کارگاه بازآموزی پیشگیری از بیماری فشار خون و آشنایی با فاکتور های آزمایشگاهی (CBC )
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، منصوری ذلانی کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان در این کارگاه عنوان کرد: بیماری فشار خون را قاتل خاموش می گویند، چرا که اکثرا هیچ علامتی ندارد، فشار خونیکی از بارزترین بیماریهای کشنده بوده که در ظاهر بی خطر است وتا زمانی که اندازه گیری نشود اطلاعی از بالا بودن آن نبوده تا اینکه صدمات جبران ناپذیری بر فرد بیمار وارد می کند.
وی افزود: پرفشاری خون در یکی از دو گروه پرفشاری اولیه یا پرفشاری ثانویه قرار میگیرد. حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد از موارد از نوع پرفشاری اولیه هستند و این بدان معناست که هیچ دلیل پزشکی مشخصی برای آن وجود ندارد .
کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان در ادامه بیان کرد: ۵ تا ۱۰ درصد دیگر از نوع پرفشاری ثانویه هستند که شرایط تاثیر گذار بر کلیهها، شریانها، قلب یا دستگاه غدد درون ریز باعث ایجاد آن میشوند.
ذلانی تصریح نمود: در برخی موارد بالا رفتن فشار خون باعث خونریزی مغزی میشود و پرفشاری خون عامل خطر عمده در سکته مغزی، سکته قلبی،نارسایی قلب، آنوریسمهای شریانی، بیماری شریانهای پیرامونی و دلیل بیماریهای مزمن کلیه است.
هم چنین در ادامه این کارگاه نیز امیدی کارشناس آزمایشگاه شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان بیان کرد: اولین آزمایشی که اغلب پزشکان در صدر آزمایش های درخواستی قرار می دهند و شاید بیشترین آزمایشی که همه ما نام آن را شنیده ایم، CBC است.
وی ادامه داد: در این آزمایش، شمارش گلبول های قرمز، اندازه گیری شاخص های گلبول های قرمز مانند حجم متوسط آن ها، غلظت متوسط هموگلوبین، اندازه گیری هموگلوبین و هماتوکریت، شمارش گلبول های سفید، شمارش پلاکت ها و … صورت می گیرد. در واقع همه سلول های خونی و فاکتور های موجود در خون بررسی می شوند.
امیدی یادآور شد: با بررسی هر یک از موارد بالا یک سری بیماری را می توان تشخیص داد. برای مثال درباره گلبول های قرمز، انواع کم خونی ناشی از فقر آهن، ناشی از کمبود ویتامین B12 و اسید فولیک و … تشخیص داده می شود. بیماری هایی چون التهاب، عفونت و کمبود پلاکت و یا پرخونی و غیره نیز به این ترتیب تشخیص داده می شوند.