X

اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 08 اردیبهشت 1395
برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام

  برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این کنگره رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام و رئیس این کنگره بین المللی ضمن خیرمقدم به مسئولان کشوری و استانی و همچنین اندیشمندان و دانشمندان اپیدمیولوژیست داخلی و خارجی اظهار کرد: مجموعه دانشگاه و سایر دست اندرکاران استانی و کشوری تمام تلاش خود را برای برگزاری این کنگره در خور نام استان و کشور به کار گرفته اند زیرا برگزاری اینگونه کنگره های علمی در جهت ارتقاء سطح علمی و پژوهشی استان تاثیر بسزایی خواهد داشت. 

 
دکتر علی دل پیشه در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح اهداف رشته اپیدمیولوژی پرداخت و بیان داشت: اپیدمیولوژیی مطالعه توزیع و نحوه انتشار و علت یابی بیماری ها، کنترل و اندازه گیری و فراوانی آنان و بهره گیری از نتایج این مطالعات برای حل مشکلات بهداشتی جامعه است.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام تصریح کرد: این علم توأم با عمل است و هم سابقه دیرینه و طولانی در در تاریخ دارد به طوریکه در 2400 سال پیش جرقه های این علم در زندگی بشر زده شد که بقراط اندیشمند بزرگ، نقش عوامل محیطی را در سلامت انسان تبیین نمود.
 
وی با بیان اینکه این رشته تاکید بر گروه به جای فرد دارد و علم کمیت ها و بررسی ارتباطات، اختلاف ها، مقایسه ها و تغییرات روند الگوی بیماری است، خاطر نشان کرد: این علم به جنبه های پیشگیری بیشتر از درمان توجه دارد و مهمترین اهداف این رشته مشخص کردن عوامل سبب ساز بیماری ها و علل آن، مطالعه تاریخچه طبیعی و عوامل پیش آگاهی بیماری هاف ارزشیابی روشها بر درمانی جاری و بخصوص پس از اجرای طرح تحول نظام سلامتف نقش اپیدمیولوژی در ارزشیابی روشها و طرح های اجرا شده در کشور بسیار حائز اهمیت است.
 
وی ادامه داد: پایه ریزی تصمیمات مناسب در حوزه بالین، توجه به فراوانی یا رویداد بیماریف از این رویکرد اپیدمیولوژی می توان به این نتیجه گیری رسید که ممکن است افراد در معرض خطرات یکسانی برای ابتلا به بیماری باشند اما میزان ابتلای آنان متفاوت است که این به واسطه ویژگی های شخصی و محیطی موجود است که میزان ابتلا را متفاوت می سازد.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه اپیدمیولوژیست ها الگوی مواجهه ایجاد بیماری را به همان نحوی مشاهده می کنند که بطور طبیعی در جوامع بشری رخ می دهند، گفت: یک اپیدمیولوژیست بیماری را هم از جنبه بالین و هم از جنبه اجتماعی آن مورد بحث و بررسی قرار می دهد و تمرکز بر جمعیت های اسانی و اتکا بر مشاهده های غیرتجربی و حضور در متن جامعه ارز مهمترین ویژگی های این رشته است.
 
وی اضافه نمود: شناسایی سیر طبیعی بیماری ها از طریق سنجش میزان کشندگی و بررسی عوامل پیش آگاهی دهنده از جمله استفاده از تحلیل بقا جهت شناسایی گروههای بیماران با پیامدهای بالینی مطلوب و یا نامطلوب از جمله ویژگی های دیگر این رشته ارزشمند است که اپیدمیولوژی بالینی را به عنوان زمینه اصلی این کنگره قرار داده است.
 
دکتر دل پیشه در پایان سخنان خود از حضور همه اندیشمندان خارجی و داخلی در این کنگره تقدیر نمود و یادآور شد: برگزاری کنگره بین المللی اپیدمیولوژی در استان ایلام افتخاری برای محققان، اندیشمندان و پژوهشگران و مردم استان ایلام است که بیانگر رشد و بالندگی علم تحقیق و پژوهش این دیار می باشد.
 
در ادامه این کنگره نیز استاندار ایلام ضمن خوش آمدگویی به مسئولان اکشوری و استانی و همچنین مدعوین و مهمانان داخلی و خارجی اظهار کرد: امروزه براي كاهش يا كنترل بيماري هاي همه گير و چگونگي مطالعه بر روي اين بيماري ها، ايجاد ارتباط نزديك و مداوم علمي بين پژوهشگران رشته هاي علوم انساني و باليني موثر و اجتناب ناپذير است.
 
