به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و خیر مقدم به دکتر میرزایی معاون پرستاری وزیر بهداشت و همراهان وی اظهار کرد: هر چند اجرای طرح تحول نظام سلامت دارای فراز ونشیب های زیادی بود اما به عنوان یک راهکار مهم حوزه سلامت در دولت یازدهم در نظر گرفته شد.
دکتر علی دل پیشه در ادامه افزود: دولت با اجرای موفقیت آمیز و رضایت بخش طرح تحول نظام سلامت، این طرح برای تکمیل روند سلامت جامعه ورود به عرصه های بهداشتی، آموزشی و پژوهشی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه پرستاری شغلی شرافتمندانه و ارزشمند در میان همه سطوح کادر درمانی است، یادآورشد: با رایزنی ها و پیگیری های موثر وضعیت دریافتی این قشر نسبت به گذشته مطلوب تر شده است اگرچه هنوز کاستی هایی وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: با توجه به سختی کار و شرایط شغلی پرستاران باید برای رفاه بیشتر آنها چاره ای اندیشیده شود و البته همراهی خود جامعه پرستاران و سازمان نظام پرستاری کشور در این زمینه حایز اهمیت است.
دکتر دل پیشه در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از تلاش های شایسته قشر پرستاری دانشگاه در رابطه با وضعیت دریافت مطالبات آنان گفت: در وضعیت دریافتی ها این قشر تغییرات محسوسی ایجاد شده که در مقایسه با سایر کادر های درمانی و بهداشتی استان ملموس تر و قابل توجه تر است.
وی از اجرای طرح تربیت و به کارگیری کمک پرستار در آینده نزدیک خبر داد و ابراز کرد: استخدام کمک پرستار از موارد توجه دولت به این قشر است که اجرای آن مورد تایید این جامعه نیز قرار گرفته و در صورت تحقق گره کور حلقه های واسط ارتباط بین پرستار، بیمار و پزشک مرتفع می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام همچنین از استخدام 120 نفر کادر درمانی و بهداشتی در سال جاری در استان خبر داد و در ادامه به برخی موفقیت طرح تحول سلامت در استان ایلام اشاره کرد و افزود: بیش از 60 هزار مورد عمل جراحی در این دو سال اخیرانجام شده که البته در بخش عمده ای از این اعمال جراحی پرستاران حضوری پررنگ و موثر داشته اند و زایمان های طبیعی استان نیز 9 هزار مورد بوده است.
وی ارزش ریالی تجهیزات تامین شده برای مراکز درمانی استان ایلام در قالب طرح تحول سلامت در سال 94 را بالغ بر 200 میلیارد ریال عنوان کرد که در 20 سال گذشته بی سابقه بوده است که بیانگر اهمیت ویژه دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناطق کمتر توسعه یافته چون ایلام است.
دکتر دل پیشه تاکید کرد: یکی از مشکلات حوزه درمان استان عدم پرداخت مطالبات دانشگاه علوم پزشکی از سوی شرکت ها و موسسات بیمه گذار است که رفع این مشکل نیازمند پیگیری شورای معاونان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی در ادامه گفت: ایلام هرچند از نظر جمعیت و کادر بهداشتی و درمانی در انتهای فهرست وزرات خانه قرار دارد اما با این وجود دانشگاه علوم پزشکی استان بیش از 450 میلیارد ریال از بیمه های استان طلب دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در پایان سخنان خود ضمن تقدیر از حضور معاون پرستاری وزیر بهداشت در استان ایلام یادآور شد: به علت اینکه اداره کل تامین اجتماعی استان هنوز فاقد بیمارستان است و مراجعه حجم انبوه بیمه شده های این نهاد به مراکز درمانی علوم پزشکی استان موجب بروز مشکلاتی برای مراکز درمانی دانشگاهی استان شده است.
در ادامه این نشست نیز معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و تقدیر از خدمات مسئولان دانشگاه علوم پزشکی در راستای اجرای موفق طرح تحول نظام سلامت در استان ایلام اظهار کرد: در پی اجرای طرح تحول نظام سلامت و اعتباراتی که در بین استانها توزیع شده است خوشبختانه شاهد پیشرفت مناسبی در فضای فیزیکی بیمارستانها و روند درمانی ایلام هستیم که این شرایط مرهون تلاش های ریاست محترم دانشگاه و دست اندرکاران حوزه درمان است.
