جلسه کارگروه بهداشت ودرمان درحوادث غیر مترقبه و پدافند غیر عامل
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه دکتر رسولی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ضمن خیر مقدم به حضار ، با بیان اهداف جلسه به تعریف پدافند غیر عامل پرداخت و ادامه داد: مدیریت سلامت در هنگام بروز حوادث و بلایا و لزوم آمادگی در سطح مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان و بخش فوریتهای پزشکی پیش از وقوع جهت مقابله با حوادث و بروز رسانی تجهیزات ، امکانات و ملزومات مورد نیاز در اسرع وقت امری بسیار مهم و حیاتی است.
وی در ادامه سخنان خود وضعیت کنونی بیمارستان شهدارا از نظر تامین برق ،آب ، دپوی دارو و سوخت و نیز تجهیز بخشهای بیمارستانی ، مطلوب خواند و مواردی همچون هماهنگی و اقدام لازم توسط فوریت پزشکی نسبت به تجهیز و رفع نواقص آمبولانس های کلیه پایگاه ها و نیز تامین آمبولانس جایگزین، آمادگی لازم مراکز بهداشتی درمانی تابعه، تیم های واکنش سریع و کلیه واحدهای مرکز بهداشت شهرستان بخصوص بهداشت محیط و واحد مبارزه با بیماریها نسبت به تامین تجهیزات و ملزومات مورد نیاز، پیگیری و اقدام از طریق نهادهای ذیربط در رابطه با رفع مشکلات ارتباطی ناشی از وقوع سیل اخیر، تامین تانکر ذخیره آب و سوخت جهت خانه های بهداشت ومراکز بهداشتی درمانی و هماهنگی با دیگر ادارات و نهادهای مرتبط با سلامت شهرستان ونیز شهرستانهای همجوار در هنگام وقوع حوادث غیر مترقبه را مورد تاکید قرار داد.
سپس مهندس نصرالهی معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان با توجه به خسارت ناشی از سیل اخیر در منطقه و وقوع یک مورد مرگ در بخش پهله ، شناسایی نقاط ضعف و رفع نواقص موجود در هنگام بروز چنین حوادث طبیعی در سطح شهرستان را لازم دانست.
وی ضمن بیان رسالت پدافند غیر عامل و شرح وظایف، نکاتی پیرامون اعزام اکیپ ها به منطقه در اسرع وقت، تشکیل جلسه فوری با اعضا ، مرور امکانات ، بررسی وضعیت جاده ای با توجه به قطع ارتباط جاده ای و تلفنی ، لزوم استفاده از بی سیم جهت برقراری ارتباط ، ناوگان حمل و نقل ، عدم وجود ژنراتور برق در مراکز بهداشتی درمانی ، توجه به پیش بینی و گزارشات هواشناسی در خصوص سامانه های بارشی را برای حاضران بیان نمود.
مهندس نصرالهی با بیان مطالبی در رابطه با حوادث سالهای گذشته در خصوص آب گرفتگی بخش دشت عباس و موسیان و جاده میمه به سمت ایلام و نیز نقاط مرزی و مشکلات اعزام بیماران، خاطر نشان کرد: در کمیته پدافند غیر عامل باید برنامه ریزی جهت تامین خودروهای با قابلیت عبور از مناطق صعب العبور و نیز فراخوان تیم های واکنش سریع مد نظر باشد.
همچنین در بخش دیگری از این جلسه منصوری مدیر بیمارستان شهدای شهرستان دهلران گزارشی کلی از وضعیت بیمارستان در خصوص دپوی دارو ، آب ، برق ، نیاز های درمانی، نیروهای متخصص ، دسترسی به نیروی کافی ، وسایل نقلیه و لیست شماره تلفن های پرسنل را برای حاضران تشریح نمود.
دارابی مترون بیمارستان نیز با تشریح عملکرد بخش اورژانس به پلان های A,B,Cاشاره و اظهار داشت: در صورت تجمع بیمار در هریک از پلان های بخش اورژانس ، اورژانس مجدد جایگزین خواهد شد و تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شده است.
عباسی مسئول فوریتهای پزشکی شهرستان دهلران نیز به عنوان دیگر سخنران این جلسه وظیفه اورژانس پیش بیمارستانی را در پدافند غیر عامل صد چندان خوانده و به وضعیت ساختمانی ، تلفن ثابت ، بی سیم و اپراتورهای اورژانس اشاره نمود.
وی با بیان این نکته که شهرستان دهلران نسبت به کل استان بیشترین مسافت را با مرکز استان دارد، داشتن ارتباط قوی ، وجود ریپیتر و هماهنگی باسایر ارگانها را لازم دانست.