با رعایت سبک زندگی مناسب، سلامت را به خود هدیه کنیم
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر علی دل پیشه در همایش روز جهانی غذا به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تسلیت فرا رسیدن ماه محرم، ايام سوگواري سيد و سالار شهيدان ابا عبدالله الحسين (ع) و خیر مقدم به مدعوین اظهار کرد: شعار روز جهانی غذا امسال با عنوان"کشاورزی و حمایت اجتماعی" بیانگر مفهوم عمیق و کاربردی آن است و نقش غذا و تغذیه در سلامت جامعه را به خوبی نشان می دهد.
وی ادامه داد: مطالعه بیماری ها، گسترش و توزیع آنان در جهان نشانگر اهمیت غذا و تغذیه و به طور کلی اهمیت سبک زندگی در بروز و شیوع بیماری ها می باشد.
دکتر دل پیشه با بیان اینکه مناطق و اقلیم هایی که کشاورزی در حد مطلوب نیست و از سرمایه های لازم برای تهیه غذا و ملزومات غذایی بهره ای ندارند، افزود: قطعاً مسئله سوء تغذیه در این مناطق متصور خواهد بود و مطالعه نقاط مختلف به لحاظ توزیع و بروز بیماری ها در کشور و جهان نشانگر این است که بسیاری از بیماری ها مستقیماً با سوء تغذیه سروکار دارند و متاسفانه در سالیان گذشته در استان ایلام و کشور سیری صعودی داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در ادامه این مطلب گفت: اگر چه این افزایش به واسطه امکان بیشتر کشف بیماری ها با دستگاهها، امکانات و متخصصان بیشتر می باشد، اما بخشی از آن به سبک زندگی افراد در جامعه بستگی دارد.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه ذائقه ها به صورت قابل توجه و کنترل ناپذیر تغییر پیدا کرده اند و در میان قشر فعال و پویای جامعه مانند جوانان و نوجوانان که در حال رشد هستند، ذائقه ها تفاوت پیدا نموده و به سمت غذاهای آماده و فست فودها گرایش پیدا کرده اند.
دکتر دل پیشه با اشاره به این نکته که می طلبد صاحبان صنایع غذایی به دانش روز دنیا در رابطه با سبک زندگی سالم و تولید غذاهای مناسب، در تحقق سلامت افراد در جامعه کمک نمایند، تصریح کرد: خوشبختانه در استان ایلام تلاش های مناسبی در راستای سالم بودن مواد غذایی با کیفیت انجام شده که برخی از این صنایع استانی حتی در کشور نیز شناخته شده هستند که افتخاری برای استان محسوب می گردد.
وی ادامه داد: نکته ای که لازم است به آن توجه زیادی شود، در رابطه با ناامنی غذایی می باشد که توسط مدیریت و برنامه ریزی کشور با استفاده از آمار وزارتخانه های مختلف تهیه می کنند، ارائه می شود و متاسفاه استان ایلام یکی از استان هایی می باشد که در رده نسبتاً نا امن غذایی قرار گرفته که نشأت گرفته از برخی از مشخصه ها و مولفه های مربوط به کشاورزی، نحوه تخصیص اعتبارات، اقلیم و آب و هوای منطقه، در دسترس نبودن مواد غذایی و... می باشد و می طلبد که با این وضعیت اعلام شده برنامه ها و اهداف مربوط به آن را دنبال نموده و در راستای رفع این مشکل تلاش نماییم.
دکتر دل پیشه در خاتمه سخنان خود ابراز کرد: انشگاه علوم پزشکی ایلام دیدگاه حمایتی از صنایع غذایی در استان دارد و امیدواریم که در کنار یکدیگر و همفکری و تعامل بتوانیم در راستای رشد صنایع غذایی و ارتقاء میزان سلامت مردم در جامعه گام برداریم.