مراقب گوشت آلوده ابتلا به تب کنگو باشید
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، علی جلیلیان در رابطه با بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، اظهار کرد: بیماری ویروسی (سیسیاچاف) از طریق کنه و انتقال ویروس از خون، ترشحات، بافت و گوشت حیوان آلوده به انسان صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه این بیماری در پرندگان الی شترمرغ وجود ندارد، ادامه داد: ویروس تبدار کریمه کنگو در حیوانهای اهلی مثل گاو، گوسفند و بز وجود دارد و از طریق مصرف گوشت آلوده، کشتارگاههای غیرمجاز، تماس با امحا و احشا حیوانات آلوده امکان انتقال به انسان وجود دارد.
جلیلیان علائم بیماری تب کریمه را شامل تب، سردرد، سرگیجه و حالت تهوع عنوان کرد و گفت: با ورود ویروس به بدن شخص دچار خونریزی از مجاری خروجی مثل بینی میشود و علاوه بر این خونریزی به صورت زیرپوستی نیز یکی از علائم بروز بیماری است.
وی اضافه کرد: اگر فرد مورد گزش کنه قرار بگیرد از زمان ورود ویروس تا زمان بروز علائم 3 تا 9 روز نیاز است که شخص دچار بیماری شود اما این زمان در صورت مصرف گوشت آلوده بین 5 تا 6 روز و حداکثر 12 الی 13 روز به طول میانجامد.
کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان ایلام در مورد پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کنگو تاکید کرد:عدم استفاده از گوشت تازه، پرهیز از گوشت کبابی و نیمپز، پرهیز از تهیه و مصرف گوشت از مراکز غیرمجاز را راههای یشگیری از ابتلا برشمرد.
وی گفت: مرکز بهداشت برای جلوگیری از شیوع بیماری سمپاشی در مکانهای بروز بیماری را انجام میدهد البته باید قصابها و مراکز کشتار در هنگام ذبح یا فروش از وسایل ایمنی مثل دستکش، ماسک و... استفاده کنند.
جلیلیان افزود: اگر شخصی با علائم بیماری به مراکز درمانی مراجعه کند در مرحله اول به اتاق ایزوله منتقل میشود و با تجویز کپسول ریباویلین مراحل درمان شروع میشود و تا دریافت نتیجه آزمایش در اتاق ایزوله باقی میماند اگر از بیماری شخص اطمینان حاصل شد باید آب الکتروئید به وسیله سرم به بدن منتقل شود.