دکتر محمد میرزابیگی افزود: یکی از ظرفیت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی ایلام این است که در بدنه خود از نیروهایی استفاده میکند که هزینههای مالی کمتری دارند اما بیشترین کارکرد و کیفیترین عملکرد را ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه در سیستم مدیریتی آنچه بسیار مهم است دانستن الفبای مدیریت یعنی منابع محدود با نیازهای نامحدود و سرمایه انسانی است، خاطرنشان کرد: اگر نیروی انسانی باانگیزه و شاداب نداشته باشیم و احساس مشارکت در امور درمانی نباشد، هر چه فضای فیزیکی هم توسعه پیدا کند باز نمیتوان انتظار بهرهوری از بیمارستان داشت. این مشارکت آفرینی به عنوان رویکردی که سطح بهرهوری را ارتقاء میبخشد میتواند رضایت دهنده خدمات و گیرنده را جلب کند.
دکتر میرزابیگی به مدیریت بیمارستان تک جنسیتی زنان در بیمارستان آیتالله طالقانی ایلام اشاره کرد و گفت: استفاده از مدیریت زنان رویکرد جدیدی در جهان است که عامل موفقیت در آنان به دلیل خصیصه جزیینگری و ایجاد تعامل بالا است به ویژه اینکه این ویژگیها میتواند در مدیریت بیمارستان بسیار مؤثر باشد. بنابراین این اقدام از سوی دانشگاه علوم پزشکی رویکردی جدید در این عرصه در کشور است که قطعاً در آینده وزارت بهداشت این رویکرد را در سراسر کشور حمایت خواهد کرد.
وی در مورد تاریخچه طرح تحول نظام سلامت خاطرنشان کرد: بارها در سنوات مختلف این طرح در مجلس مطرح شد تا اینکه دولت تدبیر و امید وارد فاز عملیاتی آن شد و هماکنون نیز یکی از اولویتهای دولت به شمار میرود اما نباید طرح تحول را طرحی دانست که فقط به دنبال گرفتن اعتبار از کشور است یا اینکه سعی در ارتقاء قیمت ویزیت و افزایش تعرفه داشته باشد بلکه باید به نکات مهمتری نیز توجه کرد که به نمونه باید به استخدام 17 هزار پرستار در سال گذشته اشاره کرد که 9 هزار نفر آنها در راستای افزایش بار مراجعه به دنبال اجرای طرح تحول نظام سلامت به استخدام دانشگاه درآمدند و مابقی نیز به دلیل کمبود پرستار جذب بخشهای تازه تأسیس شد.
دکتر میرزابیگی ویژگیهای مثبت طرح تحول نظام سلامت را اعزام متخصص به مناطق محروم، توزیع دارو، تجهیز بیمارستانها و مراکز بهداشتی، افزایش بستریها و به صورت کلی فراهم کردن شرایط درمان با هزینه اندک برای بیماران را برشمرد و گفت: همه اذعان دارند طرح تحول نظام سلامت نقطه قوت دولت است دولتی که منتظر آمادهسازی و تکمیل زیرساختهای موردنظر در حوزه درمان نبود و استارت کار از اردیبهشت 93 زده شد و در حین اجرا نیز نسبت به تکمیل زیرساختها اقدام شد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: بیمهها باید به تعهدات خود در راستای اجرای هر چه بهتر طرح تحول کمک کنند در این رابطه نیز دستگاهها و مراکز بیمهایی استان ایلام که تاکنون 45 میلیارد تومان از بدهیهای دانشگاه را پرداخت نکرده است لازم است هر چه سریعتر اقدام به پرداخت کنند.
وی یادآوری کرد: اگر به مراقبتهای پرستاری از بُعد علمی آموزشی نگاه کنیم میبینیم 181 مرکز آموزش پرستاری در کشور وجود دارد که البته برترین پژوهشهای سال نیز توسط پرستاران ارائه میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین بیان داشت: امسال مجوز استخدام 16 هزار نیروی پیمانی داده شد که 11 هزار نفر آنان پرستار هستند و در بدنه وزارت بهداشت برای ساماندهی هرچه بهتر پرستاری در سطح کشور بکار گیری خواهند شد.
دکتر میرزابیگی در مورد آموزش کمک پرستاری گفت: 16 هزار نفر با عنوان کمک پرستار در حال آموزش هستند که وظایف آنها شبیه به پرستاران نیست بلکه زیر نظر پرستاران و در جهت تکمیل پروسه درمان فعالیت خواهند کرد و در اواخر مردادماه امسال 10 هزار نفر از این افراد آموزشدیده به کادر درمان تزریق خواهند شد.
در ادامه این نشست نیز معاونین درمان، بهداشتی، آموزشی، فرهنگی و دانشجویی و مدیریت توسعه و منابع و همچنین روسای بیمارستان ها و مدیران و کارشناسان پرستاری دانشگاه و اعضای ستاد طرح تحول سلامت استان به بیان فعالیت، دیدگاه، مشکلات و نقطه نظرهای خود پرداختند.