نقش نمک در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است
امتیاز:
مهندس سمیه سعیدی اظهار داشت:نمک به مقدار محدود مورد نیاز بوده ومصرف متعادل آن لازم است به طور مثال در هنگام اسهال واستفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.وی در رابطه با مقدار مصرف نمک عنوان کرد: در حال حاضر مصرف نمک که خصوصاً در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد در کشور ما بالا است. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک 5گرم می باشد. این در حالی است که میزان مصرف نمک در کشور 3-2 برابر این مقدار برآورد شده است. نمک دریافتی شامل نمک نمکدان، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافه شده به غذا در زمان طبخ می باشد.این کارشناس تغذیه به عوارض مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور اشاره کرد و ادامه داد: در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها هم سالم بوده وعملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تأمین می گردد اما درصورت تداوم مصرف زیاد نمک ومواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می نماید. مصرف زیاد نمک وغذاهای شور از عوامل مؤثر بر افزایش فشارخون و بروز بیماری ها می باشد. کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام در ادامه گفت: مهمترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی عبارت از، نمک آشپزخانه وسفره که زمان طبخ یا سرسفره به غذا اضافه می شود، انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و...،انواع کنسروها مانند کنسرو خورش ها، کنسرو سبزیجات و... می باشد.مهندس سمیه سعیدی در ادامه افزود: جدا از مواد غذایی که به آن ها اشاره شد، انواع تنقلات شور مانند چیپس، چوب شور و...، لبنیات شور مانند پنیر، دوغ وکشک، انواع ترشیجات مانند خیارشور، کلم شور و...، انواع ترشی ها، آجیل و مغزدانه های شور(پسته، بادام، فندق، گردو و...)، از منابع دریافت نمک هستند.وی در پایان اشاره کرد: متأسفانه به این مواد زیاد توجه نمی شود و باید برای جلوگیری از عوارض احتمالی مصرف بیش از حد نمک این مواد را کم تر مصرف نمود.