به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این کارگاه آموزشی دکتر علی دل پیشه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ضمن خیرمقدم به رئیس انجمن تغذیه بالینی آسیا و اقیانوسیه و همراهان وی اظهار کرد: تغذیه ای که بر اساس اصول علمی و با در نظر گرفتن کلیه نیازهای بدن تنظیم شده باشد موجب تامین سلامت انسان می شود.
وی ادامه داد: قطعاً حضور عزیزان بزرگوار و سرشناسی همچون دکتر نوروزی که از افتخارات کشور در زمینه علمی می باشند، در استان ایلام مثمر ثمر بوده و باعث انتقال دانش و معلومات ارزنده ای به بدنه دانشگاه علوم پزشکی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ادامه داد: در حوزه درمان خوشبختانه با تلاش و اهتمام معاون محترم و دیگر دست اندرکاران این حوزه، برنامه های شاخصی برای افزایش سطح آگاهی و دانش کارکنان در دانشگاه انجام شده که برگزاری دوره های مدیریت بیمارستانی برای اولین بار در کشور و کارگاههای آموزشی مختلف با دعوت از اساتید برجسته استانی و کشوری تنها نمونه هایی از این برنامه هابوده است.
دکتر دل پیشه در پایان سخنان خود یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی ایلام در آینده قطعاً از وجود اساتید برجسته و مجرب برای برگزاری کارگاهها و برنامه های مورد نظر در دانشگاه بیشتر از گذشته بهره مند خواهد شد و از این برنامه ها حمایت ویژه خواهیم کرد.
در ادامه نیز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز ضمن خیرمقدم به رئیس انجمن تغذیه بالینی قاره آسیا و اقیانوسیه و تقدیر از حضور رئیس دانشگاه و پزشکان و کارشناسان تغذیه دانشگاه ابراز کرد: برگزاری این کارگاه دو روزه با حضور استاد برجسته کشور یقیناً دستاوردهای مهمی برای دانشگاه به همراه خواهد داشت.
دکتر عبدالنور کرد جمشیدی افزود: برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه در بیمارستان ها به ویژه بیماران بستری در بخش های سی سی یو و ان آی سی یو یکی از نیاز های استان بود که خوشبختانه با حضور دکتر نوروزی این کارگاه در دو روز با هدف انتقال دانش به جامعه هدف برگزار می شود.
وی بیان کرد: بر اساس برآوردها هر 10 تخت سی سی یو و 150 تخت عمومی در بیمارستان نیاز به یک کارشناس تغذیه دارد بنابراین آموزش این کارشناسان می تواند مشکلات موجود در بحث تغذیه را مرتفع نماید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآوری کرد: اهداف این گونه کارگاهها مباحثی همچون ارتقاء سطح گیفی و علمی و توانمندسازی مشاوره ای و نهادینه کردن و ارزش دادن به رشته تغذیه در بیمارستان ها به ویژه بخش های ویژه می باشد.
در ادامه نیز دکتر عبدالرضا نوروزی رئیس انجمن تغذیه بالینی آسیا و اقیانوسیه ضمن تقدیر از دعوت رئیس دانشگاه و معاونت درمان از وی برای تدریس در این کارگاه آموزشی گفت: اگر بخواهیم در بیمارستان ها برنامه تغذیه مناسب را عملی سازیم باید به اهداف آن توجه ویژه ای داشته باشیم.
وی ادامه داد: باید این نکته را یادآور شد که وضعیت تغذیه بیماران در بخش مراقبتهای ویژه و دیگر بخشهای درمان در کشور طی چند سال گذشته بهبود قابل توجهی یافته است.
رئیس انجمن تغذیه بالینی آسیا و اقیانوسیه رعایت تغذیه اصولی در بیمارستانها را دارای اهمیت دانست و ادامه داد: موضوع سلامت در تغذیه در فضای دانشگاهی دارای اهمیت بسیاری است و البته با اقدامات انجام شده بویژه با توجه به طرح تحول نظام سلامت به مباحث تغذیه هم اکنون تغذیه اصولی و علمی در بیمارستاها مورد توجه قرار دارد.
رییس انجمن تغذیه بالینی آسیا و اقیانوسیه خاطر نشان کرد: در گذشته عدم وجود کارشناسان تغذیه در بیمارستان ها و بخش های ویژه مشکل و نقص محسوب نمی شد زیرا برای تغذیه بیماران از نظر پزشکان بهره گرفته می شد.
دکتر نوروزی ضمن ابراز خرسندی از اهتمام ویژه در دانشگاه علوم پزشکی ایلام در امر سلامت تغذیه بیماران بیان داشت: با توجه به برگزاری این گونه کارگاهها میزان دانش علمی و تجربی کارشناسان تغذیه در بیمارستان های استان و به ویژه در بخش های ویژه ارتقاء خواهد یافت.
در ادامه این کارگاه دکتر نوروزی به بیان شاخص های تغذیه بیماران و میزان سنجش تغذیه مورد نیاز بیماران مختلف بستری در بخش های ویژه کودکان و بزرگسالان را برای حاضران تشریح نمود و به سوالات آنان در این راستا پاسخ داد.