X

اخبار

تاریخ انتشار: پنجشنبه 26 شهریور 1394
ایلام به واسطه شرایط خاص اقلیمی و فرهنگی، زمینه های بالقوه ای در پژوهش دارد

  ایلام به واسطه شرایط خاص اقلیمی و فرهنگی، زمینه های بالقوه ای در پژوهش دارد

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر علی دل پیشه در نشستی که در محل سالن جلسات استانداری ایلام برگزار شد، ضمن خیرمقدم به معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و تقدیر از حضور مهندس مروارید استاندار و علی محمدی نماینده مردم استان در مجلس اظهار کرد: استان ایلام به واسطه شرایط خاص اقلیمی، جغرافیایی، فرهنگی و نژادی استانی بکر محسوب می گردد که زمینه های باالقوه ای در تحقیقات و پژوهش داراست.

 
وی افزود: خوشبختانه با قدمت کم دانشگاه علوم پزشکی ایلام، هم اکنون محققین خوب و فعالی در سطح استان در حوزه سلامت وجود دارد که سابقه فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی مناسبی در سطح استان و کشور دارند.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ادامه داد: امیدواریم که با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در استان و مساعدت های ایشان شاهد اقدامات خوبی در زمینه تحقیقات و پژوهش باشیم و بتوانیم در این مسیر گامهای استواری برداریم و استان را به جایگاه شایسته ای در این زمینه برسانیم.
 
وی با بیان اینکه تردد زائران عتبات عالیات به عنوان فرصت و تهدید برای استان ایلام محسوب می گردد، گفت: در ایام مختلف سال و خصوصاً اربعین شاهد حضور میلیونی زائران در استان ایلام خواهیم بود که قطعاً به لحاظ سلامت نیاز به کار تحقیقاتی مناسبی داریم که بتوانیم در این زمینه به انتظارات مطلوب خود در بحث بهداشت و درمان و ارائه این خدمات به این جمعیت عظیم برسیم.
 
دکتر دل پیشه با اشاره به اینکه بیماری سالک از بیماری های بومی استان است، ابراز داشت: وجود 430 کیلومتر مرز مشترک استان ایلام با عراق و تردد افراد مختلف از پایانه مرزی مهران می تواند درزمینه بروز و تشدید بیماری سالک یک تهدید برای استان باشد. اجرای یک برنامه جدی علمی و منسجم در خصوص علت شیوع و گسترش بیماری سالک در برخی مناطق این استان ضروری است و در این راستا یک مرکز تحقیقاتی در شهرستان دهلران تاسیس نموده ایم که نیاز به تخصیص اعتبارات و تجهیز و تکمیل دارد.
 
وی با بیان اینکه استان ایلام با بیان اینکه عوامل مختلفی چون فشارهای ناشی از استرس محیطی، جنگ تحمیلی و گرد وغبار در ناباروری دخیل است، افزود: نیاز به تاسیس مرکز ناباروری دارد و با احداث این مرکز می توانیم علاوه بر خدمات دهی به مردم استان، زمینه های توریست درمانی در بخش ناباروری از استان های مجاور در کشور عراق را فراهم سازیم. 
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در خاتمه سخنان خود یادآوری کرد: در عمده شاخص های مربوط به بیماری های واگیر و غیرواگیر تفاوت های عمده ای بین شاخص های کشوری و استانی وجود ندارد اما در برخی شاخص ها چون ناباروری نیازمند توجه ویژه ای از سوی دولت هستیم. 
 
تصاویر
  • ایلام به واسطه شرایط خاص اقلیمی و فرهنگی، زمینه های بالقوه ای در پژوهش دارد
ثبت امتیاز