محمدرضا مرواريد ابراز كرد: در دنياي كنوني مسايل سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در بروز اپيدمي بيماري هاي همه گير دخيل هستند به عنوان مثال جنگ و استفاده از سلاح هاي جنگي بتدريج موجب بروز بيماري و اختلالاتي بين مردم درگير ايجاد مي كند.
 
وي افزود: همچنين مواردي نظير نوع و شيوه تغذيه و مسايل اجتماعي چون طلاق و خودكشي در شيوع بيماري هاي واگير در جامعه و گسترش آن نقش دارند كه البته در كشور ما برخي از بيماري هاي همه گير يا ريشه كن شده و يا در حال ريشه كني است.
 
استاندار ايلام در بخش دیگری از سخنان خود اجراي مطلوب طرح تحول سلامت در استان را از نتایج مدیریت اصولی و قابل تقدیر دکتر دل پیشه رئیس دانشگاه و همکاران وی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با درایت و دوراندیشی و مدیریت ارزنده این مسئول زحمتکش و دلسوز خوشبختانه طرح تحول نظام سلامت در استان مورد رضایت مردم قرار گرفته است.
 
وی ادامه داد: اين طرح بايد در همه زمينه هاي بهداشتي و سلامت جامعه كار كند و ضمن شناسايي نقاط قوت و ضعف، از ظرفيت آن براي مبارزه و پيشگيري از بروز بيماري هاي مختلف بهره گيري كرد.
 
مهندس مرواريد در پایان یادآوری كرد: استان ايلام به علت همجواري با كشور عراق و ناهنجاري هاي موجود در اين كشور، همواره در معرض آسيب است و براي جلوگيري از بروز بيماري هاي همه گير در اين استان به علت اين همجواري، ارتقاي مطالعه و پژوهش بيماري ها الزام آور است.
قائم مقام معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نیز به عنوان دیگر سخنران این کنگره ضمن خیرمقدم به مسئولان و اندیشمندان حاضر در کنگره گفت: اپیدمیولوژیست های کشور در حقیقت مغزهای متفکر دانشگاه های علوم پزشکی هستند و تحقیقاتی که انجام می دهند، به طور مستقیم در سیاست های وزارت بهداشت مورد استفاده قرار می گیرد.
 
 
دكتر شاهين آخوندزاده با بیان این مطلب که ايران از نظر كميت مقالات علمي و پژوهشي در رتبه 16 و از نظر كيفي رتبه 22 دنيا را دارد ضمن اينكه هدف و سياست دولت ارتقاي سطح كيفي مقالات و پژوهش هاي كشور است، اظهار كرد: ايران در 20 سال گذشته از نظر جايگاه علمي به رشد فزاينده اي دست يافته است و به اقرار مجلات معتبر علمي دنيا كشور ما بيشترين رشد علمي در دنيا را داشته است.
وی در ادامه این بحث افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز رشد قابل توجه و شایسته ای در زمینه تحقیق و پژوهش داشته و علیرغم بودجه ناچیز آموزشی و پژوهشی خود در چند سال گذشته در بین دانشگاههای تیپ 3 کشور همواره در ردیف 3 دانشگاه برتر قرار داشته که نشانگر مدیریت بی نظیر و قابل تقدیر دکتر دل پیشه رئیس دانشگاه و پتانیسل مناسب نیروی انسانی بوده که نشانگر توجه ایشان به موقوله پژوهش  در دانشگاه می باشد.
 
قائم مقام معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تصریح کرد: هیچ فردی در دنیا به اندازه مقام معظم رهبری در دنیا تاکید بر رشد علم نداشته و ایشان به صورت مکرر به دولت های مختلف کشور شتاب و رشد علمی توصیه هایی را متذکر شده اند.
 
وي با بیان اینکه فرموده و تاكيد رهبري همواره بر شتاب و رشد كمي و كيفي علم و دانش در همه حوزه ها است و ما بايد ارتقاي كيفي مقالات و پژوهش هاي علمي در سطح جهاني و بين المللي را مد نظر داشته باشيم، ابراز کرد: ایران با کمترین اعتبارات پژوهشی بیشترین دستاوردها را در بین کشورهای منطقه داشته که بیانگر پتانسیل نیروی انسانی پژوهشی در کشور است.
 
آخوندزاده با اعلام اينكه در اين بازه زماني كشور در مقاطعي از منظر علمي رشد قابل ملاحظه اي داشته است، يادآور شد: البته در برخي سال هاي اخير به علت سياست هاي دولتمردان به يك ركود و سكون علمي رسيديم در حاليكه بايد به شتاب علمي مطلوبي در جهان مي رسيديم.
 
