفته درمان شوند درحالي که رسيدن به نتيجه دلخواه زمان مي‌برد.
 
دکتر حمزه ای اصفهانی بیان داشت: اگر بي‌اختياري ادرار با گذشت حدود 3 ماه به دارودرماني جواب ندهد، بايد از روش‌هاي درماني ديگر استفاده کنيم. يکي از اين روش‌ها جراحي است که به شيوه‌هاي مختلفي انجام مي‌شود. جراحي باز را مي‌توان از ناحيه واژن، روي شکم يا هر دو ناحيه همزمان انجام داد. اين جراحي‌ها از روش‌هاي درماني قديمي‌تر محسوب مي‌شوند اما هنوز هم براي بعضي بيماران مناسب‌ترند.
 
تصاویر
  • روش‌هاي متعدد رفع بي‌اختياري ادرار در مطب و بيمارستان قابل انجام است
ثبت امتیاز