مکالمه طولانی تلفن همراه برای سلامتی انسان مضر است
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، موسی مرادی در این رابطه اظهار داشت: بسیاری از افراد در مورد تاثیر سوء امواج رادیوفرکانسی (RF) و نقش آن ها در بروز سرطان و دیگر مخاطرات جدی آن ها آگاهی کافی ندارند. شواهد علمی حاکی از آن است که هر سرطانی به امواج تلفن همراه مرتبط نیست و ممکن است سایر عوامل نیز در بروز آن دخیل باشند.
وی افزود: اکثر اپراتور های تلفن همراه از امواج رادیوفرکانسی در محدوده 3 kHz تا 3000 GHz استفاده می کنند. طی پانزده سال اخیر مطالعات علمی زیادی روی تاثیرات رادیوبیولوژیکی امواج RF انجام شده است و اکثر آن ها عدم وجود رابطه ای خاص بین پرتوگیری RF ناشی از تلفن همراه و مخاطرات آن روی بدن گزارش داده اند. البته در صورت مواجه طولانی مدت با این امواج، دمای بدن مخصوصا در نواحی سرو گردن که آستانه دوز پایینی دارند، بالا رفته و احتمال آسیب بالا می رود.
کارشناس ارشد واحد تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو ایلام بیان داشت: تلفن های همراه حتی هنگامی که در حالت آماده به کار قرار گیرند موج RF ساطع می کنند. به منظور کاهش اثرات احتمالی در مواجه با امواج RF، محققین همواره توصیه می کنند که هنگام استفاده از تلفن همراه فاکتور های مدت زمان استفاده ، محل نگه داری و روش استفاده در نظر گرفته شوند.محققین توصیه می کنند به دلیل احتمال جهش ژنی و آسیب جنسی به سلول های جنسی مردان و جلوگیری از ناباروری، تلفن همراه به دور از ناحیه بیضه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: تحقیقات نشان می دهد کسانی که به طور میانگین بیش 50 دقیقه در روز با تلفن همراه صحبت می کنند به دلیل سوختن گلوکز بیشتر در آن سمت مغز که در مواجه با اشعه است احتمال بروز فراموشی زودرس و یا سایر آسیب های گرمایی وجود دارد.
مرادی در پایان گفت: بنابراین هنگام عدم استفاده طولانی مدت از تلفن همراه بهتر است دستگاه خاموش یا حتی الامکان در وضعیت بدون آنتن قرار گیرد و نیز هنگام استفاده ، از نواحی آسیب پذیر مانند چشم، سر و گردن و... دور نگه داشته شوند .