وي با اعلام اينكه ايران در منطقه مقام برتر علمي را از آن خود دارد، تاكيد كرد: مهمترين مقوله در كشور بايد برنامه ريزي جدي براي استفاده عملي از دستاوردهاي علمي باشد و فقط به چاپ مقالات در مجلات علمي دنيا اكتفا نكنيم و بايد از علم به عمل و از كميت به كيفيت برسيم.
 
وي گفت: در سال هاي اخير به علت تحريم هاي ظالمانه كشور از نظر حضور در مجامع معتبر علمي بين المللي و چاپ مقالات در مجله هاي معتبر علمي با معضل و مشكل مواجه شد در حاليكه دانشمندان و صاحب نظران ايراني بايد در مجامع معتبر بين المللي ديده شوند.
 
وي اضافه كرد: سياست دولت افزايش استانداردها و افزايش سطح كيفي مجلات علمي كشور به حد مجلات معتبر بين المللي و برگزاري كنگره هاي علمي در كشور و تلاش براي فراهم ساختن حضور هر چه بيشتر انديشمندان و دانشجويان كشور در مجامع بين المللي است.
 
آخوندزاده يادآور شد: انجام پژوهش هاي كيفي تنها با هزينه كردن اعتبارات مناسب انجام پذير است و بر اساس بخشنامه هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دانشگاه هاي علوم پزشكي يك درصد كل اعتبارات خود را براي پژوهش بايد هزينه كنند كه خوشبختانه اين امر در همه دانشگاه هاي كشور محقق شده و حتي برخي دانشگاه ها به سه درصد هم رسيده است.
 
قائم مقام معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با اعلام اينكه اعتبارات پژوهشي به دستور رهبري در كشور افزايش يافته است، افزود: در سال گذشته سهم اعتبارات پژوهشي براي كشور 23 هزار ميليارد ريال بود كه سهم وزارت علوم هشت هزار و 700 ميليارد ريال و سهم وزارت بهداشت و درمان سه هزار ميليارد ريال و مابقي نيز به ساير دستگاه ها اختصاص يافت.
 
دکتر آخوندزاده در ادامه توضيح داد: در واقع 12 درصد كل اعتبارات پژوهشي و تحقيقاتي كشور معادل يك ميليارد دلار به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اختصاص يافت و ميزان تحقيقات و پژوهش هاي انجام گرفته در اين وزارتخانه 38 درصد كل پژوهش هاي كشور است. 
 
وي از اختصاص 10 ميليارد ريال اعتبار پژوهشي در سال جاري به استان ايلام براي مطالعات تحقيقاتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام خبر داد و از استاندار خواست برابر اين مبلغ اعتبار پژوهشي در اختيار دانشگاه علوم پزشكي ايلام قرار دهد.
 
قائم مقام معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در پايان حمايت از 50 مجله علمي، برنامه ريزي براي ثبت حداقل 30 بيماري در كشور، انجام مطالعات كشوري در 10 دانشگاه با اعتبار سالانه 20 ميليارد ريال براي پژوهش، حمايت از آزمايشگاه هاي جامع در 10 دانشگاه كشور با اعتبار 50 ميليارد ريال اعتبار سالانه، تعامل گسترده با مراكز علمي معتبر دنيا را از جمله برنامه هاي وزرات درمان براي ارتقاي كيفي سطح پژوهش در كشور عنوان كرد.
  
در ادامه نیز دکتر بهزاد بدخش معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خوش آمدگویی به مسئولان استانی و کشوری و اندیشمندان داخلی و خارجی پیام دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت نمود و پس از آن نیز دکتر سایه میری مدیر پژوهش دانشگاه علوم پزشکی نیز به بیان اهداف و برنامه های این کنگره در طول سه روز برگزاری آن پرداخت.
 
نخستين كنگره بين المللي و هشتمين كنگره ملي اپيدولوژي از روز چهارشنبه و با حضور استاندار ايلام، اساتيد و پژوهشگران داخلي و خارجي، استاندار و اساتيد و دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي ايلام و جمعي از مسئولان اين استان به مدت سه روز از هشتم تا دهم اردیبهشت در هتل زاگرس برگزار خواهد شد و در اين كنگره انديشمندان و دانشجوياني از كشورهاي لبنان، هند، پاكستان، بنگلادش، غنا،آلمان و چند كشور افريقايي و عربي ديگر حضور دارند. 
 
 
تصاویر
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
  • برگزاری اولین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی بالینی و هشتمین کنگره بین المللی اپیدمیولوژی ایران در ایلام
ثبت امتیاز